HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


HUMMER POLICE CAR VAN NINCO


Dit keer weer eens aandacht voor een opvallend en zeker ook afwijkend model voor onze hobby. Een heuse Hummer. En dan ook nog één in politie trim. Helaas in redelijk bescheiden ogende Amerikaanse uitvoering. Maar wees eerlijk, een uitvoering in het ons bekende rood/wit/blauw zou ook zeer onrealistisch zijn. Leuk voor een PR stunt of 1 april grap, maar op zijn zachts gezegd zeer onwaarschijnlijk. Deze Hummer is dermate kostbaar in aanschaf, onderhoud en verbruik dat geen enkel politiekorps dat geld beschikbaar heeft, laat staan beschikbaar zou willen stellen.
Dit nog los van het feit dat men meestal maar een beperkte keus heeft van voertuigen.
Ninco brengt met dit model eigenlijk sinds lange tijd weer eens een model uit met een risico.
Hoezo? Nou, eigenlijk alle auto's uit hun programma zijn min of meer auto's die altijd wel zullen verkopen. Vanwege hun deelname in diverse raceclasses of omdat het klassiekers zijn.
En voor beide categorieën zijn altijd wel liefhebbers te vinden, ook binnen het racebaanwereldje. Met een model als deze Hummer ligt dat net even anders. Hoewel technisch nauw verwant aan de in het verleden geteste Touareg en Pajero, is de uitstraling van deze exoot toch weer net even anders. Dus wat dat betreft klein gokje van Ninco. Deze Hummer is natuurlijk wel de aangewezen auto voor een spectaculaire achtervolging door het terrein. Want daar hoort dit terreinmonster met zijn 7-liter motor toch echt thuis. En niet op de Nederlandse autowegen.
Hoe noemt men dat ook weer zo mooi? O ja, dat is "overkill"...

Bad guys beware...!


De looks
De Hummer is behoorlijk compleet uitgevoerd.
Zo zijn er op het dak dakdragers aangebracht en is er een kleine bullbar gemonteerd om de koplampen te beschermen. En misschien ook wel om daarmee af en toe een tikje uit te kunnen delen, wie weet. Ook de lekker grote spiegels zijn terug te vinden. Deze zijn overigens iets flexibel en dat is maar goed ook. Want als de Hummer slagzij maakt komt ie altijd op de spiegels terecht. We zien rondom vijf logo's van de County Sheriff. Dat moet genoeg zijn. Aan de bovenzijde zorgt een glazen dak voor het nodige licht in het interieur. Daar zien we ook het roepnummer van de auto terug, handig  tijdens een "air pursuit".
Voor achtervolgingen op de weg staat dit nummer ook nog op de voor- en achterruit.

Schaalmodel

Helaas ontbreekt een (werkende) lichtbalk.
Die had het geheel pas echt compleet gemaakt. Zonde dat men daarop bezuinigd heeft. De techniek daarvoor heeft men toch in huis.
Zo zijn er nog veel meer details te vinden. Althans, gegoten in de body en al dan niet voorzien van een kleurtje, zoals bijvoorbeeld de contourverlichting. Leuk allemaal, maar als schaalmodel is deze Hummer nét niet helemaal af zullen we maar zeggen. Als racebaanmodel is de afwerking echter meer dan voldoende.
De maatvoering lijkt heel aardig te kloppen.
De keurig afgewerkte terreinbanden ogen trouwens helemaal perfect onder deze terreinwagen. Dat mag ook wel even gezegd worden. Leuk detail is verder de tekst "Sheriff" op de kentekenplaat van de staat Texas.
"Where everything is bigger". Dat geldt overduidelijk dus ook voor de politieauto's...


Leest u maar even mee...

Hoezo Volkswagen - Red Bull....??


Techniek

Zoals te verwachten is de auto wat techniek betreft duidelijk verwant aan de overige raid-modellen van Ninco. Vierwielaandrijving (door middel van 1 snaar) en werkende (gele) schokbrekers rondom. Voor de aandrijving zorgt de eveneens bekende NC 7 raider motor met lekker hoog koppel en toch aardig forse topsnelheid. Ook hier werkt Ninco weer met een verzakt middendeel in het chassis met aan de onderkant de eenvoudig uitneembare magneet in houder.
 Opvallend zijn de bovenzijde van de wielkasten. Normaal gesproken worden deze gevormd door de body. In deze Hummer heeft men gekozen voor montage van losse (afneembare) afdekplaten.
Als je de body afneemt blijven die afdekplaten achter op het chassis. Op dat moment zie je alleen de motor, de bedrading en de snaar liggen en blijft de verdere techniek nog steeds verborgen.
En zo lijkt de Hummer een beetje op een auto voor een maanlandschap. Pas als je deze plaatjes verwijderd krijg je zicht op schoentje, schokbrekers en (tand)wielen. Leuk bedacht, weinig zinvol.

  ..


Conclusie
Met deze Hummer brengt Ninco eindelijk weer eens een wat minder logisch en iets gewaagder model uit. Ze nemen weer eens een gokje om het zo maar te zeggen. Zeker als deze Hummer zoals aangekondigd straks ook nog in de nog altijd bij velen geliefde Gulf uitvoering beschikbaar komt. Een model voor leuke achtervolgingen op de baan. Mits de vluchtende auto's niet al te snel zijn. Want dan heeft deze Hummer, althans de daarin aanwezige sheriff, zeker in de bochten, toch echt het nakijken. Men maakt ook in deze Hummer weer gebruik van vertrouwde techniek. Maar zoals we al vaker hebben gezegd; Waarom veranderen wat goed is...?
Met dank aan Modelbouw Luthart in Venlo voor het uitlenen van deze auto.


Webtips

Ninco
Hummer startpagina
Modelbouw Luthart


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 maart 2008 - Copyright racebaan.com