HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: DE CLIO 1600 -ZOVEELSTE KLEINE AUTO VAN NINCO
Na de Saxo, de Mini en de Punto is dit de vierde kleine auto op rij van Ninco. Natuurlijk is de Clio een leuk model, maar op een racebaan verwacht je naast Formule I auto's vooral grote, dikke GT's en LMP's. Maar misschien gaat Ninco ons dit jaar nog met vier dikke bolides verrassen?
Tot dat moment onderzoeken wij even deze nieuwe Clio. Deze Clio bevat naast een nieuwe motor (NC5) ook werkende schokbrekers! Dus veel nieuwe techniek! Dat zorgt altijd voor wat onrust, dus maar gelijk de baan op met de Clio. De auto stuift werkelijk uit het vertrek en als je met de gebruikelijke 14 volt racet, zal je al heel behoorlijk moeten kunnen rijden om het vermogen van de NC5 in de hand te houden. De auto heeft overigens een heel neutraal rijdgedrag. Driften is in bochten die wat langer doordraaien goed mogelijk, ondanks de vrij zware magneet. Als het fout gaat staat de auto wel een beetje met een gehakkel naast de baan en gaat in nagenoeg alle gevallen dan aan de rol. De auto is echter een echte prijsvechter en gaat geen enkel moment vervelen. Het extra vermogen van de nieuwe motor is goed waar te nemen. De toevoeging van de schokbrekers lijkt echter minimaal, want het rijgedrag doet sterk denken aan de Punto die geen schokbrekers heeft.
PROFIEL
 Merk.......................Ninco 
 Auto...........Renault Clio 1600
 Uitvoering........,,,...Show Car
 Kleur.....................zilver
 Referentienummer...........50297
 Lengte.....................118mm
 Breedte.....................56mm
 Hoogte......................45mm
 Gewicht.....................86gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor............19x10
 Bandenmaat achter..........19x10
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
METALLIC LAK
De zilveren metallic lak zit echt keurig op dit nieuwe Ninco model en het autootje ziet er gewoon heel erg goed uit. Het Renault logo had iets scherper gemogen en ook de achterlichtjes, uitlaat en grill hadden iets meer aandacht mogen hebben. Alle gangbare details zijn echter aanwezig zoals: spiegels, ruitenwissers, antenne, remschijven, achterspoiler, rollbar en een civiele bestuurder. De auto zit verpakt in de bekende transparante box van Ninco en deze blijven toch wat fors. De techniek is voor een deel een vertrouwde Ninco oplossing zoals: de motor in de lengte, profiel bandjes en een verend geleideschoentje in een keurig chassis. Nieuw zijn echter de nieuwe NC5 motor en de werkende schokbrekers. De NC5 motor liet zich op de baan behoorlijk gelden en dan toch maar eens de Clio opengemaakt om de schokbrekers van dichtbij te bestuderen.
SCHOKBREKERS
Met het racen is het voordeel van de schokbrekers volledig onduidelijk gebleven. Ninco gaat van deze schokbrekers drie gradaties van  zachte naar harde uitbrengen en wellicht dat dat wat meer duidelijkheid geeft. Als je de Clio open maakt kan je echter wel goed zien dat het netje in elkaar zit. Zelfs met de kap verwijderd is duidelijk dat het bereik waarover de schokbrekers werken maar minimaal is. De schokbrekers moeten daarom ook eerder als leuk, dan als functioneel worden betiteld. 
CONCLUSIE
Het model is leuk, maar een fabrikant als Ninco moet nu toch maar weer eens met een dikke GT komen. Liefhebbers van kleine autootjes zullen van deze Clio echter prima kunnen genieten en het is zonder meer een goede auto. Details blijven achter ten opzichte van Scalextric en de vooras had iets soepeler mogen draaien. De nieuwe NC5 motor zorgt er met zijn grote vermogen voor dat maar een enkeling dit zal opvallen. Daarom is de Clio dan ook een heerlijke auto, om heel heftig mee te racen.
Webtips Clio:
De echte Clio: www.renault.nl
Fabrikant van deze slotcar: Ninco

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 april 2003 - Copyright racebaan.com