HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PORSCHE 934 van NINCO
De afgelopen periode heeft Ninco maar weinig hobbyisten kunnen bekoren met hun modelkeuze. Natuurlijk zijn de Pajero en Pro Truck prima modelkeuzes, maar door hun specialitische karakter zijn deze toch vooral bedoeld voor de off-road fans. In de open wheels heeft Ninco blijkbaar het F1 pad verlaten en stort zich op de Carts (niet te verwarren met Karts die Ninco ook maakt). En bij de "gewone" (toer, GT, Le Mans) raceauto's was het echt behelpen. Vier kleine auto's op rij: Mini, Punto, Clio en Saxo. Leuke autootjes en goed dat dit soort modellen er zijn, maar het woord autootjes is ook de meest geschikte kwalificatie. De meeste hobbyisten willen toch dikke GT's. Auto's die 24 uur moeten boenderen. Auto's waar echte helden in hebben gezeten. Auto's die ook een echt onbereikbaar zijn. Gelukkig doorbreekt Ninco de reeks aan kleine autootjes en komen met een Porsche 934. Deze dikke Porsche is uitgerust met een aantal opmerkelijke zaken en die hebben we maar eens op een rijtjes gezet.
HOOG OP Z'N POTEN
De body en vorm van de 934 zijn beslist zeer goed geslaagd. Zowel de typische Porsche-lijn en de naderhand door tuners aangeplakte spoilers en schermverbreders. 
Alleen een ieder zal het toch met ons eens zijn dat de 934 te hoog op z'n pootjes staat. Jammer want iets lager zou niet alleen het weggedrag positief kunnen beïnvloeden, maar het zou deze 934 ook een stuk agressievere uitstraling geven. Nu is het toch een iets te woonerfvriendelijk model geworden.
PRACHT VELGEN
De "pootjes" op deze 934 zien er overigens prima uit. Hoewel gouden velgen wat ons betreft een beetje in de categorie huilende zigeunerjongentjes vallen, geven tweekleurige velgen een auto beslist een erg racy uitstraling. De velgen zijn uiteraard voorzien van slicks. 
De achterwielen worden aangedreven door een in de lengte geplaatste NC-5 Speeder.
Deze motor hebben we al eens getest tijdens de test van de Lola Ford. De NC-5 is beslist een erg sterke en snelle motor en voor menig thuisbaantje zelfs iets aan de forse kant. Toch mag in een dergelijke bolide beste een beetje brute motor zitten en dat is de NC5 zeker!
SCHOKBREKERS
Deze schokbrekers zijn niet helemaal nieuw maar wel op een dergelijke auto. Ninco heeft ze natuurlijk speciaal ontwikkeld voor de Rally Raid modellen zoals de Pajero en de Pro Truck. Toch heeft Ninco deze schokbrekers al in "gewone" auto's geplaatst zoals in de Clio. Op een GT is dit echter een primeur.
Voordeel van deze schokbrekers op een egale baan is het effect dat de body al iets kan overhellen zonder dat het chassis omhoog komt en de auto uit het slot schiet. 
RUBBER BUMPERS
Grappig detail aan deze Porsche 934 zijn de rubber bumpers. Ook in het echt zaten er op dit soort Porsches rubber blokken en randen.
Het beschermde effect moeten we natuurlijk niet overschatten maar het ziet er wel goed uit.
VLOTTE RACER
Gelijk uit de doos is de 934 al een feest om te racen. Zelfs in de lastige bochten op ons testbaantje boendert deze 934 er vrolijk op los. Topsnelheid en acceleratie zijn beide erg goed maar de remweg valt voor een Ninco een beetje tegen. De auto is met de magneet erg goed te beheersen en ook zonder magneet is het geen erg lastige auto. Je moet in dat geval wel iets eerder van het gas maar een lekker drift in de bocht is vervolgens je beloning. Zowel met als zonder magneet is deze 934 een feest om mee te racen!
CONCLUSIE
Met deze Porsche 934 zal Ninco beslist een groot aantal hobbyisten een enorm plezier doen. De modelkeuze is goed en de auto is keurig afgewerkt. Zoals we al een eerder melden vind je bij Ninco geen vergaande details zoals bij Fly en Scalexctric. Ninco volgt op het vlak van de details een wat genuanceerder beleid wat wij prima weten te waarderen. Slotcars zijn uiteindelijk bedoeld om mee te rijden. Deze 934 behoort tot een de categorie doe zo uit de doos gelijk goed rijdt. Helaas is dat een verwachtingspatroon wat niet door een ieder wordt gedeeld, maar Ninco begrijpt gelukkig hoe het hoort. Dat de auto iets te hoog op z'n pootjes staat is Ninco vergeven, want de racelol die deze auto geeft is toch hetgeen wat de boventoon voert.

Deze Porsche 934 is voor deze test beschikbaar gesteld door Van Alles Wat.

Profiel 934:
Aandrijving:  inline 
Banden: slicks
Magneet: Ja
Referentienr: 50316

Webtips:
Van Alles Wat
Ninco
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 juni 2004 - Copyright racebaan.com