HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: RILEY VAN FLYERS

     
Met de Flyers serie gaat Fly op zoek naar de gebruikers die wat minder te besteden hebben. Of toch naar hen voor wie een super uiterlijk van een slotcar nog altijd ondergeschikt is aan de racebaanpret die je ermee kunt hebben? Of een derde optie, een auto waar minder aan kapot kan wat de buitenkant betreft en mede daardoor kindvriendelijker is? Of misschien wel een combinatie van dat alles? Feit is dat de slotcars van deze Flyers serie ongeveer een 15 euro goedkoper zijn.
Helemaal nieuw is dit concept natuurlijk niet. Scalextric heeft al een tijd een goedkopere serie in hun programma. En Ninco komt dit jaar met hun tegenhanger, de Ninco1 serie.
Wat koop je dan wel voor dat geld? We gaan het hier eens even bekijken...
Als de auto in de doos zit zie je op het eerste gezicht eigenlijk niet dat het hier een wat afwijkende slotcar betreft. Wat natuurlijk wel opvalt is de inleg in de doos. Is die bij Fly normaal gesproken meestal donkerblauw, hier is die lichtblauw van kleur en uiteraard voorzien van het opschrift Flyers. Dat zou voldoende moeten zijn om het verschil te zien. Los van de prijs dan.
 Bij de eerste blik zien we toch een set spiegels, sleuven in de voorste spatschermen en achterop, een achterspoiler en zelfs een extra rear-end wing. Ook de bevestiging van de achterruit is aardig gedetailleerd en op de kleuren en de opdruk is niets aan te merken. Zelfs de velgen zijn best mooi uitgevoerd en de banden zijn voorzien van een opdruk. We zijn overigens wel gecharmeerd van de voor deze uitvoering gebruikte kleuren. Een kleurenschema dat overigens een heel bekende indruk achterlaat. Al met al is er met het uiterlijk weinig of niets mis. Kijk je echter verder dan zie je dat de verlichtingsunits voorop bestaan uit stickers. Voor hen die hun slotcars graag voorzien van verlichting is dat wel een minpuntje. En als je hem inderdaad gaat vergelijken met de Riley van Racer, ja, dan ontbreken er inderdaad nogal wat details op deze uitvoering van Fly.
Dat verklaart echter ook voor een deel het prijsverschil tussen beide Rileys. Voor een deel? Jawel, voor een deel. Want ook onderhuids zijn er verschillen. Tijd dus om de body eens te verwijderen.

De techniek
Wat we dan zien is een nagenoeg geheel vlak chassis. Daar is ruimte in overvloed te vinden om met lood aan de slag te gaan. Dit om de rijeigenschappen van deze auto te beïnvloeden. Hij wordt geleverd met twee magneten, één voor en één achterin. Maar die zijn eigenlijk overbodig. Tenzij de auto door een geheel onervaren rijder of jong kind gebruikt zal worden. Heb je echter wat meer ervaring, of misschien een instelbare voeding op je racebaan, mag je de magneet gerust gelijk verwijderen als je de auto toch open maakt om te voorzien van wat olie en vet. Je zult ze niet missen en het rijplezier wordt er alleen nog maar groter van.
De auto is voorzien van een boxer motor. Maar wel een hele bescheiden uitvoering. Daar hoef je echt geen hoge prestaties van te verwachten. Ook de inline aandrijving met kleine overbrenging is daar debet aan.
De velgen zijn alle vier van kunststof. Zoals te verwachten voor dat geld. Deze zaten bij onze uitvoering trouwens vrij netjes op de assen gedrukt. Die trouwens op het oog ook van redelijke kwaliteit zijn. Het schoentje was een aangename verrassing. Dit zit vrij strak in het chassis, wat vaak een positieve bijdrage levert aan het in het slot blijven. Dan hebben we de techniek wel besproken, meer is er niet te vinden. Het is wel zaak om voor ingebruikname even een drupje olie en wat vet te gebruiken.
Als dat gebeurt is draait alles vrij soepel.
Aangezien er verder niets meer te zien of te doen is wordt het tijd om de auto weer dicht te schroeven. Dat gebeurt overigens met in totaal drie schroeven, twee voor en 1 achter.
Hiermee kan de body vrij aardig ietwat zwevend worden afgesteld ten opzichte van het chassis.
Ook dat is iets wat vaak bijdraagt in een beter rijgedrag in de bochten. Tijd voor een rijtest. 


 
Rijtest
Na de eerste meters blijkt al dat deze Flyers Riley een bescheidenheid is. In meerdere opzichten.
De acceleratie, remwerking en met name de topsnelheid zijn uiterst bescheiden. Het is dan ook een slotcar die je, na een eerste kennismaking, vrij snel in de vingers hebt. En waar je niet snel een fout mee zult maken. Maar eerlijk gezegd, voor een racewagen als deze Riley is het wat weinig. Maar omdat je eigenlijk bijna geen fouten kunt maken, is er rustig en beheerst te rijden met deze Riley. Die combinatie levert een aardige tijd op van 10.972 seconden. Op de gebruikelijke 12.5 volt dan wel te verstaan. Omdat veel thuisrijders echter vaak hogere voltages op hun baan gebruiken hebben we deze Riley ook nog even op 14 volt getest. De motor komt dan iets meer tot leven en de tijd zakt naar een 10,748 seconden. Maar een echt snelheidsmonster wordt het ook dan niet. Fijn is wel dat de wegligging nauwelijks verandert. Het blijft een goed controleerbare slotcar met een vrij neutraal rijgedrag. En dat is iets wat zeker de gebruikers met een kleinere baan zullen waarderen. Want, we hebben het al vaker geroepen, een heel snelle slotcar hoeft, zeker thuis, niet per definitie meer racebaanpret op te leveren. Met minder snelle, maar wel gelijkwaardige auto's, kun je ook heel veel plezier beleven samen met andere liefhebbers. Zeker weten.

Conclusie
Kort samengevat koopt met name de thuisgebruiker een best nog mooi gedetailleerde slotcar.
En ook nog eens een auto met leuke, zij het niet al te snelle rijeigenschappen. Is dat laatste belangrijk bij de overweging om een nieuwe auto aan te schaffen, of misschien een geweldig mooi uiterlijk, dan kun je deze Flyers Riley beter links laten liggen en iets meer geld investeren.
Want deze auto sneller maken met andere onderdelen vereist toch wel een (te) forse investering.
Wil je gewoon voor thuis een leuke set aanschaffen om samen met je maatje te racen is er echter niets mis mee om voor deze Riley te gaan. Dan koop je er tenslotte bijna twee voor hetzelfde bedrag. En omdat er voldoende plaats is om lood te gebruiken kun je de rijeigenschappen makkelijk naar wens aanpassen ook nog. Dus, eruit met die twee magneten en uitproberen maar!


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 februari 2009 - Copyright racebaan.com