HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

TEST: DE MOSLER MT 900 R VAN NINCO

Ninco heeft weer een nieuw model GT auto uitgebracht; de Mosler MT 900 R. Klinkt toch indrukwekkend niet dan?! Toch zullen velen onder ons zeggen "Tot voor kort nooit eerder van gehoord"... Ook wij moeten eerlijk bekennen dat het ook voor ons een geheel onbekende auto was... tot we de aankondiging van deze auto tegenkwamen. Een beetje een verborgen talent dus, deze Mosler. Talent? Jazeker, deze volbloed racewagen heeft inmiddels stiekem toch al menig goed resultaat achter de kiezen en snakt naar meer....
Gezien zijn onbekendheid bij velen eerst maar eens even een nadere toelichting over de 1/1 versie van dit (verrassend mooi gelijnde) schaalmodel. En gedurende het artikel ook wat echte plaatjes van de grote broer van deze nieuwe racebaanaanwinst.....

Onderstaande foto als bureau- achtergrond? Klik hier!"schitterend" metallic lakwerk onder strakke blanke lak....
Een corvette-achterzijde achter heel veel koelsleuven.... Moie velgen met zeer grote remschijven...

MOSLER

Citaat; "De Mosler MT 900 is een creatie van Warren Mosler van Mosler automotive in Florida. Aanvankelijk werd de auto gebouwd als midden motor Corvette en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in races in de verenigde staten en in Europa. Net als bij vele andere merken zijn er van de Mosler MT 900 een beperkt aantal "street legal" versies gemaakt om zich met de auto te kunnen kwalificeren voor Le Mans in 2005. De straatversie wordt gebouwd in Engeland door Breckland Technology Ltd. Anders dan de straatversie is de Mosler MT 900 R, heeft deze puur voor de racerij ontwikkelde auto inmiddels al diverse titels op zijn naam staan en is de grote winnaar van de British GT Championship. De auto krijgt zijn kracht van de standaard motor uit de Corvette Z06 Straatversie nadat deze uiteraard is aangepast aan de Grand Am specificaties. Na het aanpassen geeft de motor een indrukwekkende 478 PK welke met twee restrictors wordt teruggebracht naar 450PK, volledig in lijn dus met de Porsche GT3, TVR Tuscan en de andere British GTO auto's. Aan deze motor is een Porsche GT3 6 bak gekoppeld. Interesse in zo'n raceklare bolide......, even een mailtje naar Mosler, 120 dagen wachten en 150.000 Dollars neertellen en jij bent de trotse eigenaar van het instapmodel Mosler MT 900 R."
(Met dank aan André ter Burg van www.dakotatrack.nl)
 
Portret van de 1/1 Mosler "Xavex"bij avond Even een checkup en rijderswissel??
In de regen met tig km/h en teveel PK's de beg op en de bocht door.... Donkere wolken boven Francochams, maar niet voor de winnende Mosler!


HET SCHAALMODEL

Het model van deze nieuwe volbloed GT racer voor op je racebaan ziet er op 'n eerste blik niet al te spectaculair uit. Dit wordt mogelijk mede veroorzaakt door het wat stemmig grijs van deze uitvoering. Maar geen nood, de volgende uitvoeringen zijn wat dat betreft beslist een stuk hipper! En toch, als je de auto uit de doos haalt en deze langzaam in je hand zijn eerste rondjes laat draaien, begint de auto steeds meer tot leven te komen. Als we hem moeten indelen in bekendere auto's komen we inderdaad uit op een kruising tussen een Corvette (met name de achterzijde!) en de contouren van een Saleen. Hoe langer je naar de auto kijkt hoe mooier hij lijkt te worden. Koelgaten en sleuven voldoende, we dachten aan 52 stuks. Uiteindelijk heeft dit model gewoon "dass gewisse etwas" zoals de Duitsers altijd zo mooi zeggen.
De auto ziet er meer dan prima verzorgd uit. 
De opdruk is wederom van prima kwaliteit. Maar de meeste indruk maakt toch het metallic zilver onder de strak uitziende blanke laklaag. Een antenne ontbreekt, maar daar zullen weinig mensen om rouwen. De achterspoiler zit goed vast, is niet te laag en de buitenzijden zijn flexibel. Dit, samen met twee stevige en gunstig geplaatste spiegels geven goede hoop dat de auto lang in zijn originele toestand gebruikt zal kunnen worden.... In het chassis is de diffuser geďntegreerd. 
De wijze waarop het glas van de koplampen in de body is verwerkt verdient een compliment. Dit hebben we helaas wel eens ander gezien (en niet alleen bij Ninco hoor!)
De mooie velgen zijn voorzien van grote remschijven. Ho, wacht, waar is de remschijf van het linkervoorwiel van ons testmodel gebleven..? Foutje..? Kan gebeuren, maar hopelijk een incident!

Makkelijk onthouden voor potentiële kopers, merk en type op de deur....Bekend gezicht he...?! 
Zoals gezegd, sleuven in overvloed....Een dus maar stevig chassis met anglewinder aan boord.... 

TECHNIEK
Genoeg over de buitenzijde. We schakelen even over naar naar de onder- en binnenkant.
Het chassis is dun uitgevoerd, maar zeer stevig. Zoals bekend een goede basis voor een goed rijdende slotcar. De Mosler van Ninco is ook voorzien van een NC5 motor in anglewinder opstelling. In dit geval liggen de aandrijvende tandwielen, gezien vanaf de onderzijde aan de rechterkant. Wat opvalt is hoe soepel deze draaien ten opzichte van vorige modellen. Ook bij de Megane viel dit ons al op. Mogelijk dat men bij Ninco daar toch iets in de productielijn heeft gewijzigd?
 Op het chassis is te zien dat Ninco ook nu weer de enkele onderdelen reeds heeft voorzien van wat olie. Wel zo handig, kunnen we dadelijk zo de baan op. De vooras heeft ook bij deze auto behoorlijk wat speling. Horizontaal is deze echter vrij beperkt. Net achter het midden de bekende kleine maar sterke ronde magneet. Het brede gedeelte van het schoentje valt netjes in het op die plek iets verhoogde gedeelte van het chassis. Eingelijk komt alleen het gedeelte dat door het spoor gaat onder het chassis uit. Hierdoor en door de lage banden, ligt het chassis, met name voor, erg laag op de baan. Dat zien we graag! Ondanks de toch niet geringe lengte van de auto is de body maar met drie schroeven op het chassis bevestigd. Fijn als er eens met spoed gesleuteld moet worden! Nog een compliment trouwens voor de zeer goede en vlakke banden die onder deze auto zijn gemonteerd. Hier hoeft eigenlijk nauwelijks iets aan te gebeuren.
Al met al, veel zaken die in potentie goede rijeigenschappen kunnen bieden.
Hoogste tijd dus om de auto eens uitgebreid aan de tand(wielen) te voelen.
Gezien het potentieel van deze auto wilden we dat dit keer eens extra grondig doen. We hebben de auto dan ook afgelopen vrijdagavond meegenomen tijdens een avondje racen bij slotraceclub het "Ototclubke" in Diepenbeek (België), waar we graag met enige regelmaat te gast zijn.


Aan welke auto(s)  doen deze vormen jou denken.....??!
Neusje van de zalm...???? Coming downhill....Nice weather today...

RIJERVARINGEN

Hun zeer gevarieerde 6 sporige Nincobaan biedt alles wat je je voor een test maar wensen kan. Allerlei varianten aan bochten, lange rechte stukken, chicanes, klimmen en afdalingen en ga zo maar door. Na afloop van de "Le Mans" wedstrijd van die avond werd het wat rustiger en, niet onbelangrijk voor een testauto die je graag nog even heel wilt houden, ook "veiliger" op de baan.
Racemaatje Wijo van Bussel was uiteraard op de hoogte van onze komst. Hij was zo aardig om als tegenstander te fungeren en had hiervoor een (raceklaar gemaakte) Honda NSX van Ninco meegenomen. "Onze" Mosler hebben we geheel nieuw uit de doos getest. Het enige wat we gedaan hebben is (uiteraard) even de slepers wat breder gemaakt om contact met de litzen te verbeteren/behouden. Met 15 volt op de baan gingen we van start. Tja, wat zullen we zeggen...
Blij dat we vooraf hadden meegereden in genoemde wedstrijd en zo gelegenheid hadden gehad de baan te verkennen! Wat een geweldige slotcar om mee te rijden!
Ondanks het feit dat we dus stukken minder ervaring hadden op de baan dan clublid Wijo, ÉN hij met een electronische regelaar reed en wij gewoon met een (25ohm) Parma, kon hij de Mosler niet bijhouden. De auto leek de baan wel op te willen vreten zo denderden we over de baan.
En het bleek geen toeval! Op een gegeven moment reed er nog een standaard Mosler mee.
Een heerlijke strijd ontspinde zich en we moeten eerlijk zeggen dat we al lang niet meer zo lekker gereden hebben met een standaard auto uit de doos!! Tót het moment dat het linkerachterwiel van de as liep, de auto gelanceerd werd, niet onzacht weer op de baan terecht kwam en een achteropkomer niet meer op tijd kon stoppen, met nog een heftige klap tot gevolg.
Met knikkende knieën zijn we onze auto gaan pakken. Tot onze grote vreugde was de auto geheel ongeschonden! Wel even het advies om, op het moment dat je de auto in huis hebt, even te checken of alle onderdelen goed vastzitten. Maar goed, dat behoor je altijd al te doen, dus dat was onze eigen fout, maar gelukkig wel een met goede afloop....!

kleurstellingen in overvloed voor de toekomst....!!!!


CONCLUSIE

Deze Mosler MT 900 R van Ninco is, zeker wat rijden betreft, één van de indrukwekkendste auto´s die we de laatste tijd hebben mogen testen. De auto zit technisch prima in elkaar en maakt dit ook op de baan waar. Een auto met zeer veel potentie. Een interessante auto om thuis standaard heerlijk mee aan de slag te gaan en zeker ook voor clubracers interessant om als clubauto geschikt te maken aan de diverse reglementen. Het uiterlijk boeit steeds meer naarmate je langer naar de auto kijkt. We kunnen ons voorstellen dat dit model een waardige opvolger (vervanger?) gaat worden van de McLaren F1 GTR van Ninco.
Zeker de toekomstige, meer gekleurde modellen zullen vermoedelijk gretig aftrek gaan vinden. Dit zowel voor gebruik op de baan, maar ook door verzamelaars en investeerders vrezen we.
Zorg dus dat je er op tijd bij bent als je er één (of meerdere) wilt hebben...!


Webtips:

Leverancier van deze classic: Ninco
Alles over deze Mosler 900


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
1 mei 2006 - Copyright racebaan.com