HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: HIGH END CHASSIS VAN KES
Met deze site richten we ons vooral op de thuisracer. Een groot deel van de thuisracers gebruikt de auto´s zoals in de doos zitten. Vaak zijn auto´s zo uit de doos al erg leuk om te racen en soms is een kleine aanpassing nodig. Natuurlijk heeft dit ook te maken met je persoonlijke voorkeur om wel of niet met magneten te rijden. Met het verwijderen van magneten, lood plakken, wellicht wat schuren en wat licht inbouwen, zijn voor de meeste thuisracers dan wel de grenzen bereikt. Met het huidige aanbod van tunningparts is het niet zo moeilijk om een auto voor tweemaal de aanschaf prijs te “verbouwen”. Andere motor, andere achteras, lichtsetje, aluminium velgen kunnen er zomaar voor zorgen dat een slotcar van 45 euro ruim 100 Euro of meer gaat kosten. De markt voor dit soort producten is natuurlijk klein. Het feit dat je misschien nog een paar gelijkgestemde in je omgeving hebt zegt niet zoveel. Dat heeft meer te maken met een vernauwing van de blik op de werkelijkheid, die iedere hobby nu eenmaal met zich meebrengt. Voor KES (Kaul Elektronik Systeme) is deze markt toch groot genoeg om een speciaal chassis te maken, waarin een aantal van bovengenoemde aspecten zijn geïntegreerd. Tijd voor een korte rondleiding langs dit bijzondere studiemodel.
PRINTPLAAT
SCX en Proteus hebben hun chassis van geleidestrips voorzien zoals we die kennen van printplaten. SCX zelfs ook in de body. KES draait de zaken om en maakt van een printplaat een chassis. De basis voor dit rijdende chassis is een keurig ontworpen printplaat. Op de printplaat zitten zowel de mechanische (aandrijving) als de elektronische (verlichting) componenten gemonteerd. In mechanische zin is het chassis universeel, omdat de positie van de vooras versteld kan worden. Ook de twee steunen om de body op te monteren kunnen worden versteld. Beide gebeurd met behulp van een aantal inbusboutjes. De boutjes van fraai afgerond en aan het tapeinde voorzien van keurige borgmoertjes. Om de verlichting passend te maken zijn de leds van lange draadjes voorzien. Deze draadjes zijn geïsoleerd met rubber slangetjes, zodat deze eenvoudig op maat zijn te buigen. Op de achterzijde van het chassis zitten twee minischakelaars en een minipotmeter om de lichtfuncties in te stellen. De verlichting is van het type dat blijft branden als je het gas loslaat. De “accu” (cold cap condensator) die hiervoor nodig is zit direct voor de motor op een klein opstaand printplaatje gemonteerd. Dit kleine printplaatje zorgt er wel voor dat bij een aantal body´s je een aanpassing (aan de body) zal moeten doen om het geheel passend te maken. De motor is van het "kleine" type en lijkt het equivalent van de kleine Fly Racing en Ninco NC4. Voor de assen en de velgen is gekozen voor materiaal van Fly. Het was natuurlijk echt helemaal af geweest als dit rijdende chassis van aluminium velgen was voorzien. De magneten zitten onder de motor geplakt en direct achter het schoentje. Het chassis zit verpakt in de bekende transparante box van Fly.
CONCLUSIE
Prachtig stuk techniek wat niet goedkoop is, maar wel het gevraagde bedrag (circa 140 Euro) mag kosten. De print is keurig ontworpen en het soldeerwerk is van een hoog niveau. De overige materiaalkeus zoals de borgmoeren en de afgeronde inbusboutjes is eveneens van een hoog niveau. Het geheel ziet er zo fraai uit dat dit rijdende chassis in menig vitrine niet zal misstaan. Dit vooral 
omdat dit product een fraai studie model is van wat een slotcar kan zijn. Ben je in high end techniek geïnteresseerd en kan je over het aankoopbedrag heenstappen, dan is dit rijdende chassis zeker een overweging waard.
Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
18 december 2003 - Copyright racebaan.com