HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: VROUWELIJK SCHOON
Laten we er maar van uitgaan dat deze website vooral bezocht wordt door jongens en mannen. Auto´s (klein en groot) hebben nu eenmaal een enorme aantrekkingskracht op mannen. Soms nog groter dan de aantrekkingskracht die vrouwen op mannen hebben. Voor veel mannen is de combinatie van deze twee toch het summum. Autofabrikanten spelen hier dan ook graag op in. Op tentoonstellingen van echte auto´s worden de nieuwe modellen maar wat vaak omlijst met vrouwelijk schoon. Ook in de pitstraat op een echt circuits tref je veel vrouwelijk schoon onder de "onschuldige" titel pitpoezen. Met de derde emancipatiegolf in het vooruitzicht lopen we met dit artikel de nodige risico´s. Het verschijnsel vrouwelijk schoon is echter ook in racebaanland doorgedrongen - dus ondanks het mogelijke commentaar - is het tijd voor een test!
CORVETTE CABRIO
Een vrouw achter het stuur van een slotcar is niet helemaal nieuw. Recente ontwikkelingen brengen dit fenomeen toch op een heel ander (hoger!) niveau. De Corvette cabrio die Fly recent heeft uitgebracht bevat namelijk een tweetal zeer aantrekkelijke dames. De dames zijn zo aantrekkelijk dat je aandacht voor de auto er zelfs flink wordt door afgeleid. In eerste instantie zijn van dit model (de auto dus!) twee versies uitgebracht. Een zilvergrijze en een donkerrode die speciaal gemaakt is voor de Spaanse winkelketen Poly. Deze laatste versie is overigens nu (december 2003) al erg lastig om te bemachtigen. De zilvergrijze Corvette is zeer chick en de rode uiteraard wat sportiever. 
HUNT FOR A BILJONAIR
Beide auto´s zijn een zogenaamde straatversie en beschikken ieder over verschillende kentekenplaten. Bij dit soort zaken blijft Fly toch wel oog voor detail houden. Helaas zijn de velgen op deze auto niet de velgen die op de echte Corvette zitten. Verder is de auto keurig afgewerkt en fraai gedetailleerd. De dames behoren tot het type waar je wel op valt, maar erg zenuwachtig van zou worden als je er mee getrouwd bent. Je ziet deze auto namelijk zo rijden op een boulevard in Californie, waar de dames onder het motto “hunt for a biljonair” niet alleen hun (vast gehuurde) auto van de beste kant laten zien. Een erg geslaagd model! Ben je niet in de auto´s maar wel in de dames geïnteresseerd? Dan is er goed nieuws want beide figuurtjes zijn als spare parts (niet onze woordkeuze) beschikbaar!
OOGSCHADUW
In de echte autosport is het verschijnsel pitpoes er een die niet meer is weg te denken. Vreemd blijft toch dat het zo lang heeft geduurd voordat er voor de racebaan dergelijke figuurtjes beschikbaar zijn. In andere schalen (1:24 en 1:43) zijn al jaren bevallige pitpoezen beschikbaar om je diorama’s aantrekkelijker, of zo je wilt realistischer te maken. Slot.it maakt aan deze leemte een einde door een erg leuk setje op de markt te brengen van de Hawaiian Tropic Girls. Deze dames zijn vooral bekend van de 24 uurs van Le Mans en zijn inmiddels een begrip op zich. De set van Slot.it bestaat uit een drietal figuurtjes die gemaakt zijn van wit metaal. De figuurtjes zijn met de hand beschilderd en de detaillering gaat zover dat zelfs oogschaduw is aangebracht. Los van details waarin mannen met name zijn geïnteresseerd, is de totale vormgeving van de dames zeer goed te noemen. De poppetjes blijven zelfs op een gladde ondergrond slecht staan en helaas moet je de meegleverde bodemplaatjes gebruiken. Toch zijn deze dames een prima zet van Slot.it maar de prijs is aan de forse kant. Omgerekend kom je op ruim 10 Euro per poppetje. Voor een mooie vrouw is dat niet teveel geld, maar om je baan een beetje op te leuken toch een heel bedrag. Overigens is de titel pitlane babes die Slot.it aan deze dames geeft geen correcte. De Hawaiian Tropic zijn namelijk een promotie team van zonnecreme artikelen, wat een mogelijke verklaring voor wat meer bloot kan zijn. 
CONCLUSIE
Zowel de Corvette van Fly als de Hawaiian Tropic van Slot.it zijn beiden zeer aantrekkelijke producten. De meeste racers geven echter toch de voorkeur aan auto´s in echte racetrim. De Corvette zal dus vooral een auto zijn voor erbij en om mee te showen. Zo´n Corvette staat natuurlijk prachtig aan de achterkant van de pitboxen! Aan de voorzijde van de pits horen natuurlijk de Hawaiian Tropic en Slot.it vervult met deze figuurtjes een door vele hobbyisten gekoesterde (om het netjes te zeggen) wens. De prijs van de poppetjes zal voor velen echter toch een belemmering zijn. Hopelijk overweegt Slot.it daarom dan ook om deze figuurtjes in een (onbeschilderde) plastic variant uit te brengen.

Referentienummers
Fly Corvette zilver: 88067 - A561
Fly Corvette rood: 96017
Slot.it figuren: SITM01

Webtips:
Fly (Corvette)
Slot.it (figuurtjes)
Hawaiian Tropic

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 december 2003 - Copyright racebaan.com