HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

OUDE BEKENDEN IN EEN NIEUW JASJE

Zoals gebruikelijk is het de eerste maanden van het nieuwe jaar, wat ontwikkelingen of nieuwe producten betreft, vrij stil in racebaanland. Logisch, na een boost voor de feestdagen en een nieuw jaar waarin men weer met een (deels) nieuw programma uitkomt. Her en der op internet is al wat informatie te vinden over wat er allemaal nieuw gaat uitkomen dit jaar. We komen daar later op terug, als we weer de auto voor het jaar 2007 verkiezing gaan doen.
We vullen deze tijdelijke stilte onder andere even met een iets ander artikel dan jullie gewend zijn van ons. Dit keer geen artikel over nieuwe auto's, maar een artikel over enkele modellen die we al eerder getest hebben. Maar die in dit artikel gestoken zijn in een ander jasje.


RENAULT 5
De spits wordt afgebeten door de Renault 5 "MOMO" van Fly. Opnieuw een zeer aantrekkelijke uitvoering van dit beroemde scheurijzer. Dit model werd gereden door Massimo Sigala. Geen heel bekende naam, maar wel een zeer ervaren coureur. Zo reed hij behalve in deze auto in 1984 mee voor European cup onder andere ook mee in een BMW M1 in het Procar kampioenschap van 1980, werd hij in 1986 derde in een Porsche 956 bij de 1000 km van Monza en reed hij in 1997 mee op Le Mans in een Ferrari 333 SP. Hij heeft als coureur toch heel wat leuke kilometers achter de rug waar menigeen jaloers op zal kunnen zijn....


DE RENAULT 5
Deze Renault 5 zelf heeft natuurlijk ook de nodige (race) kilometers afgelegd. Hij is dan ook in talloze uitvoeringen op de weg verschenen en heeft, behalve voor menig baasje jaren trouwe dienst gedaan, ook in menig wedstrijd meegestreden. De achterkant en de banden van deze slotcar maken nog altijd indruk. De combinatie van de kleuren rood en okergeel maken het tot een opvallend karretje voor op je racebaan. De rijervaringen en een andere uitvoering van deze Renault 5 van Fly kun je vinden in onze eerdere test van deze Renault. De link vind je onderaan.

               Deze Sauber-Mercedes C9 als achtergrond op je scherm? Klik hier!

   
SAUBER-MERCEDES C9 "KOUROS"
De tweede oude bekende is de Group C Sauber C9 van Slot.it. Een auto die, met zijn V8 biturbo Mercedes motor met 802 PK op Le Mans ooit eens de indrukwekkende snelheid van 407 km/h wist te bereiken. In dit geval de eerste en wat ons betreft mooiste uitvoering, de versie van KOUROS-RACING. Aftershave merk Kouros was destijds de hoofdsponsor.
Deze auto was uitgevoerd in een prachtige donkerblauwe lak en lastige witte reclame en striping. Desondanks is Slot,it er weer in geslaagd om er ook een zeer strak ogende slotcar van te maken. Behalve goede techniek ook wat dat betreft weer mooi werk van Slot.it.


 
RACERESULTS
Helaas wist de auto het eerste jaar, in 1987, niet veel indruk te maken. Vandaar dat Mercedes zelf daarna meer vingers in de pap heeft gehouden en de auto vervolgens als de nieuwe Silberpfeil te zien was. In 1988 wist de auto al de nodige overwinningen binnen te slepen. Helaas vielen beide auto's dat jaar uit op Le Mans. Maar dat maakte men in 1989 alsnog meer dan goed. Na enkele technische aanpassingen, slaagde men er in om dat jaar op één na alle wedstrijden te winnen. Inclusief een eerste, tweede én vijfde plaatsbij de 24 uurs van Le Mans! In 1990 volgde de C11... Een link naar de test van deze auto vind je ook onderaan deze pagina.AUDI EN MERCEDES DTM
Tot slot de door Carrera uitgebrachte uitvoeringen van de Audi en Mercedes uit het DTM kampioenschap van 2006. De Audi betreft de Audi Gebrauchtwagen uitvoering, bestuurd door Christian Abt. De Audi is uitgevoerd in stemmig en chique tweekleurig grijs. Het lakwerk heeft Carrera ook weer erg mooi voor elkaar en de lak glanst je werkelijk tegemoet. Hieronder volgt de Mercedes, maar ook dit keer wint de Audi wat ons betreft de schoonheidsprijs. En zo is de stand 2-1 voor Audi. Want de chroom/zilveren uitvoering van de Mercedes van Alesi was en is nog altijd heel erg mooi. Deze DTM wagens zullen straks nog menig rondje gaan draaien als onze baan klaar is. DTM van Carrera wordt één van de klassementen die we willen gaan rijden met onze gasten.


Geen winnaar
De Audi is, zowel in straatversie als in racetrim een heel mooie auto. Bij het schaalmodel zou een iets ander rooster beslist nog iets toevoegen aan de looks van het model. Toch klagen we niet, want het blijft een schoonheid om te zien.  De oranje accenten van de frontwings, spiegels en striping geven de auto nog net dat beetje meer uitstraling.
Ook dit jaar wist Audi het kampioenschap niet te winnen van Mercedes. Toch was het DTM seizoen tot op het laatst zeer spannend. Gezien de bezoekersaantallen is DTM nog altijd populair.


Mercedes
De door Bernd Schneider bestuurde Mercedes is de laatste van de oude bekenden die we hier tegen komen. Deze auto werd de winnaar van het seizoen 2006. Voor Bernd Schneider was dat inmiddels al zijn vijfde kampioenschap in de DTM. Een record. En daar heeft hij hard voor moeten werken. De titel werd pas op het laatst, tijdens de wedstrijd op Le Mans, binnen gehaald.
Het schaalmodel van Carrera mag, volgens ons wel te verstaan, dan iets minder mooi zijn dan de Audi, zijn rode basiskleur met zwarte accenten en witte opdruk staan hem ook op de racebaan erg goed. Het zorgt ervoor dat de auto op de baan, zeker bij een grotere baan, prima te volgen is.
En dat is, hoewel vaak vergeten, voor het goed nemen van een bocht altijd een groot pluspunt.
Verder zijn we nog altijd prima te spreken over de velgen met de daarop gemonteerde banden.DE EERDERE TESTS VAN DEZE SLOTCARS;

Renault 5 Turbo
Sauber-Mercedes C9
DTM Audi & Mercedes


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
19 januari 2007 - Copyright racebaan.com