HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FLY PORSCHE 911 GT1 98 EVO2
Wat een heerlijke auto is dit om mee te rijden, zeker als je hem vergelijkt met zijn voorganger. Een verbetering was ook hard nodig, want aan de eerste Fly Racing mankeerde nogal wat. In onze test waren we hierover ook niet te spreken, hoewel niet ieder onze mening kon delen. Als je die dingen moet verkopen, zal je altijd wat mild (te?) zijn. Het feit dat Fly BINNEN een jaar met een vervanger komt, geeft toch aan dat de kritiek wellicht enige basis had? Zeker als alles, maar ook alles aan de auto is aangepast!
Laten we het vooral positief oppakken en er vanuit gaan dat Fly met de diverse kritiek iets heeft gedaan. Deze EVO 2 heeft geen magneet, maar zelfs op een Carrera en Scalextric Sport baan mis je deze nauwelijks. Natuurlijk drift de auto daardoor meer dan een auto met een magneet. Maar als je door hebt hoe je een beetje op het gas moet blijven, is het een heerlijke auto om mee te rijden. De auto maakt weinig herrie en dat terwijl er toch een stevige motor aanwezig is. Zo uit de doos is het een prima auto om mee te rijden, waarbij het ontbreken van de magneet natuurlijk toch een ander concept is. Wie er meer uit wil halen zal met wat stukjes lood zeker tot spectaculaire resultaten kunnen komen.
PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto..........Porsche 911 GT1 98
 Uitvoering.................EVO 2
 Kleur.....................oranje
 Referentienummer...........07002
 Lengte.....................149mm
 Breedte.....................63mm
 Hoogte......................36mm
 Gewicht.....................83gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging...............10x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............18x9
 Bandenmaat achter..........19x10
 Verlichting.................geen
 Magneet......................nee
 Verpakking...................Box
ALUMINIMUM VELGEN
Als je de plastic body beetpakt is het net een goedkoop speelgoedautootje. Vooral in het oranje plastic. Ander kleur die op dit moment leverbaar is fel groen. De auto is vooral bedoeld om te racen dus de body moet vooral duurzaam zijn. Van de velgen heeft FLy echter iets fraais gemaakt en de remschijven moeten ze maar eens gauw in hun gewone modellen gaan gebruiken! De aluminium velgen zien er in ieder geval fantastisch uit! Verdere decoratie moet je dus zelf verzorgen. Ik zou echter de meegeleverde decals daar maar niet voor gebruiken, want dat lijkt weer nergens naar. Let even op, want in het zakje van decals zit ook een imbussleuteltje wat je nodig hebt om de velgen te (de)monteren. De banden die om de velgen zitten voelen enorm stroef aan en zorgen voor een enorme grip. De configuratie is verder doodsimpel wat in deze een groot pluspunt is.
MOTOR EVO2
Fly claimt op de verpakking van deze EVO2 dat de nieuwe motor 22.000 toeren moet halen bij 14,8 volt. We geloven ze graag, maar toch even de toerteller erbij gehaald. De opgave van Fly is enigszins aan de optimistische kant, maar de afwijking mag geen naam hebben. Opvallend is hoe weinig stroom de motor bij dit toerental gebruikt: 150ma! De draadjes aan de motor hadden echter iets dikker gemogen en waarom nu niet gewoon een rode (plus) en een zwarte (min) draad aan zo'n motortje? Vooral bij het verwisselen van de slepers zou dat erg handig zijn.
CONCLUSIE
Fly richt zich met haar programma vooral op de verzamelaar (en daardoor veel speculanten) en het doet me deugd dat de Fly Racing een vervolg krijgt. Fly had na de matige start ook kunnen zeggen: "dit product hebben we niet echt nodig". Gelukkig hebben ze dat niet gedaan! Het grootste pluspunt van deze EVO2 is dat de auto als verzamelobject helemaal niks voorstelt. Als slotcar is het echter een heerlijke auto en vooral een aanrader voor wie eens een niet-magneet ervaring wil hebben.
Webtips EVO2:
Fabrikant van de EVO2: Fly
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
3 februari 2003 - Copyright racebaan.com