HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
                           
                                                              TESTVERSLAG NINCO CATALOGUS 2006

ROOD/WIT
Ook dit jaar siert de "Clubauto"van Ninco de voorzijde van hun nieuwe catalogus. Dit keer het nieuwe model, de Mosler MT900R. Uiteraard in stemmig rood/wit, de overbekende Nincokleuren en ook vaste kleur voor de "clubauto". Leuk is de vermelding naar de gemonteerde anglewinder op de auto.
Deze kleuren domineren ook de binnenzijde van de catalogus in zijn geheel. De bijschriften staan genoemd in het Spaans en Engels.
Deze catalogus bestaat, in tegenstelling tot de 130 pagina's van Carrera "slechts" uit 40 pagina's. Maar ja, Ninco hoeft natuurlijk hierin ook geen overzicht van drie verschillende schalen te presenteren....
In het kort de inhoud, te vinden op pagina 2;
van bladzijde 4-9 Ninco digitaal baansysteem, van 10-21 de overige baansystemen waaronder hun Mastertrack, van 22-29 de auto's voor 2006 en van 30-37 hun (pro-race) accesoires. Daarna nog wat over hun site.
In alle bescheidenheid zien trouwens we op pagina 2 in grote letters "The ultimate slot racing system.
Niet echt bescheiden, maar de kwaliteit van hun materialen, zeker van hun baansysteem laat in ieder geval weinig te wensen over.  
WERELDRECORD
In deze catalogus lezen we op bladzijde 10 ook waarom dat ze deze stelling durven hanteren.  Ze hebben een wereldrecordpoging gedaan en gehaald. Niet mis hoor. Een baan van bijna 2 kilometer lengte werd aangelegd. Hierop werd een standaard trafo aangesloten als bijgevoegd in hun startsets. Hierna werd een volledige ronde afgelegd (met welke auto vertelt het verhaal helaas niet) zonder spanningsverval of verbindingsproblemen....!
Hoezo doorlussen...???!!
Niet slecht dus. Uit eigen ervaring weten we ook dat de stroomdoorvoer inderdaad tot de top behoort. Hierover is ook zelden of nooit discussie trouwens, evenmin als over de baanbreedte van Ninco.
Alleen het baanoppervlak is een punt waarover nogal meningsverschillen zijn onder de liefhebbers in racebaanland.
NINCO DIGITAAL
Maar liefst zes pagina's van deze catalogus zijn gewijd aan het lang verwachte digitale baansysteem van Ninco. Een teer en ietwat gevoelig punt voor velen. Ninco is de laatste van de vier grote merken die met een digitaal systeem op de markt komt. Volgens de aankondigingen had het ook al beschikbaar moeten zijn, maar helaas. Een systeem waar velen op zitten te wachten, alvorens zte gaan investeren en zich aan een bepaald merk te gaan binden. De verwachtingen zijn hoog, maar advies is toch om ons kopers niet lang meer te wachten willen ze de boot niet missen....
UNIVERSEEL
Als het straks allemaal gaat werken (iets waar we bij Ninco eigenlijk toch niet aan twijfelen) is het systeem in te passen in je huidige Ninco baan. (al dan niet in combinatie met Scalextric of SCX, als je daar middels het verloopstuk voor hebt gekozen.) Verder kunnen volgens opgaaf van Ninco met de straks los verkrijgbare printplaat al je huidige auto's geschikt gemaakt worden voor gebruik op dit systeem. Voor velen op zich al een groot pluspunt natuurlijk! Als het beschikbaar is, zullen we hier uiteraard zo snel mogelijk in een  uitgebreid verslag aandacht aan besteden! 
STROOMVOORZIENING
Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de randapparatuur voor je baan. Naast de tegenwoordig standaard 55 ohm regelaar, is er nu een nieuwe electronische regelaar met LED-scherm voorzien van 12 instelbare mogelijkheden en instelbare rem. Ook deze hopen we nog een een keer te gaan testen.
Verder een geheel nieuwe multifunctionele rondeteller ter vervanging van de Pole position. Of deze nieuwe teller eindelijk wel op de PC aan te sluiten zal zijn weten we nog niet. Net zo min als een oplossing voor een meersporige baan. Maar, zoals zovaak, de tijd zal het leren!
Verder, voor wie de standaard trafo wil vervangen, een variabele voeding, eveneens voorzien van LCD scherm. Deze levert naar wens tussen de 6 en 18 volt! Instelbaar in stapjes van o,1 volt, [precies genoeg?!
Deze transformator is voorzien van 2 Ninco aansluitingen voor baan en accessoires, alsmede van 2 universele aansluitingen voor andere merken. Oh ja, en niet te vergeten, een turbo-functie voor diegenen voor wie het nog niet snel genoeg gaat....! Deze voeding kon het, als de prijs een beetje concurrerend is, in de verkoop trouwens wel eens goed gaan doen schatten we zo.  Maar goed, de echte  Ninco-fan kan vast beginnen te sparen....!!
NIEUWTJES
Behalve Ninco-digitaal zijn er uiteraard nog meer nieuwtjes te vinden in dit boekwerkje.
De Mosler is inmiddels verkrijgbaar en binnenkort op racebaan.com dus een testverslag van deze auto. De andere beide kleurvarianten, zeker de Gulf uitvoering, zullen menig liefhebber aanspreken en de verkoopcijfers doen stijgen. Of dit model net zo populair zal gaan worden als de McLaren F1 van Ninco zal nog moeten blijken. In ieder geval zijn er in de 1/1 wereld, behalve deze drie, nog veel meer mooie kleurstellingen gebruikt, dus wat dat betreft kunnen ze bij Ninco vooruit..... Hierover later meer. 
Van diverse bestaande modellen komen dit jaar nieuwe kleurvarianten uit of eventueel een "ge-update" model, zoals bijvoorbeeld de onlangs geteste VW Touareg en de Misubischi Pajero en de Renault Megane Trophy. Deze laatste komt overigens ook in pro-racekoffer! 
GEZINSUITBREIDING
Maar, nog even verder over de nieuwe modellen....
Zoals eerder aangekondigd wordt het met name voor de GT en endurance fans een heel goed racebaanjaar. Er komen veel, nee heel veel auto's op de markt waar velen al langere tijd op gehoopt hadden! Naast de genoemde Mosler voegt Ninco de Nissan 350Z toe aan hun Honda NSX en Toyota Supra. Drie kleurvarianten staan reeds aangekondigd en wie weet welke er nog meer volgen...?
Het zal trouwens een harde strijd worden voor deze auto. Ook de concurrenten hebben dit model in hun programma opgenomen, naast nog heel veel andere geweldige GT-bakken.....!
Het wordt dus óf hard sparen óf keuzes maken!
Overigens zou een dubbel (of trio?) test van deze Nissan 350Z misschien een goed idee zijn?!
Als we een gokje moeten doen schatten we in de de Xanavi de beste verkoopcijfers zal scoren. Als de kwaliteit van de tampoprint op niveau ligt belooft dit een bijzonder mooi model te worden.....
Verder staat er, vrij onopvallend tussen al het modern geweld, voor de liefhebbers van klassiekers, een vernieuwde uitvoering van de Porsche 356 coupe afgebeeld. Dit in opvallend blauw met gele kleuren. Een heel contrast met de bestaande uitvoeringen in ieder geval.
Tot slot nog twee karts. Niet echt spectaculair misschien, maar wel nog altijd goed voor heel veel racebaanlol. En, op de oude Fleischmann karts na, nog altijd uniek binnen ons modern racebaanland! We hebben nog twee van deze "oudjes" en wat ons betreft zijn deze nieuwe exemplaren dan ook meer dan welkom!
Genoeg nieuwtjes dus, ook bij Ninco...
RALLY
Zover als we nu weten wordt het voor de rallyfans onder ons, tenminste wat echt nieuwe modellen betreft, een wat mager racebaanaartje.  Heel welkom nieuws is dan ook ongetwijfeld de aangekondigde nieuwe Ford Focus WRC 06 "Showcar". 
Op papier ziet hij er in ieder geval prima uit en we hopen ook deze auto te kunnen testen uiteraard! We kunnen niets beloven, maar doen ons uiterste best! 

Gezien het slechte weer tot op vandaag is deze catalogus een lekker naslagwerk en een must
voor de Ninco-fans! Voor nog veel meer Ninco zie www.ninco.comHome | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
14 april 2006 - Copyright racebaan.com