HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PORSCHE CARRERA 6 (1000 KM Nürburgring 1966) VAN FLY

We hebben ze al weer even binnen, de Porsche's van Fly. Helaas hebben we het vanwege een verhuizing erorm druk gehad. Maar goed, dat is in ieder geval achter de rug! Hoogste tijd voor een update op racebaan.com, dus bij deze de eerste van de in totaal drie Porsche modellen die Fly recentelijk op de markt heeft gebracht. Er komen na deze dus ook nog verslagen van de Porsche 917 L(ong) H(eck) en de Porsche 934 in Jägermeister outfit.
 In dit geval echter dus eerst de Porsche Carrera 6. Een heel lange en eigenlijk ook bijzondere naam, aangezien Porsche normaal eigenlijk alleen met nummers werkt. Een echte raceklassieker met een o zo rijke racehistorie. Een racemaatje voor bijvoorbeeld de Ford GT 40 en de Ferrari 330 P3/4.....!?
Ook deze auto hadden we bij ons laatste bezoek aan het "Otoclubke" in ons racekoffer zitten. (Net als de andere twee Porsche's trouwens...) Gezellig bij elkaar in 1 lade.
ZE kwamen zo uit hun respectievelijk doosjes, aan geen van drieën werd vooraf gesleuteld.
Nu doen we dit eigenlijk nooit voor een test, maar zeker in geval van Fly willen er nog wel eens problemen zijn met het "rijden uit de doos". Vandaar dus, geheel origineel de baan op!
 
             
PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto...........Porsche Carrera 6
 Uitvoering......Nürburgring 1966
 Kleur.................wit/oranje
 Referentienummer...........01601
 Lengte.....................126mm
 Breedte.....................57mm
 Hoogte......................32mm
 Aandrijving...........sidewinder
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............21x8
 Bandenmaat achter..........21x10
 Verlichting.................neen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
DE LOOKS
Voordat we met de auto rijden (inmiddels is het vrij rijden en het gaat er wild aan toe) een korte omschrijving van deze auto. Het model is vele jaren geleden al op de markt gebracht en ook bij Carrera weer te krijgen en behoort zodoende ook tot de klassiekers. De techniek heeft natuurlijk niet stilgestaan en Fly heeft een naam hoog te houden. Resultaat; Een aardig vormgegeven auto.... Aardig? Jawel, niet meer dan dat. Details zoals spiegels, uitlaten en kentekenplaten zijn aanwezig. Ook aan de cockpit is de nodige zorg besteed. De vleugeltjes aan de voorkant vormen een mooi detail, maar voor hoelang? Dan hebben we de pluspunten ook wel gehad. Kijkend naar bijvoorbeeld de lijnen bij het kofferdeksel (voorzijde!) en de manier waarop de glazen voor in de body zitten zijn we van Fly toch beter gewend! 

 

Deze Porsche Carrera 6 als achtergrond? KLIK HIER!

DE VERRASSING....
De grote verrassing van deze auto kwam toch echt op de baan. Heerlijk. Zo uit de doos reed de auto als een tierelier! De auto ligt op de lange rechte stukken heerlijk rustig en heeft in de bochten wederom een grote baanvastheid . De techniek van deze auto zit prima in elkaar. Geen aanlopende banden of losspringende assen! We waren in staat met menig moderner vormgegeven auto mee te rijden of zelfs voor te blijven! Dit maakt het wat mindere uiterlijk meér dan goed. Ongetwijfeld ook voor op de racebaan een waardig tegenstander voor de in je bezit zijnde klassieke Ford's en Ferrari's! 


CONCLUSIE

Fly heeft, wat uiterlijk betreft, voor en na dit model al veel mooiere auto's voor gemaakt. We komen daar zeker nog op terug, maar we willen niet te ver vooruit lopen. Het rijden met deze auto maakt dit echter meer dan goed. Velen klagen over de slechte rijeigenschappen van andere auto's van dit merk "zo uit de doos". Terecht. Deze auto blijkt echter de positieve uitzondering! Probleemloos en de aangebrachte sidewinderopstelling (voor ons een vereiste voor een raceklassieker) doet het ook in deze auto weer uitstekend! Een aanrader dus.


Webtips Porsche Carrera 6:

producent van deze auto:  Fly
 
De echte Porsche Carrera 6 hier
En nog veel meer foto's hier
Huidige importeur van Fly H&T


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
26 mei 2006 - Copyright racebaan.com