HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: MURCIELAGO VAN PROTEUS
Voor de meeste van ons hebben sportauto's uit de hors categorie een enorm grote aantrekkingskracht. Natuurlijk zijn het de fraaie designs van dit soort auto's die onze ogen strelen en onze harten sneller doen kloppen. Maar ook de doorgaans indrukwekkende prestaties zoals topsnelheden van ver boven de 300 kilometer per uur zorgen voor een onrustig gevoel. Het geluid van deze sportauto's klinkt ons doorgaans als een symfonie in de oren en we willen eigenlijk geen wanklank horen over dit soort auto's. Toch is die er, want ze zijn onbetaalbaar! Door de enorme prijzen die dit soort auto's kosten wordt de affectie alleen maar groter. Zelfs de onbereikbaarheid wordt onbereikbaar! Daarom is het goed dat er modelauto's zijn. Van een van de mooiste sportauto's namelijk de Lamborghini Murcielago, is er nu ook een model voor op de racebaan. Het Spaanse Proteus heeft een waardig opvolger gekozen voor de Heuliez Pregunta.  We gaan dus eens onderzoeken of deze racebaan Lambo naast mooie ook nog een beetje goede slotcar is.
PROFIEL
 Merk.....................Proteus 
 Auto......Lamborghini Murcielago
 Uitvoering................straat
 Kleur......................grijs
 Referentienummer...........50202
 Lengte.....................148mm
 Breedte.....................60mm
 Hoogte......................40mm
 Gewicht.....................86gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging................9x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............19x9
 Bandenmaat achter..........21x11
 Verlichting.................geen
 Magneet.......................ja
 Verpakking...................Box
WAARDIG OPVOLGER
Deze Lambo is beslist een waardig opvolger van de Pregunta en hij ziet er aan de buitenkant ook weer prima uit. Prachtige velgen, goede lak, spiegels, ruitenwisser en omdat het hier een straatversie betreft voor en achter een nummerplaat. De bestuurder heeft echter weinig vertrouwen in zijn rijderscapaciteiten want hij heeft een helm op? Iets wat je in het gewone verkeer doorgaans niet tegenkomt. Erg fraai zijn de lampenpartijen aan zowel de voor als achterzijde. Helaas branden deze niet, maar wie handig is weet vast hoe je zoiets aan moet pakken. Ook het interieur ziet er keurig uit en de Lambo is uit de buitenkant een prima model geworden. In haar eerste model was Proteus best heel ver (te?) gegaan in de gebruikte techniek en we waren natuurlijk erg nieuwsgierig voor welke techniek er in de Murcielago is gekozen.
RUIM SCHOENTJE
Het chassis is eenvoudig van opzet en een stuk minder complex en kwetsbaar dan het chassis van het eerste model van Proteus. Gewoon een inline Mabuchi motor, prima as en tandwiel, fraaie slicks en een iets te wiebelig schoentje. Het lijkt wel of ze bij het schoentje het veertje (zoals oa. bij Ninco) vergeten zijn te monteren. Wel fraai is hoe de draadjes aan het chassis zijn geklemd. Ook hier verlaat Proteus de constructie van haar eerste model. In de voorganger waren namelijk koperen banen op het chassis gemonteerd. Ook de wat overbodige tandwielkast op het eerste model zien we op deze Lambo niet terug. Met uitzondering van het schoentje vinden we toch dat de stapjes terug een stap voorwaarts zijn. Minder kwetsbaar, minder onderhoud en minder kans op storingen. Een veertje of een busje op het schoentje en het is gewoon helemaal af. Wel een stap terug is het ontbreken van het informatieboekje wat nog wel bij het eerste model werd geleverd. Juist dit was iets waar Proteus zich zeer positief mee onderscheiden naar de concurrent. Jammer!
MOTORSTEUN
Deze Murcielago is een zeer indrukwekkende verschijning op de baan en de mogelijkheden om met deze auto te imponeren zijn ruimschoots aanwezig. De auto is zeer snel en dat zelfs al bij zeer lage voltages. Ondanks de sterke magneet is de acceleratie goed en driften is in gelijkmatige bochten mogelijk. Het losse schoentje geeft op de baan geen enkel probleem maar de achterste motorsteun doet dit wel. Zodra je met de auto tegen de vangrail of een tegenstander stoot schiet de motor uit de achterste motorsteun. Bij nadere inspectie blijkt deze steunook wel iets forser (stijver) had mogen worden uitgevoerd. Het probleem onstaat vooral als je heel heftig aan de bak gaat. Je kan het probleem voorkomen door een stuk pantserplakband aan de onderkant van het chassis over de motor te plakken.
CONCLUSIE
Het schoentje kan beter maar in de praktijk werkt het gewoon. Daarentegen heb je van de achterste motorsteun wel last en dat moet op een volgend model beslist beter. De eenvoudigere techniek ten opzichte van de voorganger is buiten deze missertjes wel een zeer goede stap.
Veder is deze Murcielago een hartslagversnellend model. De modelkeuze is echt heel erg goed en Proteus heeft er een zeer fraai model van gemaakt. Racen kan prima met deze auto, maar wil je hem netjes houden dan is wat rondtoeren al indrukwekkend genoeg.
Webtips Lamborghini:
Officiele Lamborghini site: www.lamborghini.com
Ook wel erg leuk: www.lambocars.com
18.000 Lambo foto's: www.lamborghiniregistry.com
Fabrikant van de slotcar: Proteus
Importeur van Proteus : Q.U.I.C.K

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
26 mei 2003 - Copyright racebaan.com