HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PUNTO IS MEER DAN EEN KLEINE AUTO
De rally van Rias Baixas wordt meestal in het derde weekend van juli verreden. Daarom is deze rally een prima vakantietip. Helaas is dit noord westelijke puntje van Spanje recent op een zeer ongelukkige manier in het nieuws gekomen. De natuur is er flink ruig en dus een prima omgeving om een rally te houden. Deze rally is in Spanje enorm populair en aan de start staan veel kleine herkenbare auto's zoals de Fiat Punto. Een prima keus van Ninco om daar een slotcar van te maken. Voor ons daardoor een aardige aanleiding om te kijken of de Fiat Punto wel zo'n kleine auto is.
PROFIEL
 Merk.......................Ninco 
 Auto..................Fiat Punto
 Uitvoering...........Rias Baixas
 Kleur......................multi
 Referentienummer...........50289
 Lengte.....................118mm
 Breedte.....................57mm
 Hoogte......................45mm
 Gewicht.....................84gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor............19x10
 Bandenmaat achter..........19x10
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
1...2...3... GO!
Er is geen merk wat het zo uitstraalt dat hun auto's gemaakt zijn om te racen als Ninco. Dus voor de fotosessie gaan we de baan al op. Niet zonder risico's dus, maar dit autootje straalt het uit om mee te racen. Met iets meer dan 10 volt is deze Punto al behoorlijk wakker en voor menigeen is er dan al genoeg raceuitdaging. Bij 12 volt wordt het een heftige racer en bij 14 volt is het gewoon een beest van een auto. Ik heb nog even de spanning opgevoerd tot 20 volt, maar dan wordt het bijna beangstigend. De NC2 kan die 20 volt overigens probleemloos verwerken. Het is verbazingwekkend hoe de Punto met al dit geweld omgaat en met de auto zijn spectaculaire snelheden te behalen. De auto is zeer goed te hanteren, maar als je hem kwijt bent, dan is hij ook echt aan de rol. Driften is op een Scalextric Sport baan nog goed te doen, maar op een SCX of Ninco baan kan je de banden beter glad schuren of slicks monteren.
PACENOTES
De Punto is niet alleen erg leuk om te rijden, maar ziet er ook prima uit. Alle details zijn aanwezig, zoals spiegels, spoilers, ruitenwissers, rollbar, reservewiel en pacenotes. Deze laatste zijn wat fors uitgevallen maar bevatten wel echte instructies! De lak en opdruk van de Punto is erg goed, maar op de hoeken van de voorbumper had de scheiding tussen het wit en blauw net even wat scherper gemogen. De techniek van deze Punto is verbluffend simpel: motor (NC2) in de lengte, een magneetje, verend geleideschoentje en de gewone profiel bandjes.
CONCLUSIE
Smaken verschillen, maar met deze Punto benaderd Ninco wat voor mij de perfecte slotcar zou zijn. De techniek van deze Punto is heerlijk eenvoudig en er kan dus weinig defect. Prima!
De auto rijdt uitstekend en ziet er gewoon heel goed uit. Ik wil niet geloven dat de strijd om de meeste details op termijn een bijdrage levert aan de continuïteit van deze hobby. Deze Punto doet dat wel en de auto is helemaal gemaakt waar racebaanautootjes voor zijn bedoeld: RACEN!!!!!!
Webtips Punto:
De echte rally: www.rallyeriasbaixas.com
De echte Punto: www.fiat.com
Fabrikant van deze slotcar: Ninco
 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
23 december 2002 - Copyright racebaan.com