HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: ASTON MARTIN DBR9 OP HERHALING
Het is inmiddels een publiek geheim. De Aston Martin DBR 9 vinden wij op het moment toch echt wel de mooiste sportwagen binnen het FIA GT veld. Het model kwam eerder al uitgebreid aan bod, zowel van SCX als deze van Scalextric. Zie hiervoor eventueel het betreffend artikel.
Toch was het een prettige verrassing dat in het laatste pakketje dat we mochten ontvangen van importeur Hobbytime de nieuwe uitvoering van de Aston Martin bleek te zitten. Naast de nieuwe uitvoering van de Mini, daarover later meer. Temeer prettig omdat Frank deze bij gebrek aan financiŽle middelen in Spanje op de plank had moeten laten staan.... Maar bij deze dan toch......

SCHAAL 1/1
Dit model werd gebruikt tijdens de 24 uren van Spa door het Phoenix Racing Team. Ze deden het in 2006 niet onverdienstelijk. Ze starten bijvoorbeeld de 24H van Spa vanaf pole-position en wisten de afsluitende race van het seizoen 2006 in Dubai als winnaar af te sluiten. Nipt voor de Corvette C6R met onze landgenoot Mike Hezemans. Phoenix racing verleende dit seizoen technische steun aan Mike Heezemans en zijn team. En zo zijn er nog wel meer wapenfeiten te vinden op internet. Maar we laten het hierbij. Geniet maar gewoon van de schoonheid van deze door Scalextric uitgebrachte slotcar. Want het is en blijft hopelijk heel lang een black beauty.....


 

MULTI-COLOR
Het betreft hier een uitvoering die, door zijn lastige en uit een groot aantal kleuren bestaande opdruk, de mooie en kenmerkende lijnen van de Aston Martin een beetje weet te camoufleren. Een uitvoering die heel anders oogt dan het nette British classic Green van de meest bekende uitvoering. En we moeten bekennen; De toch zeer lastige opdruk is geweldig geslaagd!
We hebben de auto rondom bekeken, maar geen enkel foutje in de print kunnen ontdekken.
De zwarte lak is ook werkelijk diepzwart en heeft een prachtige glans over zich. De groene Aston bleek destijds lastig vast te leggen op de gevoelige plaat. Deze uitvoering gaf ons de kans om het nog eens te proberen. Met bevredigend resultaat dit keer.ZONDER WOORDEN
Aangezien de auto in het vorige artikel al uitvoerig besproken werd, bevat dit artikel weinig tekst, maar des te meer plaatjes. Dit is echt zo'n slotracecar die je koopt omdat het oog ook wat wil.
En dat is bij deze uitvoering zeker geen probleem. In combinatie met de lijnen en details van het model is het een van de mooiste slotcars die we hebben mogen aanschouwen.
(Want van de Proslot Porsche GT2 zijn er ook minimaal 2 mooie uitvoeringen. Zeker gezien de tijd waarin ze gemaakt werden. Een idee voor een artikeltje verzamelen is geboren...)


Maar goed, we dwalen af, terug naar dit model van Scalextric. Waar je ook kijkt, nagenoeg ieder onderdeel van de auto is wel voorzien een van opdruk. Met uitzondering van de achterraam en de spiegels. Dat is beslist een leuke klus geweest voor diegene die de print voor dit model moest ontwerpen. Of moeten we zeggen mocht?! En ook een uitdaging voor de fabrikant die de uitvoering mocht verzorgen. Hoe dan ook, een dik compliment aan beiden is wel op zijn plaats.

 
X-PERIMENTJE...
Dit keer zijn we ook nog even aan de slag gegaan met een programma voor fotobewerking. We doen dat niet vaak, dan is het einde een beetje zoek. Maar goed, uitzonderingen bevestigen de regel. Onderstaande plaatjes vormen het resultaat van het geknutsel. Best geinig toch?
En eerlijk is eerlijk, de auto vormt een aardig proefmodel hiervoor.... Plaatjes die niet eens zouden misstaan in de paddock of werkkamer van een van de betrokken partijen van dit project....  


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
9 augustus 2007 - Copyright racebaan.com