HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

TEST: DE NISSAN 350Z VAN NINCO

Een nieuw model uit het japanse Super GT kampioenschap van Ninco, de Nissan 350Z.
De meest gekozen auto van onze top drie verkiezing die we onlangs gehouden hebben. Een auto waarvoor velen interesse hebben. Reden temeer om daar uitgebreid aandacht aan te besteden.
Dat gaan we dus ook doen! In deze test nog geen rijimpressie van deze slotracewagen, maar met name een beschrijving van uiterlijk en verdere bijzonderheden. Waarom (nog) geen rijtest? 
Nou, ten eerste omdat we in dit artikel beide beschikbare uitvoeringen van Ninco tegelijk aan bod willen laten komen, dus zowel de "Xanavi" als de "Calsonic" uitvoering.
Ten tweede omdat we, om het verhaal rondom dit Japans GT kampioenschap ook helemaal compleet te maken, komende week nog veel meer aandacht schenken aan genoemd kampioenschap. Ook de Nissan 350Z van Scalextric in Xanavi-uitvoering en als laatste de Honda NSX van Scalextric komen namelijk deze week uitgebreid aan bod!
In het verslag van de Honda NSX volgt dan tot slot een rij-impressie van al deze auto's samen!
We gaan er maar even van uit dat hiertegen geen ernstige bezwaren zullen rijzen....!

Onderstaande Nissan Xanavi als achtergrond? Klik hier!De meest verwachte auto, de Nissan 350Z van Ninco
Een kenmerkend hoekje... veel luchtinlaten en sleuven....

TWEE UITVOERINGEN

Zoals gezegd in dit verslag dus aandacht voor de racebaanuitvoering van de Nissan 350Z zoals Ninco ze op dit moment heeft uitgebracht. Ongetwijfeld volgen er, net als bij de Honda NSX en Toyota Supra in de loop der tijd nog wel meerdere uitvoeringen. Vooraf dachten we dat de bekende rood/zilveren Xanavi uitvoering onze voorkeur zou genieten boven de blauwe Calsonic. Nu we echter in de gelegenheid waren om beide uitvoering van dichtbij te kijken wordt de keuze een stuk lastiger. Niet dat de Xanaxi tegenvalt, integendeel, maar de Calsonic oogt gewoonweg ook erg mooi.  Een overigens zeer strakke opdruk op een zeer mooie en strak ogende blauwe lak. Misschien omdat de witte velgen mooi terugkomen in de opdruk van de auto. Nu we het toch over de velgen hebben, één of of meerdere spaken van 6-spaaks velgen, die we kennen van de andere auto's, zijn voorzien van opdruk! Leuk detail! Zo ook de lekker glimmende remschijven die door de spaakvelgen goed te zien zijn. Op de velgen trouwens ook hier weer de ultralage en strakke banden van Ninco. Misschien echter ook omdat de Calsonic in het geheel wat rustiger oogt dan de Xanavi. Maar goed, het blijft twijfelen. De combinatie van de rode basiskleur, met daarop de zilver/grijs/zwarte striping van de Xanavi blijft een lust voor het oog. Maar goed dat we niet hoeven kiezen, beide auto's zetten we aan de kant om later in het jaar op onze baan Frankochamps II mee te draaien in ons GT Kampioenschap.... 
 


MEER DETAILS

Op beide auto's vinden we tussen de reclame ook het logo van schaalmodelfabrikant Tamiya. Voor ons schaalracers natuurlijk leuk. Velen onder ons hebben wel eens een model van dat merk in elkaar geknutseld of gereden met één of zelfs meerdere van de vele RC-modellen van dat merk. Op de voorruit van beide auto's vinden we een raambanner met de tekst super GT. Op de Calsonic uitvoering staat daarboven echter ook nog de naam van de sponsor. De spiegels zijn helaas niet afneembaar, maar gelukkig wel enigszins flexibel aangebracht. Dit geld ook voor de extra vleugeltjes aan de voorzijde en voor de achterspoiler. Deze loopt trouwens ook bij deze Nissan over de gehele breedte van de auto. De koplampglazen zitten netjes in de motorkap.
Hier geen problemen met afwerking. Achter deze koplampen vinden we echter een klein minpuntje. Het binnenwerk van de koplampen oogt wat goedkoop. Maar goed, zoals eerder gezegd, deze auto's verdienen het om echte verlichting ingebouwd te krijgen. Ook de achterlichten zijn trouwens netjes in de body verwerkt. 
Zowel voor als achter vinden we het logo van Nissan en reclame van bandenleverancier Bridgestone. In de motorkap zijn op zeer nette wijze daadwerkelijk koelsleuven en luchtinlaat uitgesneden. Koelsleufjes vinden we trouwens ook terug in de zijraampjes. Ook het noemen waard zijn de sideskirts en de in het chassis verwerkte welving aan de voorzijde en ook hier een diffuser aan de achterzijde. De voorgril is ook op het chassis verwerkt en dus zwart van kleur. 
Een antenne ontbreekt, wel ontdekken we twee trekogen, zowel voor als achter.


 
TECHNIEK
Tot zover de buitenkant. We draaien de twee aanwezige schroeven los en nemen de body even van het chassis. Blijft trouwens toch handig als een auto een langere wedstrijd moet rijden en er tussendoor snel gesleuteld moet worden! We zien dan de inmiddels bekende Ninco techniek aan boord. Hier, zoals verwacht, ook dit keer geen verrassingen. Ook wel zo fijn als hij als tegenstander moet dienen voor de eerdere auto's natuurlijk! Als motor de prima NC5 motor in sidewinderopstelling, met de tandwielen gelegen aan de rechterzijde. De bekende dikke ronde magneet net voor de motor. Voorin de verende en naar wens uiteraard met eenvoudige middelen op gewenste hoogte te fixeren vooras. Verder nog een verend en, door het op het chassis vastklemmen van de stroomdraden, zelfcentrerend schoentje. Dan heb je alle techniek aan boord wel opgesomd. Niet meer dan nodig, geen poes pas en daarom bijna altijd probleemloos.
Voor de rest weer grote leegte met daardoor weer veel plek om naar behoefte lood te plaatsen. Dit gaan we trouwens dit keer ook daadwerkelijk doen tijdens het testen van deze GT bolides!

Onderstaande Nissan Calsonic als achtergrond? Klik hierSAMENVATTEND

Beide uitvoeringen van de Nissan 350Z van Ninco zien er aantrekkelijk uit. De Xanavi uitvoering is geslaagd, maar wat opdruk betreft blijft hij volgens ons wat achter bij het origineel. Die is toch nog wat meer bedrukt. Het schoeisel staat prima onder deze auto. Details voldoende voor een gebruiksvoorwerp. Dat zijn het toch in eerste instantie niet dan?! Hij straalt hierdoor stilstaand al een bepaalde agressie uit. De 350Z is, zeker in vergelijk met de Toyota Supra, lekker kort en heeft heerlijk brede flanken. De auto oogt hierdoor lekker gedrongen. Als model vinden we ze dus zonder meer geslaagd. We kijken dan ook uit naar het rijden met deze auto's!METEN IS WETEN

Aangezien we de Nissan 350Z van Scalextric ook al in huis hebben, kunnen we wel verklappen dat er (zoals min of meer gebruikelijk) wat verschillen zitten in de gebruikte maatvoering van beide merken. Uiteraard heeft dat ook te maken met het onderlinge verschil in baanbreedte van beide merken. Hieronder daarom nog wat cijfermateriaal van de Nissan 350Z van Ninco:

Lengte:            141  mm
Breedte voor:      63  mm
Breedte achter:   64  mm
Hoogte:             35  mm
Wielbasis:           82  mm
Gewicht:            86  gr.In de loop van deze week volgen ook de verslagen van de Nissan 350Z en Honda NSX van Scalextric...!


Voor de Nissan 350Z van Scalextric klik hier!


Webtips:

Kampioenschap Super GT
Leverancier Ninco


Home
| Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
14 juni 2006 - Copyright racebaan.com