HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
Test: Honda NSX van Ninco
Onlangs introduceerde Ninco de Honda NSX. Het werd voor Ninco, na auto's als de Mercedes CLK GTR en de veel geprezen Mc Laren F1, ook langzaam tijd voor een nieuw model GT auto.
De Honda NSX is een van de vele mooie productieauto's die meestrijden voor de titel in het Japanse JGTC kampioenschap. Hierin wordt in 2 verschillende klassen gereden, auto's met een vermogen tot 300 PK en met een vermogen tot 500 PK. Tijdens de wedstrijd worden per auto twee coureurs ingezet.
Vooralsnog zijn er van deze auto op dit moment nog maar twee uitvoeringen beschikbaar (Eigenlijk drie, ook nieuwe clubauto van Ninco wordt ook een Honda NSX, met NC6 motor ?!) Gezien de recente beurs in Nürnberg zal het echter niet bij deze 2 uitvoeringen blijven en komen er dit jaar nog enkele nieuwe uitvoeringen van dit model op de markt. Als 2e auto uit deze competitie zal Ninco de Toyota Supra gaan uitbrengen. GT liefhebbers zullen hier geen enkel bezwaar tegen hebben. In deze klasse rijden nog wel meer potentiële kandidaten voor op de racebaan rond....

De buitenzijde
De Honda NSX is zonder meer een zeer indrukwekkende auto om te zien. De rood c.q. oranje "Autobacs" versie springt het meest in het oog, maar de "Epson" blijft ons echter iets langer boeien. Ook is hiervan de tampoprint net even iets strakker om te zien.
Met name het wit op de motorkap van de "Autobacs" uitvoering had van ons iets strakker en witter mogen zijn.  
De nieuwe (grote) 6 spaaks velgen met de daarop gemonteerde 20x10 slicks ogen zeer mooi. De daarin aanwezige remschijven hadden wat ons betreft iets meer mogen opvallen.
Details zijn er aan deze auto genoeg te vinden. Uiteraard de opvallend aanwezige luchthapper boven de achterruit, maar ook de overige luchtinlaten en de opengewerkte ramen.
De plaatsing van de ruitenwisser en de spiegels geven, samen met een stevige spoiler, de hoop dat deze toch niet onbelangrijke details niet bij de eerste de beste uitvlieger zullen sneuvelen...
De binnenzijde
Ninco heeft bij deze auto enkele nieuwe technieken gebruikt. Het chassis is breed, maar iets dunner uitgevoerd. Door middel van het aanbrengen van een kruis in het centrum van het chassis is het iets verstevigd. Op het chassis zit een voorziening om de bedrading vast te leggen. Hierdoor lopen deze standaard onder de vooras door. Op deze manier werkt de bedrading mee om het schoentje na een uitvlieger vanzelf in de neutrale positie terug te zetten. Keurig!
De overbrenging is wederom van het type anglewinder, maar nu rood van kleur en met een verhouding van 12/32. Opvallend is hoe soepel de NC5 Speeder motor rond draait als je met de wielen draait. Er zit zo goed als geen speling in de tandwielen en de as. Een goed teken voor het op de baan kunnen brengen van de beschikbare power. De carrosserie zit voor en achter met 1 schroefje vast, dus het is aan te bevelen om voor ingebruikname de steuntjes op het chassis te verstevigen middels een busje. 

 
De rijervaringen
Allereerst nog even een korte uitleg. Wij, Team racebaan.com, gaan binnenkort beginnen aan de bouw van onze 4 sporige vaste baan, merk Fleischmann. De spoorlengte is ongeveer 24,5 meter. De baan is momenteel alleen nog maar in een testopstelling beschikbaar. Vanwege het ontbreken van eerdere rondetijden hebben we ervoor gekozen
de Honda NSX te vergelijken met twee andere auto's van Ninco, de BMW M3 GTR (ook een anglewinder) en de McLaren F1 SOK (beide ook NC5) 
De McLaren mocht de spits afbijten en we klokten een tijd van 9,08 seconden. De BMW bleek op alle fronten sneller te zijn (zowel wegligging als snelheid) en haalde een tijd van 8,58 seconden.
Hierna was het dus de beurt aan de Honda. De auto gaat er als een speer vandoor en blijkt een hoge topsnelheid te bereiken. Gelukkig echter ook een prima remwerking. 
De NSX is geen overdreven baanklever en maakt - wat zijn rijeigenschappen betreft - beslist indruk op de baan. Hij reageert zeer direct op het gas en een gevoelige vinger is voor deze auto dan ook vereist. De auto biedt op zoek naar zijn grenzen veel uitdaging. Toch ga je met deze auto niet snel in de fout. Een kleine drift nu en dan werd door de auto zelf netjes gecorrigeerd. Het was lastig om te stoppen met rijden, de auto leek na iedere afgelegde ronde om meer te vragen...
We kwamen met de NSX uiteindelijk op een geklokte tijd van 8,27 seconden. We hebben echter de indruk dat het nog sneller kan. 

Overigens bleek de Honda na weging een kleine 10 gram lichter te zijn dan zijn beide concurrenten Dit verschil bleek opvallend genoeg met name in de body te zitten. Het vooraf gevreesde lawaai van de overbrenging bleek ons enorm mee te vallen. Gezien de power in deze auto wel het advies om de motor en achteras even goed vast te zetten. 
Alle auto's zijn trouwens "standaard uit de doos" gebruikt, met de standaard aanwezige magneet. De baanspanning bedroeg 14 volt. 
Er is in de Honda, door de plaatsing van de motor en het aangebrachte kruis op de bodemplaat, slechts beperkte ruimte voor het plaatsen van extra gewicht in de auto. Toch hebben we even de magneet eruit gehaald. Hierna snel even wat lood onder de achteras en op de motor geplaatst. Met een baanspanning van 12 volt was de auto nog steeds prima te rijden, met af en toe een mooie lange drift tot gevolg. 
Al met al blijkt de NSX op de baan zijn uiterlijk eer aan te doen. Uit de doos een prima racer die zijn baasje veel raceplezier zal geven. Het zal echter niet meevallen om op dit moment voor deze auto een geschikte tegenstander voor op de baan te vinden, dus hopelijk laat deToyota Supra niet te lang op zich wachten.....


Scenery & knutseltips
Voor de knutselaars met een beetje computerkennis, die zin en tijd hebben, staat op de hieronder genoemde site leuke scenery om te downloaden. Je kunt hiermee een complete pitbox maken om je "Epson" NSX een leuk plaatsje te geven. 
De downloads zijn overigens 1/24, dus wel even verkleinen naar 1/32; www.i-love-epson.co.jp/nakajima/craft/
Verder is ons opgevallen dat de koplampunits aan de binnenzijde niet afgedicht zijn. Samen met de doorlopende reflectorplaat aan de achterzijde een mooie gelegenheid om relatief eenvoudig mooie verlichting in deze auto te bouwen!

Profiel:

Ninco Honda NSX
"Epson" & "Autobacs"
Gewicht: 84 gram
Aandrijving: Anglewinder (NC5)
Banden: slicks (20x10)
Magneet: Ja
Referentienummers:50356 & 50355

Webtips:
Ninco 
JGTC kampioenschap

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
18 februari 2005 - Copyright racebaan.com