HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: KIT COMPETITION HOBBY SLOT
Een van de leuke dingen aan de racebaanhobby is de diversiteit. De een kan genieten van het racen op een achtje met de kids. Een ander geeft de voorkeur aan het racen op een club en auto’s door te ontwikkelen tot ware high end kunstwerkjes. Weer een ander verzamelt liever en een ander maakt zelf een houten baan. Dan nog maar te zwijgen van de hobbyisten die helemaal verloren gaan in scenery en documentatie. Ongeacht welk type racebaanhobbyist je bent zal je je best een keer de vraag stellen: "kan ik dit autootje verbeteren?" Vaak wordt de oplossing gezocht in snelle motoren en een sterkere magneet. Dat kan een snellere auto opleveren, maar sneller betekend nog niet beter of leuker om mee te racen. Naast de motor leveren assen en velgen een zeer belangrijke bijdrage aan de prestaties van een slotcar en daar wil toch wel eens wat aan mankeren.
DRAAGKRACHTIG OF FANATIEK 
Hoewel niet alle merken daar even veel last van hebben, gebeurt het toch regelmatig dat assen krom zijn. Ook zijn velgen niet altijd even mooi rond (braampjes) of niet netjes gecentreerd. Op het gebied van de van assen en velgen is er inmiddels een enorme keus. Probleem hierbij is dat de prijs vaak aan de hoge kant is en je autootje twee keer zo duur wordt na een dergelijk 
upgrade. Niet iedereen is even draagkrachtig of fanatiek om voor 50 Euro een slotcar te tunen. We zijn eens op zoek gegaan naar wat betaalbaar tuningsmateriaal. In Spanje zijn veel kleine fabrikanten van niche-producten en daar moest toch iets te vinden zijn. Hobby Slot is een van deze kleine fabrikanten en bracht afgelopen maand een setje op de markt onder de naam 
Competition Kit. 
INHOUD KIT 
Deze kit van Hobby Slot zit verpakt in een blisterverpakking. Kijk uit met openmaken want de kit bevat een aantal zeer kleine onderdelen. 

De kit bestaat uit: 
2 Assen 
4 Aluminium velgen 
4 Banden 
2 Lagers 
1 Kroonwielflens (plus inbouwafbeelding) 
1 Nylon pion 
1 Messing pion 
5 Inbusboutjes 
4 Metrische schroeven 
50 cm Flexibele kabel 
Het materiaal ziet er allemaal prima uit en is keurig afgewerkt. Van het type velg moet je houden, maar zal zeker goed ogen op een “foute” straatversie. 

Tip: door een krachtige magneet tegen de buitenkant van de verpakking te houden 
kan je de kleine metalen onderdelen bij elkaar houden tijdens het opmaken van 
de verpakking. 

INBOUW 
Voor het inbouwen van de kit is weinig speciaal gereedschap nog. Met een schroevendraaier en inbussleuteltje kom je al een heel eind. Om de kabeltjes aan de motor te solderen heb je natuurlijk een soldeerbout nodig. Enige aandachtspunt met inbouwen zijn de inbusboutjes. Te strak dan loop je het risico dat je je sleuteltje breekt. Zet je de schroefjes te los dan zal de velg zeker van de as lopen. Neem even de tijd bij dit soort klusjes. Zelf hebben we de kit in een auto ingebouwd waar regelmatig mee racen. De keus is gevallen op oude type DTM van Ninco. We hebben alleen het kabeltje niet gebruikt, want die aan de Ninco motor zitten zijn gewoon goed.
COMPETITIE 
Op de baan was direct duidelijk dat de auto veel sneller was. Veel is te danken aan de grip die deze bandjes geven, maar de auto was ook een stuk rustiger en stiller. Op 12 volt reden we met de standaard DTM (Mercedes voor wie het wil weten) 6,093 seconden op ons testcircuit Parkzoom. Na het inbouwen van dit setje van Hobby Slot wisten we 5,421 uit de DTM te knijpen. Hoewel de DTM een oud model is, gaat het hier om een auto waar nog niet veel (volgens de boekhouding iets van 1,5 uur) mee is geracet. In dat licht is het verschil in rondentijd behoorlijk groot, maar zoals al genoemd voor een groot deel te danken aan de erg stroeve bandjes.
CONCLUSIE
In het verleden hebben we al eerder producten getest die in Nederland nog niet verkrijgbaar waren. Testen van de regelaar van Professor Motor en de testbank van Kelvin Light hebben toch een bijdrage geleverd dat deze producten nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Over de Competition Kit kunnen we kort zijn en hopen dat deze ook eerdaags op de Nederlandse markt beschikbaar is. Natuurlijk zal zo’n setje in Nederland een paar euro meer kosten dan in Spanje. Maar het uitgangspunt van de Spaanse prijs van nog geen 15 Euro is voldoende basis om tegen een zeer scherpe prijs een prima upgrade kit aan te bieden. Het geleverde materiaal is van een hoog niveau en zal voor menige slotcar een aanmerkelijke verbetering opleveren. Daarnaast is een dergelijk kit voor een de beginnende sleutelaar een leuke en betaalbare start om iets aan tuning van slotcars te gaan doen.

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
30 maart 2004 - Copyright racebaan.com