HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: FLY PORSCHE 911 GT1 98 EVO 3 "VAILLANT".

Wat een heerlijke auto is dit om mee te rijden. Dat was de eerste opmerking over de Fly evo 2. We nemen dat hier gemakshalve maar even over. Niet omdat deze Evo 3 nou een wereld van verschil maakt ten opzichte van zijn voorganger. Het verschil is beduidend minder dan tussen de Evo 1 en de EVO 2. Toch is deze Evo 3 opnieuw verbeterd. Zeker als je deze vergelijkt met de normale productieauto's van Fly is deze Evo 3 echt een verademing om mee te rijden. Jammer dat dit bij de normale auto's van Fly steeds weer afwachten is. En dat terwijl ze, kijkend naar deze Evo 3, bij Fly blijkbaar wel donders goed weten hoe het wel moet! Menig auto met de agressieve racemotor aan boord heeft wel één of meerdere kroonwielen "opgevreten"...
Maar goed, terug naar deze Evo 3. De eerste Evo modellen waren wat uiterlijk betreft altijd bijzonder karig uitgevoerd, zeg maar gerust kaal. Bovendien in een aantal kleuren die pijn deden aan de ogen. De laatste Evo modellen zijn echter allemaal zeker het aanzien waard. Hup Fly!


 

PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto..........Porsche 911 GT1 98
 Uitvoering.................EVO 3
 Kleur......................groen
 Referentienummer...........07054
 Lengte.....................149mm
 Breedte.....................63mm
 Hoogte......................36mm
 Gewicht.....................93gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging...............10x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............18x9
 Bandenmaat achter..........19x10
 Verlichting.................geen
 Magneet......................nee
 Verpakking...................Box
OUDE BEKENDE
De GT1 98 is natuurlijk een bekend model. Sommige zeggen zelfs "een beetje uitgemolken"... Wij hebben daar op zich wat minder moeite mee, we vinden het nog altijd één van de mooiste slotcars op de markt. En, vreemd genoeg, ook één van de modellen van Fly die het altijd goed deden en doen op de racebaan.
De auto heeft gewoon de potentie om een goede slotcar te zijn, lang, niet te veel body achter de achteras en lekker laag. Deze modelkeus van Fly kunnen we dan ook wel steunen. De Vaillant kleuren staan de auto erg goed. Voor de rest dus bekend, daar hoeven we het verder niet meer over te hebben. Ook in deze racewagen trouwens weer een lichtgewicht lexaan interieur. Een kleurtje op de wangen van de coureur zou toch kleine moeite zijn geweest, maar op snelheid ziet dat niemand. Ook de verpakking is niet of nauwelijks gewijzigd. Die bespreken we verder ook niet meer.
Door naar de techniek, daar gaat het tenslotte om.

  

DE TECHNIEK
Het schoentje is vrij groot en zit strak in het pak. Zeg maar gerust geen speling en een zeer ruimte uitslag. Keurig!  Helaas is deze nog altijd niet zelfcentrerend. Dat scheelt met inzetten toch al gauw een paar tienden..
Voor en achter wederom holle assen, met de daarop prima aansluitende velgen. Voor is horizontale speling instelbaar door de velgen te verschuiven. Verticale speling is standaard aanwezig. Achter de vooras een plaatje dat de voorkant van het subchassis opsluit. Daaronder zit een rubber dopje dat schokken opvangt. Het subchassis is achter geveerd en instelbaar. Losse, al dan niet hardere of zachtere veren zijn verkrijgbaar. De achteras hangt horizontaal achter in het subchassis, geheel vrij van het gewone chassis. Speling op achteras ontbreekt geheel. Voor de aandrijving zorgt de op soepel draaiende Evo 2 motor, samen met een paar prima tandwielen. De bandjes zijn goed, maar kunnen beter.  

HET RIJDEN
Prima techniek aan boord, geen magneet. In potentie een goede wedstrijdauto. Ook deze auto mocht daarom mee naar België, om het daar op te nemen tegen de Toyota GT1 van Scaleauto en de Mosler van NSR. Tja, wat zullen we er van zeggen. De auto leverde dankzij de techniek aan boord zo uit de doos meer dan prima prestaties. Goed genoeg om op zowel de Nincobaan als de houten baan de tweede plek te behalen. Meer nog dan de Toyota een betrouwbare en constante auto zonder onaangename verrassingen. Zeker een slotcar geschikt voor de langere races....

CONCLUSIE
Fly laat met deze Evo 3 zien wel degelijk te weten wat belangrijk is in een slotcar. Jammer dat ze (een deel) van deze techniek niet standaard in al hun auto's gebruiken, al waren het alleen maar de tandwielen. In ieder geval biedt ook deze Evo 3 waar voor zijn geld. Je koopt hiervoor een auto uit de doos die veel raceplezier levert, met veel potentie voor de sleutelaars onder ons. Een auto die, eventueel met een wat minder snelle motor, (bijvoorbeeld een zo te monteren Ninco NC2,3 of 5) ook thuis te gebruiken is als je eens een competitie wilt draaien met auto's zonder magneet.
Niets mis mee dus!

Webtips EVO2:
Fabrikant van de EVO2: Fly
Leverancier van deze slotcar


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
8 september 2006 - Copyright racebaan.com