HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: CHAPARRAL 2F & FORD MK IV SET VAN MRRC


Deze nieuwe set van MRRC stond als prototype een jaar of drie geleden al op de speelgoedbeurs in Nurnberg. Het heeft dus even geduurd, maar sinds kort is of komt hij op de markt en is bij deze hier ook al te bekijken op racebaan.com. De set zit in een keurig verzorgde zwarte doos, voorzien van de nodige opdrukken aan buiten- en binnenzijde. Het geheel ziet er mooi verzorgd uit en zal dan ook zeker in je kast of vitrine niet misstaan tussen andere mooie (classic) slotcarsets.
Zoals op de doos te lezen is zijn de twee auto's in deze set, de kenmerkende Chaparral 2F en de Ford MK IV, raceauto's zoals gebruikt en te zien tijdens het testweekend voorafgaand aan de 24H van le Mans in 1967. Vandaar dat deze modellen iets afwijkend zijn van de modellen zoals ze feitelijk aan de start verschenen voor deelname aan de race van dat jaar.
Als we er zo even bij stilstaan denk ik dat veel racebaanliefhebbers er heel wat voor over zouden hebben om de Le Mans races uit die jaren nog eens bij te kunnen wonen. Natuurlijk zijn een aantal beroemde classics zo nu en dan nog wel eens in een classic race of op een autobeurs te bewonderen, maar dat is toch net even anders. En dan nog zie je ze zelden allemaal bij elkaar...

Details
MRRC heeft de lange tijd voor het op de markt brengen van deze set in ieder geval zinvol besteed. Je kunt duidelijk zien dat beide modellen met liefde en oog voor detail op schaal zijn nagemaakt. De Chaparral 2F spant hierbij toch wel de kroon, maar ook de Ford MK IV ziet er prima uit. Je ziet bij deze testwagens leuke details terug die in het betreffende testweekend destijds ook op de geteste versies aanwezig waren. Bij de Chaparral is dat bijvoorbeeld de tape rond de voorlampen. Chaparral, één van de trendsetters wat rijden met een grote achterspoiler betreft, testte dat weekend met verschillende spoilers en spoilersteunen. MRRC is zich daarvan bewust en is dan ook zo zorgvuldig geweest om een tweede spoiler met verschillende steuntjes bij de set te leveren. Hiermee krijgt de auto (en spoiler) nét weer een iets ander uiterlijk.
Bij de Ford vallen gelijk de vinnen op die achter op de body gemonteerd zijn en waarmee dat weekend volop getest werd. Kennelijk waren deze bedoeld om de stabiliteit van de auto bij hoge snelheid te verbeteren. Maar het leverde kennelijk niet het gewenste resultaat op, in de race zelf waren deze vinnen niet op de auto's aanwezig. Maar goed, daarvoor is een test ook bedoeld.


Behalve die opvallende zaken zijn er nog genoeg details op beide modellen te ontdekken.
We beperken ons verder met het benoemen van de mooi uitgevoerde velgen en profielbanden.
De velgen zijn bij beide auto's voorzien van centrale vleugelmoeren, waarvan die van de Ford, zoals het hoort, in twee kleuren. Echt mooi gemaakt, in metallic kleuren, met een grijze kern. Over details gesproken! De spaakvelgen op de Chaparral zijn, zeker voor plastic velgen, ook heel erg netjes gemaakt. De Ford is voorzien van 6 spaaks velgen in two-tone kleur.
De banden zien er natuurgetrouw uit en zijn, zoals het hoort, voorzien van merkopdruk en sierrand op de wangen. De wielen dragen al met al in hoge mate bij aan de totale uitstraling van beide schaalmodellen. Maar zoals gezegd, ook de totale uitvoering van deze klassiekers van MRRC laat weinig of niets te wensen over. Complimenten zijn dan ook zeker op zijn plaats.


 


TECHNIEK

Een slotcar bestaat echter uit meer dan alleen de buitenkant. Van oorsprong zijn ze tenslotte bedoeld om mee te rijden. Althans, zo was het tot de slotcars van weleer, onder invloed van Fly, echte schaalmodellen werden en men deze ook ging verzamelen, net als de oude modellen uit vroeger jaren. Technisch gezien zijn deze modellen van MRRC zeker niet bedoeld om ronderecords te verpulveren. Je moet de Chaparral dan ook niet willen vergelijken met die van Scalextric (of over pak 'm beet een jaar die van Slot.it..!) en de Ford niet met een MK IV van NSR of de zojuist aangekondigde (en in 2011 daadwerkelijk beschikbaar zijnde?) Ford GT40 van SLot.it..??!).
MRRC voorziet beide modellen van een universeel en verstelbaar chassis van hard plastic.
Daarin vinden we een vooras met zowel horizontale als verticale speling en een achteras in plastic lagers. Deze vertonen helaas wat speling in het chassis. De assen lijken op het eerste oog wel vrij recht te zijn en de velgen zijn er netjes opgeperst. Een smalle motor, zoals ook gezien in de hiervoor beschreven Williams van Fly, zorgt in inline-opstelling voor de aandrijving. Al met al basic techniek, een beetje vergelijkbaar met bijvoorbeeld Revell. Beide auto's zijn voorzien van twee magneten, één (iets hoger liggend) voor en één achter, op gelijke hoogte met de motor.
De velgen bestaan, net als bij Carrrara, uit vrij smalle en uit twee helften samengevoegde delen.
De manier waarop het toch belangrijke schoentje in het chassis zit baart echter de grootste zorgen. Dat vertoont erg veel speling en de uitvoering daarvan is eigenlijk niet meer van deze tijd.

CONCLUSIE
Al met al zullen de auto's, bij gebruik standaard uit de doos en mét magneten, best voor wat racebaanpret kunnen zorgen. Echter, zonder magneet verwachten we toch eerlijk gezegd wel wat problemen. De vraag is echter of de kopers van deze set daar echt wakker van zullen liggen.
We hebben niet gereden met deze modellen omdat er geen geschikte bandjes voor de clubbaan beschikbaar waren. Hierbij, puur op grond van de bevindingen "uit de doos", toch wat puntjes als eindconclusie; De uiterlijke afwerking van de beide slotcars in deze set verdient toch wel een 9.
Voor originaliteit van deze set is wel een 10 op zijn plaats. Deze auto's, zoals gebruikt tijdens een testweekend, in plaats van in een race, zijn tenslotte weer eens wat anders dan alleen al die uitgebrachte winnaars van diverse racers. De techniek scoort op het oog met een 6 nog net een voldoende, maar ook niet meer dan dat. Zeker de wijze waarop het schoentje is uitgevoerd laat nogal wat te wensen over. Positief is dan wel weer dar de (dunne) bedrading het schoentje min of meer zelfcentrerend maakt, dat scheelt weer iets bij het inzetten na een uitvlieger. 

Schaf je deze set aan en wil je deze niet alleen in de vitrine zetten, maar ook af en toe op je baan gebruiken, adviseren we je om in ieder geval minimaal de achterlagers vast te zetten.
En wat aandacht besteden aan het schoentje, of misschien beter nog, dat geheel vervangen, zal waarschijnlijk mat ergernissen voorkomen. Maar vooral, zoals ook al eerder gezegd, verwacht op de baan geen wonderen van deze beide slotcars. Voor heftige classic races op de racebaan zul je naar andere merken uit moeten wijken. Het is vooral het gevoel van de liefhebber van deze klassiekers dat hier telt. En dat gevoel zal, in ieder geval wat looks betreft, geen deuk oplopen. 


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
30 januari 2010 - Copyright racebaan.com