HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SALEEN SR7 VAN FLY
Fly creëerde rond deze Saleen een enorm verwachtingspatroon. Voordat de eerste "gewone" uitgave in de winkels lag, was er al een special aangekondigd. Deze special bevat anderhalve Saleen en je moet er drie betalen! Zeg eens dat dat niet speciaal is! Er is namelijk een Saleen uitgebracht in een driehoekige doos met daarin een complete Saleen en alleen een onderstel. Dit laatste om te showen hoe fraai de Saleen wel is. Een leuke aanleiding om te kijken of de Saleen inderdaad wel zo fraai is. Omdat we de Saleen ook nog even op de baan willen zetten, hebben we een exemplaar uit de "gewone" serie genomen. Het gaat hier om een model van de Saleen waarmee McKellar en Erdos op Brands Hatch in 2002 hun kunstjes lieten zien. Overigens kunnen deze beiden heel behoorlijk autorijden en de website (zie webtips) van Erdos is beslist de moeite om eens doorheen te wandelen.
PROFIEL
 Merk.........................Fly 
 Auto.................Saleeen S7R
 Uitvoering.....Brands Hatch 2002
 Kleur........................wit
 Referentienummer............A265
 Lengte.....................152mm
 Breedte.....................62mm
 Hoogte......................40mm
 Gewicht.....................87gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor............20x10
 Bandenmaat achter..........21x11
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
KIEUWEN
Als je de Saleen in de doos ziet staan knalt hij er niet uit, zoals met sommige andere slotcars. De Saleen bevat beslist veel details en de afwerking is gewoon goed. Alleen de auto toont te hoog hoewel het meetkundig aardig klopt. Veel details? Waar zijn dan de remschijven? Het gaas is de neus is erg fraai, maar niet donker genoeg. In de echte Saleen zijn dat zwarte gaten waarin je kan verdwijnen en niemand ooit nog iets van je hoort. De kieuwen voor de achterwielen van de echte Saleen roepen een beeld op of je met een gevaarlijke haai te maken hebt. In dit model degradeert Fly deze kieuwen tot een paar luchthappers van een onschuldige babyhaai. Maar eerlijk is eerlijk, aan het interieur en het motorcompartiment heeft Fly erg veel aandacht besteed. De achterkant is ook de moeite van het bewonderen waard, maar de rillen onder de uitlaten hadden wel iets fijner mogen zijn. 
INLINE
In deze Saleen heeft Fly de motor in de lengte geplaatst. Een configuratie die Fly niet vaak toepast. Of het gebrek aan ervaring met deze set-up is weet ik niet, maar als je aan de achteras draait loopt deze beslist te zwaar! Veel te zwaar! Dit zelfde geldt voor de vooras. Als je een voorwiel een zetje geeft staat het direct weer stil. De techniek is verder degelijk en simpel, alleen de zwaar draaiende wielen gaven geen vertrouwen om de baan op te gaan. Verder kan de spoiler iets worden versteld. Of dit bewust is weet ik niet, maar dat is bij deze schaal en snelheid ook geen enkele toevoeging.
VERMOGENVRETER
De Saleen kan op geen enkel manier boeien zodra deze op de baan staat. De zwaar lopende assen en de sterke magneet zorgen ervoor dat de auto nauwelijks genuanceerd is te rijden. Verder doen de voorwielen permanent mee en is de auto aan de achterzijde erg onrustig. Een ritje op de testbank bevestigde dat. De oorzaak is de veel te grote speling (in de hoogte) die in de achteras zit. Verder leek de Saleen op de baan onwaarschijnlijk veel stroom te gebruiken.  Bij een meting waarbij de achteras onbelast kon draaien verbruikte de Saleen bij 12 volt al ruim 300 milliampère. Ter indicatie: een Fiat Punto van Ninco met een dikke NC2 motor zit dan nog niet op de helft. Ook een Ford GT40 van Scalextric heeft dan aan 130 milliampère meer dan genoeg. 
Verder komt het geleideschoentje niet erg ver in het slot. Zeker niet bij een Scalextric Sport baan en dat is toch vreemd gezien de samenwerking van Fly en Scalextric op de Spaanse markt.
CONCLUSIE
De echte Saleen is een beest van een auto en is zeer laag en de voorruit ligt bijna vlak. Deze agressieve en typische lijn komt nauwelijks in het Fly model naar voren. Dit model van Fly ziet er beslist erg verzorgt uit en bevat veel details en toch mist het iets. 
Tel je daar de matige rijeigenschappen bij op, dan moet je echt een enorm Saleen-fan zijn om aan de "verleiding" toe te geven. Maar ook de Saleen-fan zal als hij de adviesprijs hoort even achter zijn oren krabben. Details of niet, maar 60 Euro (adviesprijs) is een absoluut misplaatst bedrag om voor dit model te vragen!
Webtips Saleen:
De echte Saleen: saleen.com
Club voor Saleen owners: SOEC
Saleen driver: Thomas Erdos
Fabrikant van de Saleen slotcar: Fly
Reactie op deze test: mail naar racebaan.com

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
1 januari 2003 - Copyright racebaan.com