HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: LOLA FORD VAN NINCO
Als we aan open-wheel denken, dan hebben wij het in Europa bijna vanzelfsprekend over Formule I. Maar aan de andere kant van de grote plas wordt er in een aantal categorieën met auto's geracet, die niet onder doen voor Bernies Circus. In de Cart series wordt met zeer indrukwekkende auto's geracet, die zeer spectaculaire snelheden halen. Veel wordt er op zogenaamde ovals geracet. Dit laatste spreekt ons in Europa wat minder aan, maar vaak ook omdat we ons in deze vorm van autosport nauwelijks hebben verdiept. Dat hebben ze bij Ninco wel gedaan en het eerste resultaat is de Ford Lola van het Rahal team.
STOERE LUCHTGELEIDERS
In de transparante box staat de Lola Ford met de wielen een beetje scheef. Dit samen met de stand van de handen van de coureur geven de auto direct al een zeer snelle uitstraling.
Eenmaal uit de doos valt op dat de opdruk en lak keurig verzorgd is. De spoilers voelen degelijk aan en wie normaal racet kan ze lang heel houden. De Lola Ford staat op een paar keurige banden met al even keurige opdruk. Erg stoer zijn de luchtgeleiders achter de voorwielophanging. Jammer dat de coureur van het halve type is, maar dat is ook het enige reële minpunt ten aanzien van het uiterlijk van deze auto.
MEESTURENDE VOORWIELEN
Net als bij de Formule I auto's van Ninco is deze Lola Ford met meesturende voorwielen uitgerust. Verder is de techniek van deze nieuwe Ninco simpel en afdoende. De motor ligt in de lengte en de magneet is direct voor de motor geplaatst. De banden zijn slicks en voelen zeer stroef en zacht aan. De techniek ziet er keurig uit, maar wie goed kijkt ziet dat de motor van een nieuw type is.
NC5
De Lola Ford is voorzien van de nieuwe motor van Ninco de NC5. De behuizing is gelijk aan die van de NC2 en NC3. We hebben het toerental van de de motor eens gemeten. Vervolgens de resultaten samen met een meeting van de NC2 in een grafiek weergegeven. 
Het meten van het toerental verraad al een beetje dat de Lola Ford een zeer rappe auto is.
Voordat we de motor uit de Lola Ford verwijderde, hebben we deze even op de rollen laten rijden. Zonder de auto aan de achterzijde te steunen lag deze zelfs bij 14 volt nog doodstil op de testbank. PRIMA!
VEEL POWER
De Lola Ford is een rappe, zeer rappe auto. Hoewel de NC5 toch wel 12 volt wil hebben om echt helemaal tot leven te komen, is zelf bij zeer lage snelheden de auto al goed te doseren. Als snel wordt duidelijk dat het verschil tussen de NC2 en de NC5 zich niet beperkt tot een hoger toerental, maar de NC5 is vooral een stuk sterker. Bij spanningen tussen de 12 en 15 volt gaat de Lola Ford werkelijk als een tornado in het rond. Wel opletten want in wat indraaiende bochten heeft deze nieuwe Ninco de neiging zijn binnenste achterpoot op te steken. Je zit dan al helemaal op de grens te racen. Deze auto geeft je steeds het gevoel dat je nooit snel genoeg gaat en zal dus langdurig veel raceplezier geven.
CONCLUSIE
De modelkeuze van Ninco voor deze Lola Ford zal in Amerika beslist anders worden gewaardeerd dan in Europa. Feit blijft dat ook dit een indrukwekkende vorm van autosport is. Ninco heeft er een erg nette slotcar van heeft gemaakt die uitstekende prestaties levert. Voor een deel zijn deze prestaties te danken aan de nieuwe NC5. Dit is namelijk een indrukwekkend snelle, soepele en sterke motor. Als je op dit soort auto's valt, dan is deze Lola Ford dan ook meer dan de moeite waard.
Profiel:
Lola Ford
Rahal Team
Aandrijving:  inline 
Banden: slicks
Magneet: Ja
Referentienr: 50316

Webtips:
Rahal Team
Ninco
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
21 oktober 2003 - Copyright racebaan.com