HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: FORD PRO TRUCK VAN NINCO
In 2003 introduceerde Ninco de Pajero, direct gevolgd door een aantal speciale Rally Raid baanstukken. Vooral dit laatste was een indicatie dat de Pajero niet zomaar het zoveelste autootje is, maar het begin van een nieuwe en speciale productlijn. Van de Pajero zijn inmiddels een aantal kleurvarianten beschikbaar, waarvan de Barro (modder) versie verreweg een van de meest aansprekende is. Natuurlijk is het leuk om met twee Pajero’s te racen, maar een andere tegenstander is zeker welkom. De eerste nieuwe tegenstander die Ninco voor de Pajero in petto heeft is de Ford Pro Truck. Natuurlijk gaan we eens kijken of de Ford een goede opponent is voor de Pajero, maar daarnaast bevat de Ford een aantal leuke details.
RESERVEWIELEN
De Master Rally van 2000 waar deze Pro Truck aan deelnam ging van Parijs naar Istanbul. Via de snelste weg is dat zelfs met een luxe auto goed te doen. Alleen de organisatoren van de Master gingen niet via de korte weg maar plande voor de deelnemers (veel dezelfde gezichten als in de Dakar) vijf (5!!!) speciale etappes in Turkije. In de bergen daar kan je nauwelijks spreken van wegen en een lekke band schuilt om iedere hoek. Dus reservewielen is het motto!
Op deze Ford zitten dan ook een tweetal reservewielen op een slee in de laadbak gemonteerd. Alleen dit detail maakt deze Ford al tot een prima modelkeuze. Naast de reservewielen bevat de laadbak ook nog details als rijplaten en een aantal scheppen. Het model is netjes afgewerkt, maar Ninco gaat niet zover als Fly en Scalextric. Deze genuanceerde keus ten aanzien van detaillering is er een die ons wel bevalt. Slotcars zijn uiteindelijk bedoeld om mee te racen en niet voor in de vitrine. Dat deze Ninco niet bedoeld is om stil te staan blijkt uit de zorg aan techniek. In tegenstelling tot de Pajero is deze Pro Truck alleen op de achterwielen aangedreven. De Rally Raid auto’s van Ninco worden met een speciale extra sterke motor uitgerust. Deze NC7 motor heeft een langere as en is niet compatible met andere Ninco motoren. Een ander mooi stukje techniek zijn de schokbrekers. Standaard zitten schokbrekers van het type hard (geel) gemonteerd. Los leverbaar zijn nog twee type schokbrekers namelijk: medium blauw) en soft (rood). Om het met deze auto’s mogelijk te maken om over oneffenheden te rijden zijn schokbrekers niet voldoende. Om te zorgen dat het geleideschoentje contact blijft houden met de baan is deze op een zwenkarm gemonteerd. Om de aandrijving compleet te maken staat de auto op zeer stoere profiel banden. Zoals we van Ninco gewend zijn is de technische afwerking keurig voor elkaar en we hebben de Ford maar eens op de baan gezet. Eerst alleen en daarna naast de Pajero.

VEEL POWER
Bij de eerste keer gas geven blijkt al gelijk dat de NC7 Raider een erg sterke motor is. Toch is ondanks dit geweld de auto goed op de baan te houden. Ga je bij het uitkomen van de bocht te snel op het gas breekt de Pro Truck wel regelmatig uit maar wordt door de magneet toch op de baan gehouden. Hoewel op de Scalextric Sport baan een beetje valt te driften is het toch een beetje te makkelijk om met de auto te racen. Beslist leuk om te racen en deze Pro Truck is een gaaf ding om over de baan te jagen, maar het gaat net even allemaal te gemakkelijk. Op een Ninco baan is de magneetwerking overigens nog wat groter! Dus de magneet eruit.
De rondentijden zakken ruim een seconden maar het fungehalte wordt verdubbelt. Toch is het opmerkelijk hoe fenomenaal deze truck ook nu nog op de weg ligt. Zonder magneet is de Pro Truck ook beslist zeer strak te racen. De auto is niet al te streng en een fout betekend niet gelijk naast de baan. De auto breekt wat uit en je loopt wat vertraging op, maar je kan wel gewoon door. Als je het type bent dat van driften en boenderen houdt dat is deze Pro Truck zonder magneet een feest! Hoewel de Pro Truck beslist leuker is om te rijden zet de Pajero net iets betere tijden neer.
Rondentijden op Parkzoom bij 12 volt
Ford Pro Truck Pajero
Met magneet 4,963 4,918
Zonder magneet 6.052 5.646
CONCLUSIE
De Master rally krijgt nauwelijks aandacht in de media. Jammer want het is toch een erg spectaculair evenement dat een heftige uitdaging is voor mens en machine. Dat dit evenement en een dergelijke auto door Ninco is opgevallen pleit voor de Catalanen. Deze Pro Truck is dan ook een fenomenaal goede modelkeus. Details zoals de reservewielen en het gereedschap maken deze nieuwe Rally Raid tot een zeer attractief model. Met de detaillering gaat Ninco wel weer iets verder dan voorheen, maar laat zich niet gek maken door Fly en Scalextric. Ten aanzien van de techniek volgt Ninco helemaal haar eigen weg en deze Pro Truck is dan ook een feest om mee te racen. Met magneet is deze auto voor de racer met wat meer ervaring wellicht iets te makkelijk. Heb je al wat meer ervaring verwijder dan de magneet en je hebt aan deze Pro Truck een auto die vele uren dikke racepret gaat geven. 
Profiel:
Ford Pro Truck
Master 2000
Aandrijving: Inline (NC7)
Banden: profiel
Magneet: Ja
Referentienr: 50326

Webtips:
Ninco
Master Rally
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
13 maart 2004 - Copyright racebaan.com