HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


TEST: FERRARI F50-KIT van NINCO

De spits voor 2008 wordt afgebeten door wat we zouden kunnen betitelen als een retro-slotcar. Tenslotte heeft Ninco deze Ferrari F50 al jaren geleden in hun pakket gehad. Net als zovele "oude" modellen van Ninco nog altijd gewaarderd om hun leuke rijeigenschappen. Destijds met de slechts zeer lichte magneet en de nog altijd gewaardeerde NC1 motor aan boord. Links en rechts zijn die trouwens nog steeds te koop, zelfs nieuw in de doos. Voor redelijk normale prijzen ook nog en niet voor de absurde prijzen die bijvoorbeeld voor de McLarens worden gevraagd....

Hij was (en is dus nog) verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen, waaronder een gele, een wit met blauwe en uiteraard ook een rode. Nét als deze hernieuwde uitgave, want die is hartstikke Ferrari-rood om het zo maar te zeggen. En dat is eigenlijk ook gelijk het grootste pluspunt.
De kwaliteit van kleur en lakwerk zijn waanzinnig mooi om te zien.
Maar eerst nog even een paar stappen terug. Want we hebben het hier over een kit. Om hem op je racebaan te zetten moet je eerst nog even zelf aan de slag, zij het in beperkte mate.
De kit wordt geleverd in een kartonnen doosje met opklapdeksel zoals hieronder afgebeeld.
 

De afbeeldingen op de doos laten over de inhoud weinig te raden over. In de doos treffen de een klein doosje aan met daarin de body, interieur en chassis. Alle andere delen zitten in de bekende kunststof opbergbox die we ook kennen uit de pro-race koffers van Ninco.
Ook nu zit er weer een duidelijke handleiding bij. Zelfs de beginnend racebaanliefhebber kan hiermee de auto in elkaar zetten. De onderdelen passen allemaal prima in elkaar, daar kan het dus ook niet aan liggen. Met behulp van bijgeleverde assen, velgen, banden, knoopmagneet, NC5 motor en schoentje kun je het chassis geheel op(of af?) bouwen. Overigens is de aandrijving ook geheel retro. In dit model (gelukkig) nog de ouderwetse inline opstelling. Overigens zit in dit geval het tandwiel ook al op de motor. Geen speciaal gereedschap nodig in dit geval.

De body
De body zelf is zoals gezegd al gespoten en ziet er heel mooi uit, inclusief de belijning van de raamstijlen en de sierlijst rondom. De logo's van Ferrari komt komen mooi tot hun recht op de rode lak. Meer decals zijn er ook niet.
Lampunits, achtergrille, spiegels en ruitenwisser zijn los bijgevoegd, evenals het uit twee delen bestaand poppetje. Ook het binnenwerk en de ruiten zijn op dat moment nog niet aangebracht. Dat alles moet je dus nog even voorzichtig in elkaar passen en vervolgens vastlijmen. Gebruik zeker voor de koplampunits geen al te agressieve lijm, anders heb je kans dat die wit uitslaan. Eventuele aanschaf van een potje modelbouwlijm is daarom wel aan te bevelen, daarmee kun je natuurlijk ook de rest vastlijmen.het opbergdoosje zit alles wat je nodig hebt om de auto(s) in elkaar te zetten.
In dit geval heeft Frank de auto opgebouwd. Die heeft niet al te veel ervaring met dit soort knutselwerk, maar zoals op de foto's ook is te zien is het toch aardig gelukt. Maar eerlijk is eerlijk, mede door de goede pasvorm is het ook niet zo heel lastig.... 
Het eindresultaat mag gezien worden. Het is nog altijd een mooi model om te zien, mede gezien het redelijk tijdloze model van deze Ferrari F50. Een Ferrari Enzo bijvoorbeeld zal veel eerder als buitenbeetje ogen. Rijden maar!


  
Rijtest

In 2008 zal er een kleine verandering zijn in de testberichten. Dit omdat op de club alle auto's uitsluitend gebruikt mogen worden als de aangedreven wielen zijn voorzien van Ortmann PU banden. De modellen die besproken worden en waarvoor passende banden voorhanden zijn zullen voortaan op de clubbaan getest worden. Deze worden dan allemaal getest voorzien van Ortmann banden, zonder magneet en, voor zover er plaats is, met een gram of 10 lood voorin. Alle auto's zullen worden getest op 12,5 volt en met behulp van een Parma plus regelaar. Op die manier krijg je ook een goed onderling vergelijk over de kwaliteit van de "standaard uit de doos" techniek en de prestaties die daarmee geleverd worden, zonder verdere tuning. Zo kun je zien of een auto veel potentie heeft om bijvoorbeeld ingezet te worden als wedstrijd of clubauto.


We zullen proberen de testresultaten zoveel mogelijk direct in de artikels te plaatsen. Maar er komt ook een extra pagina beschikbaar waar de resultaten eventueel alsnog achteraf overzichtelijk in beeld worden gebracht. Daarbij staat ook steeds een link naar het betreffende artikel over dat model, zodat je dat bij behoefte gelijk ook nog eens kunt nalezen.
Wil je naar aanleiding van een testverslag eventueel een keer een vergelijk met een model dat in het verleden al eens getest is, kun je altijd een mailtje sturen. Als de betreffende auto nog voorhanden is en er passende bandjes beschikbaar zijn sturen we je de resultaten dan toe....


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
23 januari 2008 - Copyright racebaan.com