HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FLY RACING EVO2R
Niet iedereen was even gelukkig met onze test van de eerste Fly Racing in het voorjaar van 2002. Het feit dat Fly inmiddels met een geheel herzien model is gekomen, geeft echter aan dat ze er zelf ook niet erg van onder de indruk waren. De EVO2 die de opvolger was hebben we inmiddels getest en los van de prijs is dit een heel behoorlijk product. Wie niet gewend is om zonder een magneet te rijden, zal wat moeite met de auto hebben. Zeker als je op wat gladdere banen rijdt zoals Scalextric Sport of Carrera. Wie meer downforce wil kan natuurlijk naar eigen behoefte lood of magneetjes toevoegen. Dit soort speciale racemodellen zijn in onze ogen toch vooral bedoeld voor de echte (club)racers. Naturlijk hoef je dat soort jongens niet uit leggen hoe ze een auto moeten verbeteren. Toch wist Fly zelf nog wat aan de EVO2 te verbeteren en vrij snel na de introductie van de EVO2 is nu ook de EVO2R beschikbaar.
PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto..........Porsche 911 GT1 98
 Uitvoering.................EVO2R
 Kleur.......................geel
 Referentienummer...........07004
 Lengte.....................149mm
 Breedte.....................63mm
 Hoogte......................36mm
 Gewicht.....................83gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging...............10x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............18x9
 Bandenmaat achter..........19x10
 Verlichting.................geen
 Magneet......................nee
 Verpakking...................Box
VERSCHIL
Je kan in een dergelijk geval een EVO2 en een EVO2R volledig uit elkaar halen. Een schuifmaat erbij? Of een nauwkeurige weegschaal in stelling brengen? Desnoods een loep! We kennen die zoekplaatsjes wel: zoek de 5 verschillen!
Het gaat echter maar om één ding: is de R versie op de baan sneller dan de gewone EVO2. 
Na honderden rondjes Parkzoom komen we maar tot één conclusie: nee er is geen structureel verschil meetbaar en ook geen positieve uitschieters voor de R versie. Er is dus geen echte winnaar tussen de twee EVO's en de verschillen laten zich in ieder geval op de baan niet vertalen naar betere prestaties.

Meer over de Fly Racing EVO2.....

HOLLE AS
Bij nader onderzoek blijken de verschillen op de verpakking groter te zijn dan op de auto zelf. De vooras van de R versie is hol. Strikt genomen is de auto daardoor lichter, maar een holle as is (zeker bij deze dikte) natuurlijk ook wat minder stevig. Daarnaast heeft de vooras wat meer verticale speling ten opzicht van het vorige model. Verder bevat de R versie een ander achtertandwiel wat duidelijk iets minder geluid produceert. 
CONCLUSIE
Positief is dat Fly zich toch ook iets aantrekt van de racende hobbyist. De stortvloed aan zinloze specials die Fly over ons uitstort doet ons haast vergeten waar het om gaat: racen! Er is echter geen argument om een EVO2R in plaats van een gewone EVO2 te kopen. Dus je kan de kleur een rol laten spelen in je keuze. De kappen blijven met de felle kleuren wat speelgoedachtig, maar de techniek is in orde. Wil je dat de auto wat agressiever wordt dan zal je met lood en andere achterbanden snel goede resultaten bereiken.
Webtips EVO2R:
Fabrikant van de EVO2R: Fly
Testbank: Fly Racing EVO2

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
27 maart 2003 - Copyright racebaan.com