HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: CORVETTE RIVERSIDE 1975
De corvette Riverside, in 1974 ontworpen en in onderstaande uitvoering gebruikt in 1975 te Sebring, wordt geacht de eerste zogenaamde "wide-body car" te zijn. De auto werd gebouwd op initiatief van John Greenwood, natuurlijk samen met enkele andere techneuten.
Vanwege de destijds toch wat heftige verschijning van de auto werd hij door de pers tot "batmobiel" gedoopt.
De auto werd natuurlijk niet alleen voorzien van breder bodywork, maar ook het chassis, de ophanging, vering en overige techniek werden natuurlijk hierop aangepast.
Door de toegenomen breedte van deze auto werd de wegligging  natuurlijk enorm verhoogd, waardoor een tijd lang een grote technische voorsprong werd behaald op de concurrentie. 
Geen wonder dat met deze wagen vele overwinningen werden behaald. Uiteraard werd dit concept nadien door velen nagemaakt, maar het leverde ook de nodige orders op.

John Greenwood is in Amerika een man met een aardige racehistorie en heeft uiteraard ook met deze auto aan wedstrijden deelgenomen. Terecht is dit dan ook de man die in deze slotcar achter het stuur zit, historisch gezien dus een perfecte keuze van Revell, de maker van deze slotcar.
Beslist een aantrekkelijke muslecar om te zien....
Deze slotcar als achtergrond?

PROFIEL
 Merk......................Revell 
 Auto..........Chevrolet Corvette
 Uitvoering........Riverside '75
 Kleur........................wit
 Lengte.....................150mm
 Breedte.....................62mm
 Hoogte......................37mm
 Aandrijving......inline (midden)
 Overbrenging...............10x27
 Banden....................slicks
 Bandenmaat voor.............20x8
 Bandenmaat achter........22x12,5
 Verlichting..................nee
 Magneet.......................ja
 Verpakking.........kunststof box
DE AUTO
Revell heeft na hun eerste Shelby Cobra alweer een aantal bijzondere modellen uitgebracht. Hun model- keuze wijkt (al dan niet met opzet) veelal wat af van de overige producenten. Deze Corvette is hierop een beetje een uitzondering, denk maar aan de Corvette van Scalextric. Dit is dus het "dikke broertje" daarvan, met spek op de heupen, echt een (cor)vette racemachine om te zien.....
Dit model heeft een zeer strakke opdruk, de kleuren springen zowat van de spierwitte lak. Op de lange motorkap de overbekende vlag (met 29 sterren....)  Good-Year zorgde duidelijk zichtbaar voor het rubber De cockpit is zr compleet uitgevoerd, klokken en knoppen genoeg.... Ook aan het uiterlijk van meneer Greenwood is veel aandacht besteed. De metalen grille en achterroosters geven net iets extra's. Antenne, spiegels en ruitenwissers ontbreken, maar kunnen dus ook niet sneuvelen..... 
 
Sponsors genoeg te vinden...Mag het een klokje meer zijn..??!!Beslist een lekkere achterpartij...
DE BINNENKANT
Na het verwijderen van de in totaal 4 schroeven wordt de techniek zichtbaar. Een en ander is nog steeds afgeleid van Carrera en vergelijkbaar met de eerdere Cobra. 
Dus een inline opstelling al la Fly, de motor voorin, net voor de starre vooras en een aandrijfas naar achteren. Witte, soepel draaiende nylon tandwielen dragen zorg voor de overbrenging. De (te) sterke magneet is weer via een slee verstelbaar. Voor de liefhebbers al een leuke plek om indien gewenst wat lood te plaatsen. De bedrading is nog steeds aan de stugge kant, maar zorgen hierdoor wel voor het centreren van het schoentje, dat wat ons betreft trouwens iets minder speling mogen vertonen.
De naad van de velgen is redelijk afgewerkt en de banden zijn standaard aardig rond. Kortom, geen schokkende techniek, simpel maar degelijk.
De toevoegingen tussen bedrading en motor mogen wat ons betreft trouwens wel achterwege blijven.
Enkele kleine aanpassingen, zoals het afronden van de zijkant van de banden en het fixeren van de lagerbusjes van de assen (ook de aandrijfas dus) kunnen natuurlijk nooit geen kwaad. Dit laatste bij voorkeur met met van een lijmpistool, zodat het indien nodig ook weer verwijderbaar is.
Maar goed, zoals altijd gaan we met de auto voor de test geheel standaard uit de doos de baan op.
Voor Amerika's nationale vlag plek zat op deze motorkap...

Nogal wat (overbodige?!) electronica aan de motor...   Zeer breed Good Year rubber   De stille aandrijving

RIJEIGENSCHAPPEN

Zodra je de Corvette op de baan zet valt direct op hoe stil de aandrijving zijn werk doet in vergelijking tot andere merken. Acceleratie en remweg zijn helaas wederom wat minder dan bij de overige merken. De topsnelheid is op zich niet verkeerd, maar om deze te bereiken moet je wel weer even wat oefenen. Inmiddels zijn we daar wel aan gewend, de auto laten rollen in de bochten is dus weer het advies. De auto ligt dankzij de magneet als een blok op de weg. Driften is onmogelijk (omrollen dus ook bijna.....) Na wat oefenen zijn er dan ook prima rondetijden mee te rijden. Echte uitdaging kan de auto voor de gevorderde racer zo standaard echter niet bieden, daarvoor zal toch de magneet eruit moeten.
De techniek heeft ons zelfs na de nodige rondjes niet in de steek gelaten. Het busje van de aandrijfas is netjes op zijn plek blijven zitten. Of dit komt door de goede constructie, of een gevolg van de wat tamme standaard motor zal mogelijk blijken als je deze zou gaan vervangen.

"Bekend" chassis met de sterke magneet en "middenmotor".....

CONCLUSIE

Revell laat opnieuw zien oog te hebben voor afwerking De body is weer van prima kwaliteit en van deze tijd. Het is een indrukwekkende auto om te zien, maar je vind hem mooi of niet, er is nauwelijks een tussenweg.
Het rijden met deze auto vraagt dus wederom wat aanpassing, maar snelle rondetijden zijn goed mogelijk. Ons inziens een leuke tegenstander voor bijvoorbeeld de Amerikanen van Scalextric.
De techniek onder de kap mag naar ons gevoel wat meer worden aangepast aan de overige merken, maar deze keuze zal ongetwijfeld met de afzetmarkt in Duitsland te maken hebben. Voor de wat minder ervaren coureurs onder ons, maar ook voor de wat jongeren is deze auto vanwege de baanvastheid en het feit dat er weinig of geen onderdelen van de kap zullen sneuvelen een leuke Slotcar. 
Mooi gedetailleerde coureur in deze slotcar
De uitlaten zijn nadrukkelijk aanwezig

Webtips Corvette Riverside:
De echte Greenwood corvette op: 
www.greenwoodcorvettes.com
Nog meer mooie Corvette wallpapers...
Fabrikant van de geteste Shelby Cobra: Revell
Deze slotcar als achtergrond?

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail

29 mei 2005 - Copyright racebaan.com