HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: NINCO PRORACE KOFFERS
Kort voor de feestdagen bracht Ninco iets geheel nieuws op de slotracemarkt. Twee kunststof koffers met inhoud. Een lastige tijd voor verzending en zo, maar we waren toch nieuwsgierig. Dus maar gezocht naar een andere oplossing. Luthart Modelbouw in Venlo was desgevraagd zo vriendelijk ons dit nieuwe materiaal ter beschikking te stellen. Met maar liefst beide nieuw uitgebrachte slotracekoffers verlieten we de zaak en gingen we richting huis, waar we ze eens op ons gemak bekeken hebben.
De koffers zien er stevig uit en zijn dat ook. Op het koffer het vertrouwde Ninco logo, een opschrift die verwijst naar de inhoud van de koffer en een smaakvolle computeranimatie van de daadwerkelijk bijgevoegde auto. Aan de onderkant forse poten zodat hij makkelijk is neer te zetten en ook goed blijft staan. Wel zo belangrijk voor de inhoud...
Cover Ninco catalogus

DE INHOUD

In beide koffers treffen we een kunststof box aan met daarin heel veel "Prorace-onderdelen". Dit zijn de al iets langer leverbare Tuning-onderdelen van Ninco. De inhoud is uiteraard geheel aangepast aan de auto die gebouwd kan worden.
In de box vind je onder andere: 2 complete sets "lichtmetalen" velgen en banden (waardoor je snel het uiterlijk van de auto kunt aanpassen aan de body die je wilt gebruiken of gewoon kunt wisselen, rechte geharde assen, diverse tandwielen om verschillende overbrengingen te kunnen monteren, sets met remschijven, velg-inserts, metrische schroefjes, lagerbusjes enzovoorts.
In geval van de Peugeot Rally treffen we ook maar liefst DRIE sets veringen aan (zacht, medium & hard), genoeg keus om het rij(veer)gedrag naar wens in te stellen.
in geval van de Toyota Supra in de box alle benodigdheden voor het (vederlichte) interieur en de spoilersteun. Maar goed, bijgevoegde plaatjes spreken wat dat betreft voor zich.....TWEE in N

Als je er goed over nadenkt scoor je met de aankoop van een dergelijk koffer natuurlijk wel direct twee vliegen in n klap. Hoezo??
Als je (nagenoeg) alle onderdelen en chassis met body in gebruik hebt genomen, heb je gelijk een leuk koffer om verdere reserveonderdelen en nog n of twee andere auto's mee te nemen naar je racemaatje of club..... Erg handig natuurlijk en letterlijk en figuurlijk "mooi meegenomen"......
Maar goed, dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar daar zullen ze niet voor aangeschaft gaan worden. Belangrijkste is toch wat erin zit?!
EVEN PASSEN....

Helaas hadden we de beide koffers slechts te leen. Onze vingers jeukten uiteraard om met de inhoud van deze beide koffers aan de slag te gaan! We hebben ons in kunnen houden.
Hoewel... Toch maar even. Snel even de lagers geplaatst en de assen gemonteerd.
Z, die passen lekker in de bussen.... Nou, vooruit, nog snel even de piepkleine (bijgeleverde) inbussleutel ter hand genomen om de velgen met banden te monteren. Past prima hoor!
Nu we toch bezig zijn.... Snel nog even de gekleurde body erop en zie daar...... Niet verkeerd!!
Beide witte uitvoeringen worden overigens aangeleverd als modelbouwkit. Dat wil zeggen ramen en interieur zitten nog niet vast. Prima idee en bij uitstekt geschikt voor diegenen die deze uitvoering naar eigen smaak willen kleuren en/of willen voorzien van reclame!WAT NOG MEER...?
Beide voertuigen zijn voorzien van de razendsnelle Ninco NC6 Crusher motor. Deze draait bij 9 volt 14.400 en bij 12 volt 19.300. Ter vergelijk, bij de NC5 Speeder is dat 12.100 en 16.300 toeren!
In elke auto ook de standaard (zware) ronde magneet.
In de doos vinden we uiteraard een duidelijke gebruiksaanwijzing waarin zelfs voor een "instapper" snel duidelijk wordt waar wat moet komen. Verder voor de gevorderden een uitleg over de te gebruiken banden en velgen en uitleg over de te gebruiken overbrengingen.
Zelfs de functie van de metrische schroeven wordt in beeld gebracht!


 

CONCLUSIE

Ninco zet voor de prijs van ongeveer twee gemiddelde slotcars een product neer dat zowel de beginnende racer als ook de gevorderden onder ons, zeker zal bevallen. Het koffer heeft voldoende aan boord om een kwalitatief hoogwaardige slotcar te bouwen, zonder dat daar nog eens een grote extra investering voor nodig is. En goed beschouwd zijn het er zelfs twee. Tenslotte kun je de auto op simpele manier voorzien van een heel ander uiterlijk.  Het stelt je ook nog in staat een eventuele tegenstander desgewenst ook nog van andere velgen en rubber te voorzien.
Dat je daarbij ook nog een mooi slotracekoffer hebt is zoals gezegd natuurlijk leuk meegenomen!
Met pijn in ons hart hebben we de beide koffers nadien terugbezorgd......
Modelbouw Luthart, bedankt voor de gelegenheid!
   

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
3 januari 2006 - Copyright racebaan.com