HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST:  PORSCHE 934 "JÄGERMEISTER"
Fly bracht toch alweer even geleden deze Porsche 934 in Jagermeister uitvoering uit.
Vanwege de drukte iets later dan normaal, maar we vonden het toch de moeite waard alsnog aan deze beauty aandacht te besteden op racebaan.com, dus bij deze.....
De Jagermeister outfit staat menig raceauto uitstekend en roept vele herinneringen op binnen de racewereld. Net zoals bijvoorbeeld Martini, Red Bull en andere beroemde racekleuren.
 Een 911 geprepareerd volgens het FIA Group 4 reglement, vandaar het nummer 934. Je raad het al, broertje 935 was gemaakt volgens de regels van...juist, FIA Group 5...
Wat technische gegevens; De 3-liter motor van de 934 leverde standaard ongeveer 480 PK (later nog opgekieteld naar 550 PK) en was goed voor een topsnelheid van ongeveer 300 km/h. De sprint van 0 naar 100 km/h duurde 3,9 seconden en een eigen gewicht 1090 kg (excl. 30 kilo extra gewicht om aan de eisen van Group 4 te voldoen). Deze 934 behaalde overwinningen tot einde jaren 70! O ja, de auto had ook electrische ramen, leuk om te weten toch?!
Dit model, voorzien van startnummer 68, werd ingezet tijdens de 24 H. Le Mans van 1978.
De auto werd bestuurd door de heren  Dören, Holup, Feitler en Poulain. Onbekende namen??
Nou, laat het gezegd zijn, zelfs "onze" eigen Toine Hezemans behaalde met deze auto nog overwinningen in het Europese GT kampioenschap! In 1975 vier overwinningen en eindigend als derde en in 1976 werd hij zelfs kampioen! Genoeg geschiedenis, terug naar de slotcar....

Jagermeister meneer...??!!

PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto.................Porsche 934
 Uitvoering..........Jagermeister
 Kleur.....................oranje
 Referentienummer...........88181
 Lengte.....................136mm
 Breedte.....................62mm
 Hoogte......................42mm
 Gewicht.....................74gr
 Aandrijving...........Sidewinder
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor............19x10
 Bandenmaat achter..........21x13
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box

SCHAALMODEL
Een andere naam kunnen we hier als titel niet bedenken. Vonden velen het model van Ninco al geslaagd, (terecht) dit model van Fly laat die van Ninco verbleken (Letterlijk trouwens!). Fly zet hier weer een pracht van een modelauto neer. De kleur oranje is zéér geslaagd en knalt je vanuit de doos tegemoet. De print is van hoge kwaliteit. Leuk om te zien is dan weer het "geknutselde" startnummer 68. Alles weer net even iets gedetailleerder dan bij Ninco. (oh nee, hier geen rubberen bumpers...!)
Vooral de achtervelgen verdienen een compliment. De mooiste kunststof BBS velgen met de breedste banden die we tot nu toe gezien hebben! (Hoewel, de Renault 5 misschien?)  Een verzorgde coureur in idem cockpit. Een chassis waarop aan de onderzijde de uitlaten zichtbaar zijn aangebracht. Zeker een keer bekijken. Kortom een echt schaalmodel! Wat ook leuk is? De binnenkant! De motor ligt, zoals het een echte Porsche betaamd, helemaal achterin.....!!

SIDEWINDER
Jawel, de motor dus nog achter de achteras, terwijl de (kleine) magneet min of meer op zijn normale plekje te vinden is. De motor overigens, zoals bij nagenoeg alle classics van Fly, in sidewinder opstelling (Hoera, gassen!) Dit keer eerst vooraf maar even voelen. Nee, geen aanlopende wielen of stroef draaiende assen dit keer! Dus hup, de (Ninco)baan op. Zonder problemen komen we van onze plek en komen de 1e ronde ongeschonden door. 
Dus wat gas erbij en op dat moment komt de auto echt tot leven. Hij "voelt" zelfs bekend... De auto laat een heel leuk rijgedrag zien, zeker geen baanklever, een beetje vergelijkbaar met de 934 van Ninco! Een combinatie van de mindere magneet en de motor achter de achteras?! Maakt eigenlijk ook niet uit.
De auto doet wat hij moet doen, rijden als een klassieke volbloed racewagen, compleet met een kleine drift hier en daar....!
Het al jaren kenmerkende Porsche kontje....

CONCLUSIE
Deze Porsche 934 van Fly doet de ellende van familielid 917 weer een beetje vergeten.
Als schaalmodel een pracht van een auto, die in menig vitrine zal eindigen, zonder ooit een meter op een racebaan gereden te hebben.  Maar goed, niet teveel commentaar leveren.
Fly is tenslotte degene die de voorzet heeft gegeven voor al die mooie modellen waarover wij tegenwoordig kunnen beschikken.... 
Deze 934 staat, behalve in de vitrine, ook óp de racebaan zijn mannetje. Geen vreselijk scheurijzer, neen, een auto die met een beetje gevoel en ervaring voor veel racelol kan zorgen. Geen baanklever, maar een pittige auto die, zeker op een wat gladdere baan, met gevoel door een bocht "gedreven" kan worden en met een lekker schuddend kontje de bocht kan verlaten. Daarom dit keer een 8 voor de looks en ook een 8 voor het rijden!
Ze moeten toch iets te verbeteren hebben..?!

Deze Porsche 934 als achtergrond? Klik hier!

Webtips 934 Jagermeister:
Geschiedenisles
De 934 (935) in andere "jasjes"
Porsche
Fabrikant van deze slotcar: Fly

Zoals het hoort, de motor helemaal achterin....!

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
14 augustus 2006 - Copyright racebaan.com