HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
REVIEW: MAS SLOT INTERNATIONAL
Mas Slot is samen met GSR (zie: Guia Slot Racing nu ook in het Engels) de absolute top als het gaat om tijdschriften die gespecialiseerd zijn in racebanen. Beide bladen hebben een oorspronkelijk Spaanse achtergrond, maar focussen zich meer en meer op doelgroepen buiten het Iberische schiereiland. GSR heeft gekozen voor een meertallige opzet, waarbij in één en het hetzelfde nummer de artikelen zowel in het Spaans als in het Engels zijn geplaatst. MasSlot kiest voor een andere aanpak en komt met een speciale Internationale editie. GSR en MasSlot zijn ook totaal verschillende bladen. GSR kiest vooral voor veel artikelen, die nagenoeg 100% op de auto's zijn gericht. MasSlot kiest voor een beperkt aantal artikelen, maar diepe een onderwerp zeer ver uit en hanteren een iets grotere diversiteit dan GSR.
TE DUUR
Wat bij de het bekijken van de cover direct opvalt is de prijs van 7 Euro. Dat is 2 Euro meer dan de Spaanse versie. En de Internationale editie voelt ook nog eens een stuk dunner aan. Wie het even nakijkt kan zelf zien dat Engelse versie maar liefst 32 pagina's dunner is dan zijn Spaanse zusje! 40% duurder en 27% minder waar. Dat is dus precies twee keer zo duur! Te duur zouden we zeggen. Meer kritiek is lastig, want MasSlot is inhoudelijk een prachtig blad. Veel tijdschriften worden door internet overbodig, maar juist door de brede diepgang en het volledig uitpluizen
Erg indrukwekkend is de test van de testbank van Kelvin Light. Hierbij hebben ze bij MasSlot echt alles uit de kast getrokken en zijn ze met een laboratorium vol elektronica deze testbank eens te lijf gegaan..... Je hebt er ook een? Wees gerust de nauwkeurigheid waarmee de testbank van Kelvin Light meet ligt op een professioneel niveau.
Erg boeiend is ook het artikel over het verzamelen van Cobra's. Maar liefst acht (!) pagina's passeert de ene na de andere Cobra. Een prachtig artikel met goede historische verwijzingen.
De Engelse teksten die MasSlot gerbuikt zijn duidelijk het
van een onderwerp zorgt voor een eigen en uniek positionering. Niemand gaat op Internet een artikel van 8000 woorden zitten lezen en een beetje test in MasSlot is van deze omvang. Wie zich daar geen voorstelling van kan maken: dat zijn twaalf pagina's! In het eerste nummer vind je een aantal van dit soort tests zoals een vergelijking tussen de Fly Evo en de Slot Audi (de laatste wint volgens MasSlot), de McLaren M8D en de nieuwe Clio.   resultaat van een vertaling en meestal ontbreekt de passie. Het fotowerk en de grafische afbeeldingen staan echter op een hoog niveau. Eigenlijk is er geen blad dat op dat laatste gebied het beter doet dan MasSlot. Verwarrend voor de lezer zijn natuurlijk de merknamen Scalextric (hier SCX) en Superslot (hier Scalextric). 

Webiste MasSlot: www.masslot.com

CONCLUSIE
De hogere prijs en minder pagina's zullen weinig specialisten bewegen een abonnement op dit blad te nemen. De diepgang van de artikelen is een plus, maar daardoor is de doelgroep voor dit blad dus erg klein. Daarnaast zorgen merkennamen zoals Scalextric en Superslot voor veel verwarring. Dat hoort niet in een blad wat verder de indruk wekt een echte internationale uitgave te zijn. In dat laatste geval moet je dan ook de internationale merknamen respecteren. Ondanks de inhoudelijke kwaliteit blijft het geheel een erg lastig verhaal. Daarom houden we het zelf dan ook bij de twee Euro goedkopere en tweeendertig pagina's dikkere Spaanse versie. 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
11 juni 2003 - Copyright racebaan.com