HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


                                  NIEUW SERIE VAN NINCO;

                             "TUNING-STYLE"Ninco komt op de markt met een geheel nieuwe lijn, de Tuning-serie. Auto's die met name door de film "2 fast 2 Furious" veel publiciteit hebben verworden. Productie-auto's die met veel investering in de "looks" soms nauwelijks meer herkenbaar zijn. Bovendien soms ook onder de kap nog fors getuned en liefst nog met een zeer heftige hifi-installatie aan boord. 
Dit laatste ontbreekt echter (nog?) in de auto van deze test......


      
    
MITSUBISHI LANCER

Aan de Mitsubishi Lancer de eer om de spits af te bijten in deze nieuwe serie. Geen geheel nieuw model, maar in de praktijk een opvallend vaak gebruikte auto in de wereld van de streetcars. Op zich dus geen geheel onlogische keuze dus van Ninco.
De auto is uitgevoerd in metallic zilver met matzwarte striping op de zijkanten en vlakken op motorkap en dak. Op het kofferdeksel een heerlijk dikke achterspoiler voor druk op de achterwielen en als sloffen een paar in het oog springende grote chromen velgen met ultralage slicks. Echt zoals je ze veel op straat tegenkomt. Met nog wat luchthappers op het dak heb je dan echter de opvallendste zaken wel opgesomd. Spiegels, ruitenwissers en antenne zijn (uiteraard?) ook aanwezig. De coureur gaat geheel gekleed in stemmig zwart

Onder de kap ziet alles er weer netjes en bekend uit. Aan boord zijn de ronde magneet, vierwielaandrijving met behulp van twee snaren, vering en de veel geprezen NC5 motor
   

Deze lancer als bureauachtergrond?!Klik hier

PROFIEL
 Merk...................Ninco 
 Auto.......Mitsubishi Lancer
 Uitvoering........... Tuning
 Kleur...........zilver/zwart
 Referentienummer.......50395
 Lengte................135 mm
 Breedte................60 mm
 Plaatsing motor.......inline
 Snaaraandrijving...... 4 x 4
 Overbrenging............9x27
 Banden.................slick
 Velgen................chroom
 Motor...................NC 5
 Magneet...................ja
 Verpakkin................Box
DE VERRASSING
Na de auto met de 2 schroeven weer in elkaar te hebben gezet gaan we in eerste instantie wat voorzichtig van start. We willen tenslotte geen brokken maken. Vooraf waren we wat bang dat de auto misschien wat snel zou gaan rollen. Voor niets zorgen gemaakt! Al snel bleken de rijeigenschappen van deze slotracer de grote verrassing te zijn! De auto hangt heerlijk aan het gas, sprint vanuit stilstand van zijn plek en is ongelooflijk baanvast, overigens zonder een echte baanklever te zijn. Net voor uitkomen van de bocht op het gas zorgt voor heerlijke drifts, waarna de 4WD de auto weer netjes in het spoor trekt! Vet scheuren is hier volgens ons de juiste term!  
CONCLUSIE

Een streetracer mag wat ons betreft best een nog wat heftigere uitstraling hebben. 
Maar eerlijk is eerlijk, naar boven uitbreiden kan altijd nog, de onlangs uitgekomen BMW is bijvoorbeeld al iets meer "aangekleed". Deze wordt trouwens voorzien van de NC6 motor, nog wat meer power dus! 

De rijeigenschappen van deze Mitsubishi maken echter héél véél goed. Een prima gooi en smijt auto, ideaal voor de meer bochtige racebanen en toch voldoende snel om menig andere auto op de lange baan tegenstand te bieden. Misschien wel precies zoals men het ook op straat doet ; Niet te veel aandacht voor de looks, maar met lekker veel power onder de kap wel de verrassing als het op rijden aankomt! In de praktijk een aanrader dus!
PRORACE & NIEUWTJES
Ninco is duidelijk aan de weg aan het timmeren om ook bij de wat meer gevorderde racers voet aan de grond te krijgen. In dit geval zijn vooral de looks aan de beurt gekomen. Ze zijn inmiddels gestart met de levering van de zogeheten PRORACE onderdelen. Een deel daarvan staat hieronder afgebeeld.
Vermoedelijk komt Ninco nog voor de feestdagen met een speciaal en compleet koffer Een kunststop koffer met daarin een opbergdoos met PRORACE tuning-onderdelen en een compleet chassis met daarbij 2 kappen, 1 kant en klaar en 1 blanco. Een pakket dus om je racer een geheel eigen uitstraling en rijeigenschappen naar wens te kunnen geven!
Als het goed is komt er voorlopig waarschijnlijk een GT-koffer met een Toyota Supra en een rally-koffer met de Peugeot 307.
Op het moment dat we er over mogen beschikken mogelijk meer hierover!!
Voor de rest zijn we zeer benieuwd naar de binnenkort uit te komen nieuwe RAID auto's, 
de VW Touareg en de Mitsubishi  Pajero!Webtips:

Fabrikant: Ninco
Tuningcars 
Nog meer beauty'sHome
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
Nieuw
30 september 2005 - Copyright racebaan.com