HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: TOYOTA CELICA VAN MRRC
MRRC is een van de oudste merken die kant en klaar modellen voor de racebaan maakt. Ze zijn al vanaf 1954 actief en hun productaanbod was toch wat oubollig geworden. Tribunes en andere scenery zijn zwaar gedateerd en ook de afwerking van de auto's bleef hangen in een vorig tijdperk. Met recente modellen zoals de Shelby Cobra en de Porsche 904 (kit) toonde MRRC echter aan op zoek te zijn naar aansluiting bij de subtop. De Shelby Cobra is helaas een wat uitgemolken model en ook door Reprotec en Ninco gemaakt. De Porsche 904 is een kit (een lastige!) en daardoor voor ongeduldige hobbyisten minder interessant. Het meest recente model van MRRC kan je echter direct op de baan zetten en de modelkeuze is helemaal super. Of je van dit type auto houdt is een kwestie van smaak. Toch is deze Toyota Celica een opvallend en stoer model en past in het rijtje van de Ford Capri (FLY) en de Lancia Beta (GB-Track).
VERSCHRIKTE COUREUR
De Celica zit verpakt in een transparante box en is keurig afgewerkt. Het blauw van de body had een tikje minder plastic mogen zijn, maar de opdruk is daarentegen erg goed. Ook de velgen hadden iets beter gekund. De velgen zijn wel mooi diep maar zijn tussen de spaken niet opengewerkt.
Alle gebruikelijke details zijn verder aanwezig zoals spiegels, ruitenwisser, rollbar en een compleet rijders figuurtje. Deze laatste zit echter wel heel strak in zijn stoeltje gedrukt en kijkt heel verschrikt de wereld in. Niet vreemd want als je de Toyota omdraait zie je dat deze op zeer brede slicks staat en voorzien is van de razendsnelle Scaleauto motor. Verder is de configuratie erg simpel gehouden wat een dikke plus is! De motor ligt langs de achteras en direct voor de motor ligt een langwerpige magneet. De zijwaartse speling van de vooras had iets minder gemogen en de verticale speling van deze as had juist iets meer mogen zijn.
TE SNEL
Al zeer snel blijkt dat de geplaatste Scaleauto motor veel te snel is op een gewone thuisbaan. Zeker als je met de gebruikelijk 14 volt (meeste transformatoren geven feitelijk nog meer) gaat rijden. Het enorme toerental wat de motor kan ontwikkelen (zie: test motoren 30-4-2003) zorgt ervoor dat bij accelereren vanuit een bocht de banden scheef op de velgen trekken. Je hoort dat direct want de normaal zeer stille (prima!) Toyota hoor je dan ineens hobbelen. Zet je de spanning een stuk lager (10 volt) dan is de Toyota nog zeer rap en is het ineens een erg leuke auto om mee te racen. De auto breekt ook dan nog vrij eenvoudig uit. Dat heeft alles te maken met de zeer genuanceerde magneetkracht en de iets te beperkte grip van de achterbanden.
Tip voor thuisracers: zet een gewone Mabuchi in deze Toyota en het zal een van je favorieten worden om mee te racen.
Tips voor clubracers: experimenteer met de achterbanden en lood onder de achteras (is een mooi plekje!) en je hebt een zeer snelle basis om op door te ontwikkelen.
CONCLUSIE
Deze Toyota Celica van MRRC is een zeer goede modelkeuze. De auto is keurig afgewerkt en zit degelijk in elkaar en is echt bedoeld om flink mee te racen. Jammer van de iets te heftige motorkeuze! Fabrikanten moeten ook eens leren elkaar niet zo op te jutten op dit gebied. Gewone motortjes zijn voor 90% van de thuisracers meer dan goed. Meer en meer toeren betekent meer en meer schade. Minder racelol omdat de auto nauwelijks op de baan te houden is. Resultaat: de racebaan verdwijnt tussen de mottenballen. Deze kritiek geldt niet alleen voor deze MRRC maar meer merken laten zich teveel meegaan in de toerental hype. Modelkeuze van de MRRC blijft echter top, afwerking is netjes (subtop) en met de reeds gemaakte kanttekening is de Toyota een erg leuke auto om mee te racen.
Profiel:
Toyota Celica Turbo
Group 5
Aandrijving: sidewinder
Banden: slicks
Magneet: ja
refnummer: MC0003
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
22 november 2003 - Copyright racebaan.com