HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: NINCO CATALOGUS 10
De laatste catalogus van Ninco dateert al weer van een kleine twee jaar terug. Het betrof de editie 2001 die feitelijk pas begin 2002 goed verkrijgbaar was. Ninco is inmiddels aan haar tiende jaar (ja de tijd vliegt!) bezig. Ze zullen in Barcelona gedacht hebben dat zo'n jaar zonder catalogus niet kan, en deze week is het nieuwste exemplaar verschenen. Een mooi moment om deze eens op ons gemak door te bladeren.
De catalogus is in het liggend A4 formaat en bevat 44 pagina's. Op de prachtige cover (uiteraard met veel Ninco rood) staan twee recente modellen afgebeeld. De Clio en de Pajero snelle bijna van het papier af en als ondergrond is voor de nieuwe Raid baanstukken gekozen.
Cover Ninco catalogus
BAANSYSTEEM
Pagina 2-5 bevatten een korte introductie, een overzicht van de start- en uitbreidingsets en een opsomming van de voordelen van Ninco. De samenstelling van de startsets vind je op pagina 6 t/m 9. Startsets zijn er voor de kleine beurs in de vorm van Speedway en Junior Rally. Deze bestaan beide uit een ovaal en bevatten tevens een set verloopstukjes naar SCX/Scalextric Classic. De standaard acht is bij Ninco voorzien van een tweetal Mini's. Wie gelijk een wat grotere baan wil kan kiezen uit de M3 (twee BMW's) en de GT MAX set. Vooral deze laatste set lijkt een prima keuze, omdat deze set maar liefst drie verschillende bochten en 20 baankanten bevat. Als je rustig wilt beginnen kan je later ook voor een uitbreidingsset kiezen. Op dit moment heeft Ninco 4 van deze zogenaamde kits in haar programma en de inhoud staat beschreven op pagina 10. Op de volgende pagina vind je een heel bijzonder uitbreidingsset namelijk: "Off-Road Curve. Deze set bevat vier standaard bochten en vier halve baanstukken. De vier bochten en twee van de rechte baanstukken bevatten een off road oppervlak dat lijkt op aangereden aarde. De twee andere baanstukken zorgen voor een overgangseffect. Verder worden in deze set een aantal muurtjes en stenen (beide van kunststof) meegeleverd. Deze laatste kan je als hindernissen op de baanstukken bevestigen. Deze hindernissen zijn speciaal voor de Pajero's.
Op pagina 12 t/19 tref je een keurig overzicht van het complete Ninco baansysteem. Erg leuk is pagina 13 met daar een aantal prima baanontwerpen. Vooral Jarama is een erg leuke baan om in de huiskamer uit te leggen.
AUTO'S
Uiteraard zeer veel aandacht voor het rollend materiaal in deze nieuwe catalogus. Maar liefst vijftien pagina's met een opsomming van autos'en toelichtingen. Het aanbod is zeer divers en bevat onder andere rally, cup, raid, klassiek, Fomule 1, GT, LMP, karts, DTM en Formule Cart. Een aantal opvallende modellen zijn de Clio in modderuitvoering en natuurlijk de Pajero. Deze laatste is voorzien van een speciale motor, vering en bewegende arm met hieraan het geleideschoentje. Nieuw bij Ninco zijn de Formule Cart auto's.
Op pagina 35 vind je maar liefst zeven (!) verschillende motoren gevolgd door vier pagina's met onderdelen zoals velgen, assen sleepers en magneten.
De laatste pagina's zijn gebruikt voor wat sfeerbeelden (erg leuke fotogalerij!), info over de Ninco club en een overzicht van de distributeurs.
CONCLUSIE
Keurig stuk drukwerk met goed fotowerk dat iedere hobbyist op zijn leestafel moet hebben. Erg handig is de ompsomming van de onderdelen en alles is zeer overzichtelijk weergegeven. 
Jammer dat Ninco niet met een vaste regelmaat met een catalogus komt en hopelijk hoeven we een volgende keer niet zolang te wachten.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 oktober 2003 - Copyright racebaan.com