HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: PORSCHE 550 SPYDER 1953
De Porsche 550 Spyder is een van de meest legendarische sportwagens van Porsche. In ieder geval de bakermat van alle daarna in de autosport succesvolle racewagens van dit beroemde merk. De slechts 550 kilo wegende auto was voorzien van een 1500 cc motor die 110 PK op de weg bracht. Goed voor een sprint van 0 tot 100 in 8 seconden. Dit lijkt niet zo gek geweldig, maar kijk eens naar de tijden van de huidige porsches en bedenk dat daar 50 jaar ontwikkeling heeft plaatsgevonden! Hoe dan ook, in die tijd beslist voldoende om voorin mee te rijden.
Hun overwinning in Le Mans 1954 is daar een goed bewijs voor.
De auto is ook verkrijgbaar in de beroemde (of beruchte?) versie van de acteur James Dean.
Hij is in deze auto, die hij "Little Bastard" had gedoopt, kort na aanschaf dodelijk verongelukt. Volgens onderzoek geheel buiten zijn schuld. De legende wil dat min of meer iedereen die op een of andere wijze rechtstreeks met die auto betrokken was naderhand eveneens onder vreemde omstandigheden gewond raakten of zelf de dood vonden. In hoeverre dat allemaal waar is laten we maar even in het midden. Maar goed, tijd om deze Porsche 550 Spyder in de schaal 1/32 eens nader te bekijken.
Beslist een aantrekkelijke muslecar om te zien....


PROFIEL
 Merk......................Revell 
 Auto..........Porsche 550 Spyder
 Uitvoering..........Le Mans 1954
 Kleur.....................Zilver
 Lengte..................117,5 mm
 Breedte....................50 mm
 Wielbasis................65,5 mm
 Aandrijving......inline (midden)
 Motor.....................voorin
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............20x7
 Bandenmaat achter...........20x7
 Verlichting..................nee
 Magneet.......................ja
 Verpakking.........kunststof box
DE AUTO
Ook bij dit model laat Revell zien zich al heel lang in de wereld van modelbouw te bewegen. Prima opdruk van nummers en merknaam. Volop details zoals de lederen sluiting van koffer en motorkap, de chromen tankdoppen en luchtgril, de zeer mooi afgewerkte lampen, de spiegel naast de kleine ronde voorruit en de afgedekte 2e stoel. In de cockpit de drie klokken, het Porsche logo op het houten stuur en een klein versnellingspookje. Ook de velgen zijn tot in detail nagemaakt! De uitlaat blijkt op het chassis vast te zitten, compleet met 2 "potten"! 
Mede daarom is het erg jammer dat het blijkbaar niet mogelijk was om er een wat grotere coureur in te zetten. Deze bestaat nu uit slechts een korte bovenzijde die op een te hoog geplaatste stoel is gemonteerd. Zonde dus, maar ook hier geldt; Op ooghoogte en zeker rijdend op de baan zien je dit uiteraard niet !
Beslist een lekkere achterpartij...Mag het een klokje meer zijn..??!!

RIJEIGENSCHAPPEN

De techniek is zoals bekend grotendeels gebaseerd op Carrera, in dit geval met een knipoog maar Fly. De motor ligt dus voorin, met aan aandrijfas naar de achterwielen. Vermoedelijk is vanwege de relatief korte lengte van de auto volstaan met 1 (sterke) magneet. Als de auto op de baan wordt gezet voel je al hoe de wagen op de baan kleeft. We hebben de auto eerst even geprobeerd op 12.5 volt, om al snel over te schakelen naar 15 volt. De klassieke Porsche is, ondanks de smalle banden, erg baanvast. Voor de liefhebbers van slotracen met klassieke slotcars misschien wel wat te veel, zeker als je hem wilt gebruiken naast andere klassiekers van andere merken. Standaard zijn er in ieder geval snelle rondetijden mee te rijden. Wil je de auto wat meer "ouderwetse" rijeigenschappen geven is er, mede omdat de motor voorin ligt, voldoende ruimte om met lood aan de slag te gaan. Je kunt daar dan uiteraard ook de beschikbare gekomen vrije ruimte van de verwijderde magneet voor gebruiken.
Zoals we gewend zijn draait ook deze auto zijn rondjes in alle stilte.  Wat acceleratie betreft is ook hier een vergelijk met Carrera mogelijk. De remwerking blijkt echter iets beter te zijn, mogelijk door het lage gewicht van dit model. De standaard motor levert , zeker voor dit soort auto's, meer dan voldoende snelheid.  
Het busje waarmee de aandrijfas achter op zijn plek wordt gehouden is keurig netjes blijven zitten. Toch is het verstandig om dit busje, evenals de busjes van de achteras, met bijvoorbeeld een lijmpistool even te fixeren, mede ook om de wat aanwezige speling in het aandrijfgedeelte wat te verminderen.

Zeer breed Good Year rubberDe stille aandrijving
CONCLUSIE
Revell levert met dit model weer een mooi product af, zeker wat de body betreft. De techniek is wat achterhaald, maar voor dit soort auto's beslist nog afdoende. De modelkeuze is wederom origineel en zal door liefhebbers van Klassieke slotcars zeker gewaardeerd worden, mede ook gezien de gedetailleerde afwerking!
Wat ons betreft zijn met name de velgen van dit model zeer geslaagd. Niet alleen wat uitzien betreft een kopie van de originele, maar zelfs de kleur doet aan alsof het er echt metalen velgen onder deze auto zitten.
Al met al heeft Revell inmiddels in relatief korte tijd toch al een eigen plekje veroverd in slotraceland!

Webtips Porsche 550 Spider:

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
6 maart 2006 - Copyright racebaan.com