HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST:  PORSCHE 935 VAN FLY 
Na de eerdere test van de Porsche 934 nu de beurt aan een nog indrukwekkendere Porsche!
Ook van de hand van de modelmakers van Fly, we hebben het dit keer over de Porsche 935.
Het heeft overigens best lang geduurd voor deze uitvoering in ons landje beschikbaar was. Frank heeft begin oktober in Spanje al staan wikken en wegen of hij deze beauty zou kopen of niet.
De keuze viel op niet, omdat er maar beperkt ruimte was in de handbagage...
Des te groter was dan ook de verrassing toen er onaangekondigd een pakketje kwam van importeur H&T uit Duitsland waarin deze auto bleek te zitten! Bij deze dan ook aandacht voor dit prachtige nieuwe model van Fly. Waarvan op korte termijn overigens ook nog andere uitvoeringen beschikbaar komen. Of die echter mooier zijn dan deze uitvoering wagen we overigens te betwijfelen. Deze 935 heeft ons inziens een zeer aantrekkelijk uiterlijk. De rondom aangebrachte rood en goudkleurige streep op het donkerblauw ziet er erg chic uit. Dat, in combinatie met de royaal aangebrachte opschriften maakt het tot een mooi geheel. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de kleur blauw iets matter is dan die op deze foto's lijkt te zijn. Maar mooi blijft ie..!
De wielen zijn van grote klasse, let maar eens op de wielmoeren. Maar ook andere details zoals de lampunits aan de voorzijde, de vette spatborden en de heerlijke kont (sorry dames...) met die royale achtervleugel maken van dit model een echte blikvanger...!
Niet alleen mooi om naar te kijken als ie stilstaat, maar ook als ie op de baan zijn rondjes draait!
Onderstaande Porsche 935 als achtergrond? Voor 4-3 formaat klik hier, voor 16-9 klik hier

   
PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto..............Porsche 935 K3
 Uitvoering......24H Daytona 1981
 Referentienummer...........88268
 Lengte.....................153mm
 Breedte...................61,5mm
 Hoogte....................43,5mm
 Gewicht.....................76gr
 Aandrijving...........sidewinder
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor...........19x9,5
 Bandenmaat achter..........22x12
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
TECHNIEK
Technisch gezien is deze 935 duidelijk verwant aan de 934. Ook hier vinden we de standaard Fly motor helemaal achterin, nog achter de achteras. In sidewinder opstelling. Voor de rest geen nieuwe technische hoogstandjes of andere trucjes.
Mede door de eenvoud van de techniek is er (al dan niet na verwijderen van de magneet) behoorlijk wat plek beschikbaar om lood te plaatsen en zo het rijgedrag van de Porsche nog wat naar smaak aan te passen. Iets wat beslist leuke en zeer uiteen- lopende resultaten op kan leveren. Dus als je op een regenachtige of ijskoude winterdag niets te doen hebt, ga er eens lekker voor zitten en experimenteer eens naar hartenlust. Zeker weten dat je een leuke middag hebt met alleen deze ene auto. Nog leuker is het natuurlijk om je racebaan- maatje te vragen ook langs te komen met zijn Porsche 935. Maar dan liefst in andere uitvoering. Veiliger als je je rondjes draait.
HET RIJDEN
We hebben deze 935 meegenomen naar de club. En hem daar, samen met nog wat andere modellen (die nog aan bod komen) getest. Dat was best een aangename verrassing moeten we zeggen. Geen aanlopende wielen of andere vervelende zaken. Wel een aangenaam en vertrouwenswekkend rijgedrag. Geen kandidaat voor het verbreken van je snelste ronde, maar wel een uitdagende slotcar om op zoek te gaan naar het randje tussen uitbreken en uitvliegen. Want uitbreken doet deze auto vroeg of laat zeker. Op een glad baanoppervlak natuurlijk wat sneller dan op de stroevere banen. Maar dat draagt juist bij aan het rijplezier dat deze auto biedt. Wat dat betreft is hij duidelijk familie van de eerdere 934 van dit merk. We kwamen op een snelste rondetijd van 11.40 seconden. Daarmee is deze 935 niet de snelste op de baan. Maar wel een auto die niet snel gaat vervelen. Toch een veel gehoorde klacht bij veel modellen van Fly. Nou, deze niet dus!

CONCLUSIE
Deze Porsche 935 is beslist weer een beauty van een slotcar van Fly. Bovendien ook nog een die uit de doos gebruikt kan worden. En waarmee het dan ook nog leuk rijden is, zeker op de wat gladdere banen. Dit mede door de geheel achterin gemonteerde motor. Voor de liefhebber die deze auto graag zonder magneet wil gebruiken zal het daardoor helaas wel wat lastig worden om de auto goed af te trimmen. Tailhappy zal ie hoe dan ook blijven. Dat neemt niet weg dat Fly weer een prachtig model heeft neergezet, zowel voor in de vitrine als voor op de racebaan. Vergeleken met hetzelfde model van Racer hoeft Fly zich in ieder geval niet te schamen. De 935 van Racer is inderdaad nog mooier en zal misschien ook best beter rijden. Maar dan moet je wel een sterk hart (en dikke portemonnee) hebben en gas durven geven. Voor dat geld heb je tenslotte minimaal 3 van deze Fly Porsche's 935. En is de schrik wat minder als ie onverhoopt mocht "gaan vliegen". 


 
Tot slot laten we als vergelijk hieronder nog een plaatje zien van de Porsche 935 van Racer.
Niet bedoeld als directe confrontatie vergelijk (dat is een beetje appels met peren vergelijken) maar meer om te laten zien dat Fly zich zeker niet hoeft te schamen voor hun product.
Ben je echt helemaal verzot op dit model maar is je budget wat meer beperkt (zoals bij de meesten...) val je echt geen bult met deze Fly. Kies je desondanks toch voor het model van Racer.... Bofbips! En wees voorzichtig!! (Ook met de Fly trouwens......)
 

Webtips Porsche 935:

Geschiedenisles
De 935 in wat andere "jasjes"
Porsche
Importeur H&T
Fabrikant FlyHome
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
10 december 2007 - Copyright racebaan.com