HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
LEESVOER: GUIA SLOT RACING NU OOK IN HET ENGELS
Wij Nederlanders zijn ongeveer de meest saaie en passieloze hobbyisten die er zijn. Daar moet je je niet tegen verzetten, dat is gewoon een kwestie van accepteren. Als Calvinistische boekhouders beleven we vaak onze hobby vanuit een wat spreadsheetachtige sfeer en we kijken eigenlijk te weinig over de grens hoe hobbyisten daar met hun hobby omgaan. Wie als racebaanhobbyist wel eens in Spanje is geweest en toevallig in een racebaanwinkel of club terecht is gekomen, weet dat het ook anders kan. Op Scalextric en Carrera na komen alle andere belangrijke fabrikanten uit Spanje. Dat is dus ook te merken aan wat er in de kiosk aan leesvoer is te vinden. MiniAuto, Mas Slot, HobbyWorld en de fraaie serie Coches Miticos zijn een prachtige afspiegeling van de Spaans racebaanhobby. Een heel bijzonder blad onder al dit fraais  is Guia Slot Racing. 
KLASSE
GSR is al die jaren net even te beperkt geweest als echt tijdschrift. Dit kwam mede door het vierkante formaat. Op zich erg fraai, maar je wordt als blad in de kiosk niet serieus genomen. Het blad was aan de andere kant veel te mooi om zomaar als een clubblaadje af te doen. 
Alleen als je dan zo'n blad uitgeeft moet je op een bepaald moment wat. Bij GSR hebben ze dat gedaan! Een stevige koerswijziging en daar is lef voor nodig. Het blad is opgerekt naar een normaal formaat, een stuk dikker en tweetalig. Naast het Spaans is het blad nu ook in het Engels.
Het blad ziet er prachtig uit en is op geen enkele manier te vergelijken met de 30 vorige nummers. Ja dit eerste nieuwe nummer is nummer dertig, maar er is ooit een nummer 0 geweest!
De opmaak is ondanks de twee talen overzichtelijk, maar het lettertype is aan de kleine kant. De foto's zijn prima en de informatie nauwelijks te verwerken. Een onwaarschijnlijke stroom aan nieuwe slotcars passeert de revue en over veel modellen hebben ze beslist HOT NEWS!
Soms wordt een nieuwe auto even snel genoemd en dan weer een zeer uitvoerige test, zoals van de op de cover afgebeelde GT40. Dit is zo'n blad dat weken op je nachtkastje kan liggen en iedere avond even gluren wat er eigenlijk nog aan de hobby ontbreekt. Jammer van wat uitslagen van regionale wedstrijden, want dat hoort zeker in een meertalig blad niet thuis. Verder: KLASSE

Afbeelding van het eerste nummer van Guia Slot Racing. Slechts 24 pagina's, maar voor de liefhebbers smullen met een grote S.

ABONNEMENT
Het nadeel van veel buitenlandse tijdschriften is dat ze hier niet verkrijgbaar zijn. Zeker niet voor een hobby als de racebaan, waar we het toch over een beperkte doelgroep hebben.
Ik ben ook een beetje op de hoogte van de marges bij tijdschriften en daar word je niet vrolijk van. Commercieel is zoiets absoluut niet interessant. Je moet dan al een distributeur vinden die zelf een beetje gek is op racebanen. Die is er gevonden en Q.U.I.C.K gaat in Nederland abonnementen verkopen voor Guia Slot Racing. Een abonnement van GSR bestaat uit 6 nummers van het blad en een speciale uitgave van een slotcar. Er zijn twee vormen van een abonnement: Je haalt het tijdschrift (en de auto) bij je dealer op of alles wordt opgestuurd. In het eerste geval ben 65 Euro kwijt en in het tweede geval moet je daar 15 Euro bij optellen. De prijs van een los nummer is in Spanje € 6,95 wat een abonnement beslist tot een aantrekkelijke aanbieding maakt.
Voor een abonnement  kan je terecht bij:
Q.U.I.C.K.
Of mail naar: fred.quick@tip.nl

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
4 december 2003 - Copyright racebaan.com