HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST MINI: ACHTERHAALDE RETRO MAAR LEUK OM TE RACEN
Eind vorige eeuw was retro helemaal in en alles wat oud was werd in een nieuw jasje gestopt. Wie echter de vakbladen van autodesigners volgt, zal het zijn opgevallen dat retro inmiddels helemaal uit is. Retro was een leuke stuiptrekking om de eeuwwissel extra glans te geven. Een soort ode aan al het fraais wat er in die eeuw was uitgebracht. Nu de nieuwe eeuw flink op stoom is en andere grote mijlpalen als de Euro inmiddels zijn gepasseerd, is retro not done. De nieuwe Mini (eigenlijk een BMW) zal dus ook nooit een klassieker worden zoals zijn illustere voorganger. Als racebaanfabrikant neem je dan toch wel wat risico om met een Mini voor de racebaan te komen. Ninco neemt dat risico en inmiddels is de Mini al meermaals getest. In de Spaanse vakpers (met name Mas Slot) komen de rijeigenschappen van deze Mini overigens niet erg goed uit de verf, wat voor ons aanleiding is deze Mini ook eens op de baan te zetten.
PROFIEL
 Merk.......................Ninco 
 Auto........................Mini
 Uitvoering................straat
 Kleur......................blauw
 Referentienummer...........50276
 Lengte.....................113mm
 Breedte.....................54mm
 Hoogte......................45mm
 Gewicht.....................89gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor............19x10
 Bandenmaat achter..........19x10
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
ACHTERAS
Deze nieuwe Ninco ziet er keurig uit, maar haalt niet de detaillering en afwerking zoals de recente Scalextric modellen. Opvallend is de grote NC2 motor in dit betrekkelijke kleine autootje. Wat echter nog het meest opvalt is dat de assen die aan de onderzijde verwijderd kunnen worden. De toegevoegde waarde hiervan is vaag? De auto staat op profielbanden, het geleideschoentje is verend en de magneet is eenvoudig te verwijderen. Gewoon een simpele maar goed configuratie. Prima!
De spiegels zijn fraai vormgegeven, maar zullen het bij een potje stevig racen beslist gaan begeven.
Doordat het een klein autootje is, is er geen ruimte voor een gedetailleerde cockpit. Wel zijn er details zoals antenne, grill, remschijven, ruitenwissers, uitlaat en fraaie verchroomde deurknoppen.
LIEVER SLICKS
Zo uit de doos heeft deze Mini aan 10,5 volt al genoeg om een heel competatieve auto te zijn. Dit geeft tevens aan dat de NC2 motor wellicht wat teveel van het goede is. Het is wel een lekker vechtautootje, wat zich strak rond een lantaarnpaal laat draaien. Fouten worden niet direct hard afgestraft en de bandbreedte tussen optimaal presteren of naast de baan is vrij groot. Dit maakt de Mini een prima auto voor jeugdige en onervaren racer. Op Scalextric Sport en Carrera baan is een gecontroleerde drift mogelijk. Op de stroevere SCX en Ninco banen is dit wat lastiger en slicks waren beslist beter geweest.
CONCLUSIE
Of retro in is of niet maakt niet zoveel uit. Vind je deze Mini leuk, dan zal je er geen spijt van krijgen. De onvoldoende in de Spaanse pers ten aanzien van de rijeigenschappen kan ik niet onderschrijven. Sterker deze Mini is een leuke cupauto, die echter op slicks heel wat beter uit de verf komt dan op de profielbanden. Slicks horen onder raceauto´s en het is jammer dat Ninco in één keer vier verschillende straatversies op de markt zet en geen cupauto´s. 
Deze Mini zal nooit een erg groot verzamelobject worden, maar het is wel een erg leuk autootje om mee te rijden.
Webtips Mini:
De echte Mini op www.mini.com
Fabrikant van deze slotcar: Ninco

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
30 november 2002 - Copyright racebaan.com