HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: SHELBY COBRA COUPE
Voor menigeen gaat bij het horen van de naam Shelby Cobra zijn hart al sneller kloppen. Velen van hen zagen in Caroll Shelby de held uit het anti-Ferrari kamp. Shelby deed zeer stoere en krasse uitspraken en niet zelden richting Scuderia. Niet al deze uitspraken zijn geschikt voor deze familie website, maar nog dagelijks worden er T-shirts verkocht met Shelby's beroemde oneliners. We hebben natuurlijk niks tegen Ferrari, maar wel hebben we iets tegen gebrek aan competitie en ook ons spreekt een figuur als Shelby erg aan. Shelby was allergisch voor gebrek aan competitie en kon zich ook nooit neerleggen bij suprematie van de tegenstander. Shelby was ook het type dat er helemaal voor ging en dat zorgde ervoor dat veel toppers (coureurs en engineers) uit de racerij met hem wilde samenwerken. Door de rijke historie rond Shelby is er veel belangstelling voor deze modellen. Revell (in de VS als Monogram) keert na jaren terug in racebaanland en doet dat met dit model uit een van de kleurrijkste raceperiodes.
PROFIEL
 Merk......................Revell 
 Auto..........Shelby Cobra Coupe
 Uitvoering..........Le Mans 1964
 Kleur......................blauw
 Referentienummer...........08351
 Lengte.....................139mm
 Breedte.....................56mm
 Hoogte......................39mm
 Gewicht.....................85gr
 Aandrijving...............inline
 Overbrenging...............10x27
 Banden...................profiel
 Bandenmaat voor.............22x7
 Bandenmaat achter...........24x9
 Verlichting..................nee
 Magneet.......................ja
 Verpakking.........kunststof box
KNAPPE BODY
Dat Revell fraaie modellen kan maken is algemeen bekend en die ervaring is goed waarneembaar op deze Shelby Cobra. Je vindt op dit model fraaie details zoals een reservewiel, prachtige opdruk op de banden die al om even fraaie velgen zitten. Maar ook uitlaten, benzinedop en ruitwisser ontbreken niet. De body is zeer netjes afgewerkt en zit keurig in de lak. Ook de cockpit is zeer compleet uitgevoerd alleen de coureur had wat meer mogen leven. Met een babyface van een moderne formule I coureur past hij niet helemaal in deze stoere Shelby Cobra. Daarnaast heeft hij een paar verbaasde ogen alsof hij nog nooit achter het stuur van een raceauto heeft gezeten. En dat is dan schrikken want om te zien is deze "eerste" Revell een op en top raceauto!
Dus snel de schroevendraaier erbij, want een slotcar moet ook qua techniek zijn mannetje staan.
MATIGE DRAADJES
De techniek doet een beetje Carrera-achtig aan en dat is niet het grootste compliment wat je deze Shelby Cobra kan geven. De magneet is via een slee verstelbaar en dat is niet iets waar in racebaanland de handen voor op elkaar zijn gegaan.
De rest van de configuratie is gelukkig simpel gehouden. De motor ligt voorin, zoals we dat van de Viper van Fly kennen. De draadjes naar het geleideschoentje zijn helaas van een zeer slechte kwaliteit en dat moet bij een volgend model beslist beter. Onbegrijpelijk dat een merk als Revell dergelijke draadjes in een slotcar durft te plaatsen. 
Verder zijn de gietnaden op de flenzen van de velgen beslist te groot en de banden zitten onvoldoende strak om de velg. In totaal zit het toch wel netjes in elkaar, maar met een iets wijdere blik (verder kijken dan Carrera bijvoorbeeld) had er met dezelfde inspanning beslist meer ingezeten.
Ondanks wat missertjes waren we toch wel heel erg benieuwd hoe deze eerste Revell zich op de baan zou gedragen.
GEEN RACEBANDEN
Zodra je de Shelby op de baan zet blijkt al snel dat de vergelijking met Carrera verder gaat. De remweg van deze Shelby is namelijk zwaar onder de maat. Jammer want acceleratie en topsnelheid zijn zeker voor een dergelijk klassieker gewoon goed. Accelereren zal je echter pas moeten doen als je weer helemaal uit de bocht bent. De banden hebben namelijk maar zeer weinig (eigenlijk geen!) grip. Bij teveel gas na de bocht tolt de Shelby eerst om zijn as en dan op zijn dak. Dit maakt de auto een erg lastige klant op Carrera en Scalextric Sport banen. Een terechte conclusie is overigens dat deze banden niet geschikt zijn om echt mee te racen. Als je de auto op negentig procent racet gaat alles prima. Wie echter op zoek gaat naar de grens van wat er met deze Shelby kan, zal zeker moeten experimenteren met lood, magneten en andere banden. 
CONCLUSIE
Met deze "eerste" slotcar laat Revell zien dat ze een ware meester zijn op het gebied van modelauto's en details. Revell laat met dit model echter ook zien dat niet iedereen zomaar een slotcar kan maken. Ook in hun concurrentie-
onderzoek hadden ze er beter aan gedaan zich niet zo nadrukkelijk tot Carrera te beperken.
De modelkeuze is natuurlijk subliem en de Shelby is een fraaie racer geworden. Wie echter ook veel raceplezier aan Revell's nieuwkomer wil beleven zal toch zelf nog wat moeten tunen.
Webtips Shelby Cobra:
De echte Shelby Cobra op: www.shelbyamerican.com
Caroll Shelby's website: www.carrollshelby.com
Fabrikant van de geteste Shelby Cobra: Revell
Distributie voor Nederland : Q.U.I.C.K

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
23 juni 2003 - Copyright racebaan.com