HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: GT 40 "FAST KIT" VAN FLY

Het is al een tijdje een hele hype in de slotracewereld. We zetten de auto niet langer kant en klaar voor de deur.  Nee, als alle onderdelen zijn aangeleverd doen we ze los in de doos en laten de klanten zelf hun gang gaan. Een aantal merken voeren dit nog verder door en leveren hun modellen in maagdelijk wit af. Voor die mensen die hun auto's standaard toch altijd voorzien van een "eigen" look. Moeten we daar als consument en toch vaak "simpel" thuisgebruiker gelukkig mee zijn? Ta, dat is de vraag natuurlijk. Hou je wel een beetje van sleutelen is dit natuurlijk altijd leuk. En vaak haal je bij het tunen een auto toch wel uit elkaar, daar zit het verschil ook niet.
Maar zou het dan niet leuker zijn om alles los te kunnen kopen? Zelf bepalen welke kwaliteit onderdelen of bijvoorbeeld welke motor je wilt gaan gebruiken? Dan wordt het natuurlijk pas echt interessant! Maar zover is het nog niet. De afgeleverde pakketten zijn nu nog steeds compleet. Van geheel standaard, zoals deze Fast Kit GT40 van Fly, tot racing, zoals de vorige keer getest Sloter. Dat is tenslotte ook min of meer een kit, althans de body. Tijd voor wat aandacht....1, 2, 3 en 4
De Fly Fast kit vormt momenteel zo ongeveer de goedkoopste slotcar die je (nieuw) kunt kopen. Aanbiedingen uitgezonderd dan wel te verstaan. Voor ongeveer 30 euro ben je eigenaar van bijvoorbeeld een nieuwe Lola MKII, Porsche, Ferrari, Marcos, Corvette, BMW of deze GT40.
Fly heeft keus te over wat dat betreft, zowel klassiekers als moderne GT wagens. Op zich natuurlijk ideaal voor de jonge of beginnende (club)racer. Maar is het de 30 euro wel waard...?
Lastig is het allemaal niet bij deze kit, Vier stappen en je slotcar zit in elkaar. De los geleverde onderdelen zie je hierboven afgebeeld. We nemen maar even aan dat het oranje doosje waarin ze geleverd worden wel bekend is. De body, het binnenwerk daarvan, het chassis (reeds voorzien van assen, wielen en magneet), de motor, de sleper en de schroefjes, dat is het. Heb je al eerder een slotcar open gedraaid stelt de bouw natuurlijk weinig of niets voor. Daarna heb je toch een aardig ogende auto om mee te racen. Want daar lijken ze voor bedoeld. De afwerking is duidelijk iets minder dan de kant en klare modellen. De rand van de wielkasten voor zijn bijvoorbeeld niet helemaal netjes afgewerkt, een zijraam gaapt iets en de koplampen sluiten ook niet naadloos aan.Ook de velgen en banden zijn niet zo strak als het heden ten dage mogelijk is. Maar toch is dit alles een keuze waar wij best achter kunnen staan. Details zijn er meer dan genoeg, wat dat betreft hoef je je zeker niet te schamen. De prijs/kwaliteitsverhouding is op deze manier redelijk verdeeld. Als tenminste blijkt dat er met de auto ook redelijk goed te rijden is uiteraard..... Kijkend naar de minimale speling tussen banden en wielkast en luisterend naar het geluid van de (nog niet gevette) tandwielen en motor (sidewinder) hebben we daar toch nog wel wat twijfels over. Tijd om dit in de praktijk maar eens te gaan beoordelen....

 


DE TEST....

Deze GT40 kit mocht ook mee naar BelgiŽ en werd daar losgelaten op de Ninco clubbaan.
De auto werd standaard gebruikt, met mee- geleverde magneet maar zonder verdere maat- regelen. Het binnenwerk van de body werd bewust niet vastgeplakt. Wel werden de draaiende delen voorzien van wat olie. Tja, wat moeten we erover vertellen? De GT40 doet gewoon wat er van hem verwacht wordt. Niet meer en niet minder. Zonder al te veel moeite draaien we met de auto rondje na rondje, zonder dat de deze rare capriolen uithaalt. We zetten acceptabele tijden neer en kunnen menig geprepareerde auto bijhouden. De top- snelheid is niet al te hoog, maar dat mag de pret niet drukken. De auto reageert goed op het gas.  De voorbanden blijven onbeschadigd, aanlopen doen ze dus net niet. De auto wordt door de kijkers ook nog als een "mooi karretje" bestempeld. Wat willen we nog meer...?!
 

CONCLUSIE
Fly levert met deze kits een heel leuk racebaanproduct voor relatief weinig geld. Optisch voldoende om leuk voor de dag te komen en goed voor veel racebaanplezier.
De prijs is zodanig dat je, indien gewenst, de auto kunt voorzien van tuning onderdelen of andere motor. Dit zonder dat de prijs die van een "kant en klare" auto overstijgt. Eventueel de ruit en het binnenwerk met wat lijm vastplakken, de wat ruw afgewerkte bandjes wat opschuren en karren maar. Een leuke keus als je thuis of op de club een nieuwe klasse wilt gaan rijden. Of als cadeautje voor je zoon of racemaat. Of gewoon voor erbij als het model je aanstaat. Alleen het uiterlijk is meestal wat kariger uitgevoerd dan bij andere modellen. Misschien een goede gelegenheid om zelf eens met decals aan de slag te gaan...

Webtips:

Producent van deze auto:  Fly
 
Importeur van Fly H&T


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 juni 2007 - Copyright racebaan.com