HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


Test: Scalextric BMW 320si  " BTCC"


Onder de vlag van het FIA WTCC heeft Engeland ook haar eigen competitie, het British Touring Car Championchip. Scalextric brengt uit dit kampioenschap deze BMW 320 uit. Een heerlijk opvallende racewagen voor op je racebaan. Dit mede door zijn fel oranje kleur. Fotocamera en beeldscherm hebben er zelfs moeite mee deze correct weer te geven. Maar denk maar aan verkeersbrigadiers oranje! Maar niet alleen de kleur maakt het tot een opvallende wagen.
De gehele uitvoering van deze slotcar straalt op een of andere manier iets uit. Wat precies? Geen idee, we kunnen er niet echt een vinger opleggen. Oftewel de juiste uitdrukking voor vinden. In ieder geval heb je in eerste instantie beslist niet het idee dat je een slotcar in handen hebt, maar meer een metalen schaalmodel. Als je de auto van dichtbij gaat bekijken zie je pas hoeveel details Scalextric hier weer verwerkt heeft om de auto zo natuurgetrouw mogelijk na te maken.
De bevestigings klemmen op de motorkap, de verchroomde uitlaat, het overbekende BMW logo en bijbehorende nieren, de zeer netjes afgewerkte en strak aansluitende verlichtingsglazen en werkelijk perfecte velgen zijn daar nog maar een aantal van. De (beperkte) opdruk lijkt zowat van de wagen af te springen, zo strak. Wederom een 1/32 meesterwerk van dit merk!

Scalextric heeft zijn zaken (nog altijd) op orde zo blijkt. Natuurlijk, eigenlijk maken alle racebaanmerken tegenwoordig gewoon schitterende schaalmodellen. Op een enkele (meestal handgeschilderde) slotcar na dan. Maar wat precisie en complete afwerking betreft loopt Scalextric toch echt voorop. Dat, in combinatie met een vaak zeer correcte maatvoering, is de kracht van dit merk in de ogen van de vele liefhebbers. Als we dan toch een puntje van kritiek mogen leveren betreft dat het interieur. De cockpit is vrij sober uitgevoerd en doet enigszins plasticachtig aan. In verhouding tot de buitenkant vinden we dat Scalextric hier toch een steekje laat vallen. En dat is eigenlijk zonde. Temeer omdat we genoeg voorbeelden hebben gezien van juist heel netjes uitgevoerde cockpits.  Omdat de coureur ook is gekleed in een oranje overal en een beetje verstopt zit achter de rolkooi en veiligheidsnet, valt de coureur bijna niet op in de auto. Maar goed. Zoals al vaker opgemerkt, rijdend op de baan zie je dat niet.
Al met al is het een nagenoeg perfect afgewerkte slotcar die zowel op als naast de baan gezien mag en kan worden. Dat is een feit dat zeker is. Als laatste opmerking wat betreft het uiterlijk komen we nog even terug op het lakwerk. Op de foto's, die buiten zijn genomen, spiegelt de lak behoorlijk. Toch is deze in werkelijkheid min of meer mat om te zien. Het is maar dat je het weet.
Door naar het technisch gedeelte van dit verslag. Hoewel daar geen verrassingen te zien zijn.

 Maar dat geldt eigenlijk ook voor alle merken. De techniek is tegenwoordig van dermate kwaliteit en zover doorontwikkeld dat daar nog maar zelden wijzigingen in aangebracht worden. De velgen zijn voorzien van een paar uitstekend ronde en afgeronde bandjes met opdruk. Ook bij deze BMW zit het chassis weer met 6 schroefjes onder de body gemonteerd. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat de body ook goed bevestigd kan worden als er toevallig eens een busje scheurt. Grootste nadeel is dat de body niet kan bewegen op het chassis. Iets wat, zeker door clubracers, toch vaak wel gewaardeerd wordt. Maar clubracers zijn daarentegen ook niet de doelgroep van Scalextric. Zij richten zich nog altijd voornamelijk op de grote groep thuisracers en liefhebbers van mooie schaalmodellen. En deze groep wordt met deze BMW dus weer op haar wenken bediend. Zoals gezegd, de rest van de techniek is bekend. Het chassis is voorzien van een vanaf de buitenkant los te schroeven plaatje om de digitale chip te kunnen bereiken als die gemonteerd wordt. Daar zit ook het stekkertje van de elektronica op gemonteerd zolang deze niet in gebruik is. Ook in deze auto wordt weer de brede en platte magneet gebruikt, waarvoor twee posities beschikbaar zijn. De (standaard) motor ligt in sidewinder opstelling achterin. De kunststof tandwielen dragen bijna altijd bij tot zorgeloos rijplezier en maken weinig lawaai. De vooras zit opgesloten in de ophanging en heeft zowel horizontaal als vertikaal ietsje speling. De achteras ligt ook weer in kunststof lagers. Die as  heeft voor het mooie eigenlijk wat teveel horizontale speling. Geen grote ramp op zich. Maar desgewenst is dat op te lossen door een velg te demonteren en de as aan weerszijden van het chassis te voorzien van een opvulringetje. De tandwielen kunnen dat waarderen en het rijgedrag, met name op het rechte stuk, zal iets rustiger worden.
Het ronde schoentje en de verlichting voor en achter maken het technisch verhaal compleet.

Conclusie
Op wat kleine opmerkingen na zijn we dus zeer te spreken over deze slotcar als schaalmodel, dat moge duidelijk zijn. De cockpit zien we als verbeterpuntje voor een volgende gelegenheid.
De speling op de achteras is niet meer dan een tuning tip, maar beslist geen must.
Eventueel had de body wat ons betreft nog ietsje lager mogen liggen voor een sportwagen als deze, maar dat was het dan ook. Verder is het een beauty van een slotcar.
Zoals gezegd, voor de liefhebbers zeker een mooie aanwinst op hun collectie. En ook in het gebruik zal men er in 99 procent van de gevallen een probleemloze aankoop aan hebben.
En dat is voor velen toch een heel belangrijke overweging bij aanschaf. En terecht. 


Webtips
  
BTCC kampioenschap

Importeur Hobbytime

Scalextric

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
17 december 2008 - Copyright racebaan.com