HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PITMUUR VAN FLY
Met Fly heb ik een beetje een haat liefde verhouding. Liefde vooral omdat er geen merk is dat zo'n gevoel heeft voor autosporthistorie. Voorbeelden zijn de 917's, de Capri's, de Lancia's en de 512's. De haat voor Fly komt vooral voort uit het feit dat ze deze fraaie modellen direct weer te grabbel gooien. Ze maken er gelimiteerde versies van die nooit geracet hebben. De meeste bizare modellen vind ik de voetbalauto's en de chrome jubileum uitgaven. Gelukkig is een van de meest recente producten van Fly een op en top flirt met de harde werkelijkheid: de pitmuur! Gelijktijdig worden er vier producten gelanceerd: 1 pitmuur en drie verschillende teamstandjes.
MUUR
De muur is eigenlijk niks meer dan een L-vormig stuk plastic. Je moet zelf nog een hekje op zijn plaats prikken en wat kleine toebehoren aanbrengen. Bij één van die toebehoren gaat de ijdelheid van Fly wel heel erg ver. De onderhoudsluiken in de pitmuur bevatten voor zover ik weet in het echt geen Fly logo! 
Het past echter allemaal prima en de montage is super eenvoudig en het ziet er gelikt uit!
Het stukje muur is gelijk aan de lengte van een half Scalextric Sport baanstuk, dus circa 17,5 centimeter.
TEAMSTANDS
Er zijn in eerste instantie drie verschillende teamstandjes beschikbaar. Deze worden aangeduid met type A,B en C. De standjes zijn eenvoudig te monteren en om ze op de pitmuur te plaatsen moet je in de pitmuur een aantal gaatjes maken. Dit gaat heel eenvoudig want op een aantal plaatsen zijn de gaatje voorbereid. Als je de handleiding volgt kan er niks fout gaan.
De standjes zijn erg fijn uitgevoerd wat de realiteitswaarde beslist verhoogd, maar de kwetsbaarheid eveneens. Als hier een bolide invliegt is het wel gewoon kapot, dus het is zaak de standje niet te kort op een bocht te zetten.
TRUCK SETS
Deze pitmuren worden eerdaags (begin 2003) los aangeboden. Op dit moment worden de pitmuren al wel meegeleverd in de nieuwe startset van Fly. De set Super Truck Cup bevat twee trucks (die niet los leverbaar zijn) en een enorme grote baan. De baan is niet een door Fly zelf ontwikkelde baan, maar zijn baanstukken van het Scalextric Sport systeem. Deze sets zijn in eerste instantie voor de Spaanse markt, maar een beetje inventieve dealer zal beslist zo'n set voor je kunnen regelen.
CONCLUSIE
Door dit soort producten blijft mijn liefde voor Fly de haat overheersen.
Het past allemaal prima en ziet er erg goed uit. Hopelijk zal Fly op dit gebied een aantal concurrenten net als met de auto's ook een prikkel geven. Het aanbod aan accessoires voor de racebaan is bedroevend klein en Fly zet met deze pitmuur een zeer forse stap de goede kant op. De prijs voor dit soort producten is altijd lastig. Wie echter eens kijkt wat eenvoudige toebehoren voor de modelspoorbaan kosten, zal met de prijs toch kunnen leven.
Daarom hulde voor dit product!
Webtips
Nieuws uit de pits: pittalk.nl
De andere kant van de pitmuur (f1.planet.com)
Pitpoezen (formule1.nl)
Fabrikant van deze pitmuur: FLY

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
2 december 2002 - Copyright racebaan.com