HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: NINCO CATALOGUS 11
De vorige catalogus (#10) van Ninco heeft 2 jaar op zich laten. Dat vond Ninco zelf natuurlijk ook geen goede zaak. Ze slaan nu een beetje door naar de andere kant, want nog geen half jaar na catalogus 10 is nu al deel 11 beschikbaar. Deze nummer 11 (we hebben ze niet geteld) ziet er weer prima uit en is uitgevoerd in de vertrouwde Ninco look. Op de cover prijkt de Ford Pro Truck, wat duidelijk Ninco’s nieuwe paradepaardje is. Niet ten onrechte, want het is een van de meest gedetailleerde Ninco’s, opvallende techniek (oa schokdempers) en een uitstekende modelkeuze.
Cover Ninco catalogus
BEHOUDEND
Toch heb je met deze Pro Truck ook gelijk zo’n beetje de helft van het nieuws gehad.  Ninco is altijd erg behoudend in het aankondigen van nieuws. Daar zijn goede argumenten voor, maar er zijn ook genoeg argumenten om juist wel je nieuws aan te kondigen. Toch is de behoudendheid van de Catalanen beter te waarderen dan hoe een Fly (Madrid) dit aanpakt. Fly presteert het gerust een hele rij modellen aan te kondigen die er na drie jaar nog niet zijn! Het laatste is gewoon consumentenbedrog, maar aan de andere kant mag Ninco  best iets pittiger zich profileren als het om de toekomst gaat. 

X5 EN 934
Natuurlijk bevat deze nieuwe catalogus weer een sectie met startsets, auto’s, accessoires en onderdelen. De meeste van ons hebben all een baan dus laten we eerste eens naar de auto’s kijken. Nieuw aangekondigde auto’s zijn de Pro Truck, BMW X5, Cart (Indy) en de Porsche 
935. Eigenlijk een beschamend kleine hoeveelheid autonieuws. Natuurlijk zijn de Pro Truck en de BMW een super keuze als je in Rally Raid bent geïnteresseerd. De Cart is met een beetje pech niet veel meer dan het huidige model, maar dan in een ander kleur. De Porsche 934 is als modelkeuze niet super, maar de configuratie van deze auto maken het wel tot een bijzonder model. Deze Porsche bevat naast schokbrekers de snelle en sterke NC5 motor. Maar een van de leukste details zijn de rubber blokken in de bumpers die ook op het model van rubber zijn gemaakt. Deze Porsche kan zomaar eens een erg populaire auto gaan worden onder de clubracers!

ZANDDUINEN
Bij de baanstukken heeft Ninco heel wat meer nieuwtjes hoewel niet altijd even origineel. Baanwissels en chicanes in de bocht hebben we hier en daar al eens gezien. Wat origineler zijn de witte “sneeuw” baanstukken. Van deze witte baanstukken komt een uitbreidingskit maar ook enkele losse baanstukken. Over de structuur van het wegdek van deze baanstukken is niet veel te zeggen maar liefhebbers zullen natuurlijk hopen dat ze spek en spek glad zijn. Bij de speciale Rally Raid baanstukken komt Nico met een zandduin. Dit is een kit die bestaat uit acht halve rechte baanstukken en een aantal steunen. Een tweetal baanstukken is hol gebogen en een tweetal baanstukken is bol gebogen. Door de baanstukken op een bepaalde manier te combineren is het mogelijk om verschillende heuvels te maken. Twee baanstukjes van deze kit zijn voor de 
helft als gewone weg gedecoreerd en de andere helft als onverhard. Dit zorgt ervoor dat je deze kit ook visueel kan integreren in een gewoon baan. 

HEKJES
Erg leuk zijn de nieuwe hekjes die Ninco gaat uitbrengen. Een betonnen (?) muurtje met daarboven een stuk hekwerk. Op de tekening ziet het er in ieder geval erg leuk uit. In de startsets zien we natuurlijk een aantal vertrouwde ontwerpen van het bekende ovaaltje tot het grote circuit wat Ninco in haar topset stop. Deze topset zal in 2004 worden voorzien van tweemaal een Porsche 935.In deze catalogus kom je verder nog een nieuwe regelaar tegen en natuurlijk heel, heel veel onderdelen. 

CONCLUSIE
Een paar jaar geleden betaald we voor een Ninco catalogus bij een officiële dealer precies 1 gulden (geen euro’s dus). Voor de hierboven besproken catalogus betaal je 3 a 3,50 Euro! Natuurlijk is een Scalextric catalogus duurder en die van Fly helemaal. Toch moeten alle fabrikanten zich eens achter de oren krabbelen waar het met een catalogus nu eigenlijk om te doen is. Is het een product op zich? Of is het om de klant te informeren. In dat laatste is Ninco met haar nieuwe catalogus helemaal geslaagd. Het drukwerk is prima. Door het beperkte nieuwe aanbod is deze nieuwe catalogus echter niet een dikke aanrader, maar echte Ninco fans zullen deze 11 zeker weten te waarderen.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
20 maart 2004 - Copyright racebaan.com