HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: DE RENAULT MEGANE VAN NINCO
Dit keer een test in samenwerkingsverband. Hoezo? Heel simpel....
Het testverslag is zoals altijd van onze hand, maar de foto's in dit testverslag zijn allemaal gemaakt door mede-racebaanliefhebber n liefhebber van het maken van flitsende plaatjes; Peer Maenen. Hij maakt altijd hele leuke plaatjes en we vonden het de moeite waard om ook hieraan eens aandacht te besteden. We hadden gevraagd om een leuke aktiefoto om de rest van de foto's weer zelf te maken. Bleek niet nodig, hij stuurde ons echter een hele serie mooie plaatjes.
Dus, ere wie ere toekomt.... Peer, bij deze, bedankt!
 
Renault Megane Cup van Ninco

MOOI F OERLELIJK?!
Ninco heeft nu dus naast de eerdere Renault Clio (binnenkort komt trouwens een mooie uitvoering in de Renault F1 kleuren beschikbaar!) wederom een Renault uitgebracht. Dit keer de Megane uit de Renault Megane Trophy serie. Eigenlijk weer zo'n auto die je, met name door de opvallende styling van de achterkant, zowel in het echt als voor op de racebaan direct mooi of oerlelijk vindt. Een tussenmening is er bijna nooit.
Op dit moment zijn er pas twee uitvoeringen beschikbaar. Een echt knalgele uitvoering en n in schreeuwend oranje. Beide zr opvallende kleuren. Ook al niet echt kleuren waarvoor iedereen direct even warm zal lopen. Maar, komt tijd, komen.....
De oranje uitvoering wordt overigens bestuurd door de Nederlander B. ten Brinke, uitkomend voor de equipe Verschuur. Ze doen daar best redelijk goede zaken.  

gedetailleerde cockpit
PROFIEL
 Merk.......................Ninco 
 Auto..............Renault Megane
 Uitvoering............... Trophy
 Kleur..............Oranje & Geel
 Referentienr. .....50405 & 50391
 Lengte..................136,4 mm
 Breedte..................59,9 mm
 Hoogte...................37,4 mm
 Wielbasis................81,5 mm
 Aandrijving..........anglewinder
 Motor....................... NC5
 Overbrenging................9/27
 Banden....................slicks
 Schoentje................geveerd
 Magneet..............klein, rond
 Verlichting.................geen
 Verpakking..........kunststof box

UITERLIJK

Om de een of andere reden zijn wij, Team racebaan.com, wel gecharmeerd van deze auto's. 
Een lekker heftig uiterlijk. Uiteraard door de kleuren, maar ook omdat ze lekker "verbreed" zijn en optisch lekker laag op de baan liggen. Ook de afgeplakte koplampen geven deze auto een erg racy uitstraling. Op de oranje versie vinden we op de flanken de nationale driekleur terug.
De auto heeft geen antenne, wel een (centrale) ruitenwisser. Verder 2 spiegels en een redelijk flexibele dakspoiler. Deze zal vermoedelijk wel  in staat zijn om een aantal crashes te overleven.... Verder een grote diffuser aan de achterzijde.
De opdruk is vrij eenvoudig, maar wel netjes. De verlichtingunits, met name aan de voorzijde, zagen er overigens in onze uitvoeringen beter uit dan het op enkele van deze foto's lijkt.
De spaakvelgen doen het goed onder deze auto's, maar wat jammer dat de aanwezige remschijven van dezelfde kleur zijn. Wie weet, misschien wel een bewuste keus. De pro-race onderdelen kunnen hier natuurlijk mooi gebruikt worden om de auto naar eigen smaak aan te kleden...?!


  Mooi al dat chroom   

DE BINNENKANT
Van binnen is er weinig of geen nieuws dit keer. De bekende kleine, dikke ronde magneet ligt weer net voor de aanwezige NC5 motor. Wat ons betreft, samen met de "oude" NC 1 nog altijd 1 van de fijnste motoren in racebaanland (voor de thuisracers althans). De motor is ook in dit model weer geplaatst als anglewinder, dus de motor schuin geplaatst op de achteras, waardoor ook de tandwielen schuin op elkaar grijpen. De meningen over deze opstelling zijn, met name door het vaak overmatige geluid dat deze opstelling met zich voorbrengt, zeer divers. Voor de een een ramp, voor de ander een prima aandrijving. We zijn dus opnieuw benieuwd wat er dadelijk op de baan gaat gebeuren. De achteras ligt opnieuw middels bronzen lagers in het chassis. Verticale speling is er eigenlijk niet, horizontaal maar een klein beetje. De vooras is wederom in staat om een klein beetje in alle richtingen te bewegen. De bedrading is zodanig lang en stug dat deze ervoor zorgt dat het schoentje min of meer zelfcentrerend is. Dat was het eigenlijk, meer is er in een Ninco dus niet te vinden. Er kan dus ook weinig kapot gaan. n veel, heel veel plek voor het eventueel monteren van lood in plaats van de standaard magneet..... 

Ronde welvingen in body & chassis   

HET RIJDEN
Als de body weer op het chassis zit zijn we benieuwd. Benieuwd naar het geluid van de aandrijving, maar ook naar de prestaties. Waarom? Tja, op de een of andere manier straalt de Megane agressie uit. Een scheurijzer om het maar lomp uit te drukken. Als tegenstander gebruiken we zelf maar even een Honda NSX. Niet helemaal eerlijk, deze is een stuk lager, maar in ieder geval met dezelfde techniek aan boord.
Omdat er weinig kan sneuvelen gaan we maar meteen er vol tegenaan. 14 Volt op de baan en karren maar! De auto komt in wonderbaarlijke stilte van zijn plek. We kijken elkaar even aangenaam verrast aan, om hierna weer snel onze aandacht op de baan te richten voordat we in de eerste bocht rechtdoor knallen. De auto is opvallend stil, ook door de bochten. Omdat we al andere geluiden hadden gehoord en zelf ook verschillende ervaringen hebben opgedaan, toch een punt om eens een keer uitvoeriger te bekijken en wat mee te experimenteren. Vermoedelijk is een juiste afstelling van de pinion op de motor hier erg belangrijk. Na enkele rondjes zit de auto "lekker in de vingers". Hij is zeker snel, maar beslist geen "baanklever". De grootste uitdaging zit hem in het bochtenwerk. Zo laat mogelijk remmen voor de bocht is een uitdaging omdat je dan met uitzwaaiende achterzijde de bocht in gaat. Ook met gas erop de bocht weer uitkomen en heerlijk driften is op een wat minder stroeve ondergrond zelfs met de standaard magneet goed mogelijk. Lekker gooien en smijten en toch snel dus. Een rijgedrag zoals de mensen met wat meer ervaring het graag zien. We hebben hem alleen origineel getest. We kunnen ons echter goed voorstellen dat er met alleen lood aan boord nog meer lol aan deze auto's te beleven valt!! 
 

De Megane op topspeed....

CONCLUSIE
Deze Renault Megane van Ninco is beslist een aanrader. Ook al ben je n van de mensen in wiens ogen deze auto maar een "lelijke eend" is binnen racebaanland. De kwaliteit van de auto, in combinatie met het standaard al heel uitdagende rijgedrag van deze slotcar, maakt het beslist een goede aankoop. Je zult er, zonder veel sleutelen of extra investeringen, menig uurtje racelol aan kunnen beleven, zeker als je er twee of mogelijk nog meer (meersporig of digitaal) tegen elkaar laat racen. Op de baan zijn ze in deze kleuren heel goed te volgen, wat zeker op de grotere banen leuk meegenomen is. Voor diegenen die dit net iets te vinden, nog even geduld. Iets minder opvallend uitgevoerde versies zijn door Ninco inmiddels al aangekondigd, waren op de beurs in Nurnberg te zien en zijn inmiddels ook links en rechts op internet al te bewonderen.....!


Webtips:

Leverancier van deze slotcar: Ninco
Wallpaper echte Megane Trophy
Verhaal Megane Trophy klasse (engels)
Renault-Sport.com

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
12 februari 2006 - Copyright racebaan.com