HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: LOTUS 72D VANQUISH MG
In de jaren 70 waren de John Player Specials een zeer opvallende verschijning op de Formule I circuits. Voor de een was het zwart met goud kitscherig of zelfs ordinair. Maar voor een ander de mooiste racelook die er ooit geweest is. In het verleden zijn er van de JPS wel wat modellen (Scalextric) geweest. Dat was echter in de periode dat details aan slotcars maar een bijzaak waren. Inmiddels is er veel veranderd en de Lotus 72D JPS die nu op de testbank staat, is meer 
dan een zwart autootje met gouden letters.


ZWAAIENDE EMERSON
Meest opvallende detail aan de Lotus 72D is de arm van de coureur die zijn hand zwaaiend
omhoog steekt. Gewoon een keurig zwaaiende Emerson Fittipaldi. Hoewel een coureur die zijn ongenoegen kenbaar maakt aan een concurrent natuurlijk ook wel erg leuk was geweest! 
De zwarte lak van de Lotus is prima gelukt evenals de opdruk. Alle details zijn aanwezig die je mag verwachten. Spiegels, cockpitraampje, compleet rijders figuur, brandblusser (goed kijken!), uitlaten, motorblok en opdruk op de 
banden. 

BANDEN
De banden zelf zijn helaas wat minder geslaagd. De banden op de echte Lotus waren immers veel boller aan de zijkant. We hebben het niet nagemeten maar ze lijken ook iets te klein. Jammer want dit zijn toch details aan Formule I 
auto’s uit de jaren 70 die zo markant waren. De banden liggen trouwens op prachtige velgen en leuk detail is het verschil in wielmoeren aan de voor en achterzijde.
Verder is het jammer dat het differentieel zichtbaar is en daar had Vanquish iets meer van mogen maken. Om meer techniek te zien zal je de auto open moeten maken. 

LASTIGE DEMONTAGE
Dat is een lastig klusje en met de diversen kwetsbare details niet zonder risico. Zoals bij een F1 gebruikelijk is ligt de motor in de lengte. De achteras is voorzien van een werkend differentieel wat we al op eerdere modellen van Vanquish hebben gezien. De magneet ligt direct voor de motor. De vooras is star en de voorwielen van deze F1 sturen niet mee zoals bij SCX en Ninco.

RIJTEST
Met al zijn details is deze nieuwe Vanquish zo fragiel dat er de eerste keer een lichte aarzeling is om deze op de baan te zetten. Net als andere Vanquish modellen mag de rijspanning best wat aan de hoge kant zijn. De auto heeft maar een paar volt nodig om te gaan rollen, maar toch mag de trafo best boven de 14 volt gezet worden om genoeg leven in deze Lotus te krijgen. Dat heeft niet met de magneet te maken, maar alles met het differentieel wat toch gewoon minder soepel draait dan een gewoon kroonwiel. De auto heeft absoluut geen last van over- of onderstuur maar het rijgedrag is niet neutraal te noemen. Het subtiel regelen van de snelheid is lastig. Dit maakt het vooral lastig om in de flauwe bochten het gas erop te houden. Gaat het fout dan gaat de Lotus eerst in een lichte drift en corrigeer je niet dan kiept hij op z'n kant. De snelheid is niet indrukwekkend, maar voor de gemiddelde thuisbaan gaat deze Lotus mer dan hard zat. We hebben de auto nog even zonder magneet geprobeerd. Dat valt niet mee. Zeker niet op de relatief gladde Scalextric Sport baan. Geoefende rijders zullen de auto wel rond krijgen, maar bij het optrekken zwabbert de auto toch te veel. Een lastig klusje wordt het toch als je deze Lotus zonder magneet wilt rijden, want er is in de auto nauwelijks plaats om lood te plakken.
CONCLUSIE
Van de banden had Vanquish best iets meer mogen maken, maar verder ziet de auto er prachtig uit en is zeer fraai gedetailleerd. Door de details is dit niet een auto waar je flink mee gaat ragen, want na twintig rondjes rij je met een kalle sigaar in het rond. Verder is demontage en montage voor veel hobbyisten veel te lastig. Het differentieel mag van ons achterwegen blijven, hoewel het een aantal zeer intensive testsessies prima heeft overleefd. Om te racen is het niet de snelste F1 die op dit moment leverbaar is, maar wel een leuke auto om mee te racen. Bij dat racen ben je wel bijna tot de magneet veroordeelt, want ruimte voor lood is in deze Lotus niet aanwezig. Ben je geen racer maar meer een vitrinebeest? Zet deze Lotus dan wel vooraan want hij mag door iedereen gezien worden. 
Profiel
Lotus 72D
Uitvoering: John Player Special
Aandrijving: inline
Banden: Slicks
Magneet: ja
Referentienr: GP1
Webtips Lotus:
Importeur Vanquish MG:
Q.U.I.C.K.
De echte Lotus 72D:
f1db.com (alle races)
f1-legend.com (profiel)
Utah Lotus museum (foto's)
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
19 februari 2004 - Copyright racebaan.com