HOME | RACEBAANWEETJES | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: DE CORVETTE SEBRING '56 VAN NINCO

Chevrolet Corvette "Sebring 1956"van Ninco

Ninco heeft weer een mooi classic uitgebracht in de vorm van de Chevrolet Corvette, editie Sebring 1956. In de betreffende 12-uurs race van Sebring, naar verluidt de oudste wegrace van Noord-Amerika, streden dat jaar 5 wagens van dit type mee voor de titel in de klasse voor productiewagens. De auto kreeg zijn shakedown voor het testen van acceleratie en topsnelheid vooraf op het bekende Daytona beach, waar hij destijds enkele records vestigde.  
Een en ander was toen min of meer een grote PR-stunt, omdat Chevrolet op dat moment bijna op het punt stond om failliet te gaan. Na deelname trokken de verkoopcijfers weer omhoog, wat min of meer de redding betekende voor "de Amerikaanse sportwagen".
De door Ninco uitgebrachte auto met startnummer 6 behaalde in die race ook de 6e plek met 157 ronden. Een soortgelijke auto met startnummer 1 werd met 176 ronden ook nummer 1.
Inmiddels is bekend dat Ninco in de loop van 2005 nog 2 oogstrelende uitvoeringen van dit model uit gaat brengen, beiden straatversie's, een zachtblauwe soft-top en een rode hard-top.

gedetailleerde cockpit  kenmerkende vleugelmoeren uit die tijd
PROFIEL
 Merk.......................Ninco 
 Auto..Corvette Sebring,bwj: 1956
 Uitvoering...............Classic
 Kleur........................Wit
 Referentienummer.......... 50347
 Lengte....................130 mm
 Breedte....................57 mm
 Hoogte.....................33 mm
 Wielbasis..................80 mm
 Spoorbreedte...............53 mm
 Gewicht....................75 gr
 Aandrijving...............inline
 Motor....................... NC5
 Overbrenging................9/27
 Banden...........rubber (profiel)
 Bandenmaat voor...........21x7.5
 Bandenmaat achter.........21x7.5
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box

Een klassieker?

Is deze nieuwe Corvette inderdaad ook een Ninco klassieker? In ieder geval is de auto van buiten weer netjes afgewerkt met details zoals handgrepen, de zilverkleurige vleugelmoeren op goudkleurige velgen en een keurig verzorgde cockpit met pook. Nu is dit op zich niet vreemd, alle klassiekers van Ninco mogen er wat dat betreft zijn. De chauffeur past met zijn overal, helm en stofbril ook prima in deze auto, alleen het witte stuur oogt wat vreemd. 
De wijze waarop het chassis aan de onderzijde heel mooi aansluit op de body maakt indruk. Mede daardoor staat de auto in zijn geheel hoog op zijn poten. Kortom, zoals dat ook hoort voor een auto in de uit die tijd. 
Dan maar eens de 2 schroefjes losdraaien die de kap met het chassis verbinden om zo het chassis eens aan een inspecterende blik te onderwerpen. Hier stellen we niets nieuws vast. Het schoentje is van het verende type en ook de overige techniek ziet er allemaal vertrouwd uit. Ook ditmaal valt ons de zeer geringe speling in het aandrijfgedeelte op. Gezien dit alles... inderdaad een echte klassieker van Ninco. 
Geen poespas, alles simpel en functioneel...! 

Mooi al dat chroom   een deksel over de bijrijdersplek voor minder luchtweerstand

RIJGEDRAG
Genoeg gezien, de kap er weer op voor het praktische gedeelte van deze test.
Een paar rondjes op onze Fleischmann baan geven al aan waar deze Corvette (zo uit de doos) toe in staat is. Hij "zoeft" er meteen vandoor. Dat namelijk zijn de beste woorden voor wat we horen zodra we de regelaar indrukken: weinig tot niets dus. De bandjes zijn nogal zacht, waar echter niets nadeligs mee is bedoeld. In tegendeel zelfs want de auto voltooit mede daardoor nog geruislozer z'n rondjes en bieden prima grip die goed op de baan wordt overgebracht. 
De snelheid en baanligging zijn met de NC5 motor en de standaard aanwezige magneet meer dan prima, eigenlijk net iets teveel voor een auto uit die tijd. Menig moderne auto zal er een dobber aan hebben om dit oudje bij te benen. Dit geeft de auto wel extra mogelijkheden. Als je wagenpark (of budget) niet zo groot is maar je een aanschaf overweegt, kun je deze classic dus ook inzetten tegen de wat modernere auto's.... 

Ronde welvingen in body & chassis  

Zonder magneet
Maar toch. Wij hadden vooraf gehoopt om met deze classic, net zoals bij de 1 op 1 versie uit die tijd, eens heerlijk te gaan driften. Met magneet haast onmogelijk, dus de kap maar weer open. Niet alleen voor onszelf, maar ook omdat dit soort auto's vaak wordt aangeschaft door liefhebbers van rijden zonder magneet. We wilden graag zien wat dit voor gevolgen zou hebben op het rijgedrag van de auto. Hierna de auto weer op de baan en gas. Van het vaak typische stuiteren bij het optrekken, meestal het gevolg van een (te) sterke motor en/of onronde velgen en/of bandjes was nauwelijks iets te merken. 
Mede gezien de royale wielbasis van de auto had het verwijderen van de magneet direct het gewenste effect. De Corvette bleek na enkele rondjes oefenen met een fijn gedoseerde vinger aan het gas prima controleerbaar. Menige drift leidde tot een glimlach. Dit is het rijgedrag dat volgens ons ook bij dit soort auto's hoort. De heren coureurs moesten tenslotte in die tijd, behalve tegen elkaar, ook vaak een gevecht leveren met hun auto's. 
De auto werd door ons bewust niet voorzien van extra gewicht. Ongetwijfeld zal daarmee best nog wat winst te behalen zijn, maar er zijn genoeg rijders onder ons daar niets in zien, vandaar onze keus. Wij zijn met het resultaat in ieder geval goed tevreden.

 Een indrukwekkend fronteen mooi gewelfde achterzijde  

CONCLUSIE
Deze in meerdere opzichten geslaagde Corvette geeft naar onze mening goed weer, waar een slotcar voor zowel thuisracer als verzamelaar aan behoort te voldoen; Wat betreft uiterlijk ruim voldoende aandacht voor afwerking van details en qua techniek niets teveel, maar getuige de prestaties, zeker ook niets te weinig. De Corvette Sebring biedt dus eigenlijk 2 auto's voor de prijs van 1. Een flitsende racer pur sang mét magneet, en zonder een mooie en uitdagende classic.....

Webtips:

Leverancier van deze classic: Ninco
Originele plaatjes van deze Corvette

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
17 maart 2005 - Copyright racebaan.com