HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PITSTRAAT VAN PITSLOT
Het is dramatisch hoe de grote racebaanmerken de wens van de consument negeren. Als reactie op deze site heb ik al duizenden mailtje mogen ontvangen. Daarbij honderden mailtjes van hobbyisten, die nog maar één droom hebben: een pitstraat. Maar wel een die een beetje goed functioneert en een waar je ook wat op kwijt kan. Dus niet een heruitgave van de vluchtstrook, zoals Scalextric deze in het verleden heeft gemaakt, maar een echte pitlane!
Maar hoe komt dat toch dat fabrikanten dit soort nadrukkelijke wensen van de consument zo naast zich neerleggen? Een boeiende vraag, maar ook een gemiste kans!
Gelukkig zijn er hobbyisten en kleine bedrijfjes die dit gat opvullen. Pitslot is zo'n minibedrijfje en ze maken voor alle gerenommeerde merken een aantal speciale pitstraat-baanstuken. 
ALLE MERKEN
Pitslot is een klein Duits hobbybedrijfje en maakt voor alle bekende racebaanmerken een in- en uitrit voor een pitstraat. Deze worden speciaal om maat gemaakt en het zal duidelijk zijn dat zoiets de prijs zeer nadelig beïnvloed. De hier geteste Ninco set kost bijvoorbeeld ongeveer 250 Euro. Wil je wissels met afstandbediening, dan komt daar per wissel nog eens een kleine 50 Euro bij.
De baanwissels zijn opgebouwd uit een viertal gewone baanstukken (of delen daarvan) en zitten ingenieus aan elkaar gelijmd. Een Ninco baanwissel is gemaakt uit een recht baanstuk, een standaardbocht en twee kwart stukjes. De geometrie is dusdanig, dat als aan de inrit een binnenbocht plaatst, de beide aftakkingen van de wissel gelijk vallen. Wil je tussen de doorgaande baan en de pitstraat meer ruimte, dan kan per je een kwart recht baanstuk gebruiken met een standaardbocht.
Het opbouwen van de pitstraat is niet moeilijker dan het uitleggen van de gewone baanstukken van Ninco. 
We hebben de pitstraat direct na een bocht geplaatst, om te kijken of de wissels naar behoren werken. Zelfs na honderden ronden ging de auto steeds de goede kant op! Het omzetten van de wissel met de hand gaat eenvoudig en het geheel werkt prima. Onder de baanwissels zijn de baanstukken met draden doorverbonden, dus voor de stroomvoorziening zijn geen extra voorzieningen nodig. 
WISSELTONGEN
Natuurlijk zijn wisseltongen zeer essentiële onderdelen bij dit soort baanstukken. Ze moeten immers zorgen of de auto rechtdoor gaat of juist de afslag neemt. Wordt de wissel vanaf de andere kant gereden (uitrit) dan wordt de wissel netje "open gereden". Verder komen de tongen onder stroom te staan, afhankelijk of je rechtuit gaat of de inrit neemt. Dit zorgt dat je niet stil komt te vallen op het moment dat je auto over en van de wisseltongen gaat.
CONCLUSIE
Eigenlijk is het triest dat een fabrikantje als Pitslot een kans krijgt om een dergelijk product op de markt te zetten. De grote jongens laten het echter flink afweten, als het om pitstraten gaat. Het product van Pitslot is niet goedkoop, maar de prijs is beslist rechtvaardig als je naar de geleverde kwaliteit kijkt. De werking (en afwerking) is prima en het enige minpunt zijn wat strepen van de afscheidingen van de baanstukken.

TIP
Door in de pitstraat gewone baanwissels te plaatsen, komen beide auto's daadwerkelijk langs de pitboxen!

Webtips
Meer info over deze pitstraat: Pitslot
Test pitmuur van Fly

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
6 maart 2003 - Copyright racebaan.com