HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: ALFA GTV VAN GOM
GOM is een kleine Spaanse fabrikant die onder ander body's, bandjes en velgen uitbrengt. De stap naar een eigen kant en klaar slotcar is dan niet zo erg groot meer en het eerste model heeft het levenslicht gezien. De keuze is gevallen op de Alfa GTV. Een klassieker pur sang en daardoor een prima modelkeuze. Het grote aantal Alfa fans dat deze site regelmatig bezoekt willen we niet teleurstellen en we hebben de GTV eens aan de tand gevoeld.
PROFIEL
 Merk.........................GOM 
 Auto..............Alfa Romeo GTV
 Uitvoering................straat
 Kleur.......................rood
 Referentienummer............1001
 Lengte.....................129mm
 Breedte.....................67mm
 Hoogte......................41mm
 Gewicht.....................81gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............19x9
 Bandenmaat achter...........19x9
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
MATIGE DETAILS
De vorm van de body is beslist geslaagd, maar daar houden de complimenten dan ook op. Het model is beslist te plasticachtig en detaillering zit op het niveau van dertig jaar geleden. Het interieur is buiten een dashboard en twee stoelrandjes een saai stukje plastic. De ruitenwissers zitten in het transparante plastic gegoten. Ditzelfde geld voor raamlijsten. De lampen zijn simpele stukjes plastic zonder extra randjes of reflectoren. Maar ook roosters en grill zijn erg matig uitgevoerd en daar had best iets meer "kleur" in mogen zitten. De velgen zijn als je ze op een afstand bekijkt nog een aardige verschijning en voorzien van soepele profielbanden. De banden van de vooras blijven echter steken in de body en deze as is met de hand nauwelijks rond te draaien. Verder loopt de bodemplaat niet evenwijdig met de body. Niet erg hoopgevend maar toch de GTV eens opengemaakt om te kijken hoe het van binnen zit.
CHASSIS
Het chassis zit met drie schroefjes aan de body en een sub-chassis vast. Vooral dat laatste is een vreemde zet van GOM. Waarom niet gewoon een chassis op maat? Daarnaast zit een van de schroeven om het chassis vast te zetten aan het interieur in plaats van aan de body. Ook dit is een vreemde keuze, want het interieur zit met smeltverbindingen aan de body en deze verbindingen zijn natuurlijk niet erg stevig. Het chassis zelf is overigens prima van opzet. De magneet welke tussen de motor en de achteras is geplaatst is eenvoudig te verwijderen. 

Tip: Als je bij het monteren van de auto het chassis stevig naar achteren duwt, dan kan je hierdoor het vastlopen van de voorwielen een heel stuk verminderen!

DAT VALT NIET TEGEN
Hoe matig de GTV in de showroom is, zo valt deze mee op de baan. De prima bandjes en de krachtige magneet zorgen voor een opmerkelijk goede wegligging. Deze GOM doet het meest denken aan auto's zoals de Opel DTM van Scalextric. Net als de Opel heeft ook deze GTV maar een heel smal venster tussen maximaal race of naast de baan staan. Corrigeren is nauwelijks mogelijk, maar gewoon lekker doorracen des te meer. Zonder het mankement van de vooras zijn deze Alfa's beslist leuke auto's voor beginnende en jeugdige racers.
CONCLUSIE
De modelkeuze van GOM is helemaal TOP en de vele Alfa fans zullen dit weten te waarderen. De kwaliteit is op geen enkele manier te vergelijken met producten van bijvoorbeeld Scalextric. De body is echt te plastic en de details veel te beperkt. De goede raceeigenschappen compenseren dit maar gedeeltelijk, omdat de vooras toch een beetje hulp nodig heeft. Toch is dit een autootje dat je hart kan stelen. Dit vooral omdat er een kleine fabrikant is die echt iets leuks doet. Voor de auto kunnen we echter maar net een hele kleine voldoende geven, maar voor de modelkeuze krijgt GOM een dikke pluim.
Webtips Alfa GTV:
Alfa Nederland: www.alfaromeo.nl
Echte GTV's op: www.gtv6.org
Alfa Romeo Club Nederland: www.alfaclub.nl
Fabrikant van de slotcar: GOM
Importeur van GOM : Q.U.I.C.K

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
7 april 2003 - Copyright racebaan.com