HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: FERRARI 250 LM VAN FLY

Na een gedwongen pauze hier alsnog het beloofde stukje over de Ferrari 250 LM van Fly.
Ook dit model betreft weer een slotcar die geleverd wordt als kit. Een rage die wat ons betreft wel langzaam ten einde mag lopen. Volgens ons is een slotracer geen modelbouwer, net zo min als visa versa toch? Persoonlijk steken we de tijd liever aan het sleutelen aan de auto's om het rijgedrag te verbeteren. En de geleverde slotcars zien er tegenwoordig zeer strak uit, dus waarom zouden we dat zelf moeten doen. Het prijsvoordeel is ook nog eens te verwaarlozen.
Maar goed, we zijn noodgedwongen toch aan de slag gegaan en hebben deze Ferrari tot op de kleinste onderdelen in elkaar gebouwd. Hoewel enkele onderdelen bij gebruik waarschijnlijk geen lang leven beschoren is . Maar eerlijk is eerlijk, het is uiteindelijk best een leuk model geworden. Op de foto hierboven zie je alle geleverde onderdelen bij elkaar liggen. De inleg van de box dient ook nu weer als (ietwat beperkte) bouwtekening. Maar het is allemaal gelukt, inclusief de kleine glaasjes op wat normaal de motorkap is en de klemhaken van het bodywork.

 
We kunnen wel stellen dat alle onderdelen netjes passen. Hoewel niet alles even logisch in elkaar gezet moet worden. Met name met het losse voorstuk van het chassis was het even puzzelen. Zoals gebruikelijk heeft Fly weer veel zorg besteed aan detaillering van het interieur, maar zeker ook aan het exterieur. De geŽtste onderdelen leveren bijvoorbeeld een grote bijdrage aan de uiteindelijke looks van dit model. Maar ook de keurig uitgewerkte verlichtingsunits, het deels geopende raam en de mooie spaakvelgen dragen daar zeker aan bij. Als model is deze 250 LM dan ook weer een echte Fly en ziet er na de werkzaamheden gelikt uit.
De techniek wijkt ook niet echt af van andere classics van Fly. Wel zien we een chassis met iets verhoogde zijkanten om aan te sluiten op de body en toch een iets lager zwaartepunt te hebben.
Aan het chassis zijn verder ook de twee dubbele uitlaten bevestigd.

 

De Ferrari 250 is een veelomvattend begrip. Er zijn vele varianten binnen dit nummer van Ferrari. Denk aan de GT, de GTO, de spider en Berlinetta. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we zelf van deze variant niet echt gecharmeerd zijn. We vinden het een beetje een vreemde eend in de (Ferrari)bijt zeg maar.
Er zullen zonder meer mensen zijn die hem daarom juist wel helemaal geweldig vinden. terecht, ieder zijn ding. Maar toch, als het model afgebouwd voor ons staat heeft het toch wel iets. Waarom? We kunnen er niet direct een vinger op leggen. Is het de combinatie van een toch redelijk modern vormgegeven koetswerk  met de klassieke spaakvelgen, de mooie afwerking van de details die het geheel tot een natuurgetrouw schaalmodel malen, of toch de indrukwekkende roosters in het bodywork?
Geen idee. Laten we het maar gemakshalve houden op het totaalplaatje...

De Reanult 5 Turbo onderweg op een vuile track....
Hoewel niet onze persoonlijke keuze, was het eindresultaat van deze Ferrari 250 LM kit van Fly toch een aangename kennismaking. Het zelf (af)bouwen van een slotcar heeft voor ons zoals gezegd echter geen meerwaarde. De paar euro die deze kits eventueel goedkoper zijn dan een kant en klaar model wegen niet op tegen het gepriegel om kleine onderdelen op hun plek te bevestigen. Onderdelen die bovendien waarschijnlijk bij de eerste de beste koprol weer sneuvelen en dan vaak ook nog onvindbaar blijken te zijn. Het moge duidelijk zijn, de kits mogen van ons verdwijnen.
Voeg dan liever (betaalbare) losse (witte) body's toe aan je collectie. Kunnen mensen die daar behoefte aan hebben zelf kiezen om hieraan te beginnen en ze eventueel ook nog van een eigen look te voorzien. Maar even terug naar deze 250 LM. Het model heeft wat. Maar wat...? Maakt ook niet uit, het is gewoon zo. In ieder geval is het weer eens een heel ander gezicht op je racebaan.
We hebben overigens nog niet gereden met de auto. we vullen dat ook niet meer aan in dit artikel. We verwachten daarbij namelijk geen schokkende positieve of negatieve ervaringen op te doen.  

Hoezo gedetailleerd....?!


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
29 april 2009 - Copyright racebaan.com