HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP


SCALEXTRIC CATALOGUS 2008

Geheel volgens traditie komen na de grote speelgoedbeurs in Nürnberg voor en na de nieuwe catalogi uit. Van importeur Hobbytime hebben we de nieuwe Scalextric catalogus al mogen ontvangen en we hebben er eens op ons gemak doorheen gebladerd. Net zoals vele anderen nog na ons zullen doen of misschien inmiddels ook al gedaan hebben.
De cover wordt dit keer opgesierd door een Aston Martin en verwijzingen naar geheim agent nummer 007, beter bekend als James bond.
Hierachter een dik boekwerk van in totaal 94 bladzijden met alleen maar nieuwtjes en informatie over het programma van Scalextric. Zoals gebruikelijk met daarin producten en modellen uit het bestaande programma, toekomstige producten en modellen, alsmede informatie over baanstukken en accessoires.
We lopen de catalogus op ons gemak eens door en zullen wat zaken nader bespreken. Om alles aan bod te laten komen lukt natuurlijk niet. Daarvoor zul je eventueel zelf een exemplaar aan moeten schaffen. Iets wat de recht- geaarde Scalextric fans toch wel zullen doen. 


UIT DE DOEKEN

Al op de eerste (uitklapbare) pagina zien we een aantal zaken opgesomd staan. Opnieuw een verwijzing naar James Bond, maar ook naar de (originele) film "The Italian Job" en het immens populaire autoprogramma "Topgear". Verder opmerkingen over de nieuw verworven licenties (zonder welke Scalextric geen auto uitbrengt), het digitaal systeem en het nieuwe racebaangebeuren voor de kids, schaal 1/64 komen even aan bod. In de loop van de catalogus komt men daar weer op terug. 

JAMES BOND
De fans van deze geheim agent komen royaal aan hun trekken dit jaar. Er verschijnt een (limited) twinpack. Hierin de Aston Martin in gepaste stijlvolle look en een (geheel in stijl) nog geheime tweede auto voor de betere achtervolgingen over je racebaan. Maar welke is nog helemaal "Top secret" dus.
Ook komt er een complete Bond-startset beschikbaar, zowel in analoog als digitaal. Ook de kleintjes worden bediend met een startset in de schaal 1/64 en kunnen zich zo in het avontuur storten. Zonder "license to drive"...

THE ITALIAN JOB
Als tweede gaat de aandacht naar opnieuw een beperkte uitgave. In deze doos vinden we drie originele mini's uit genoemde film terug.
Een en ander is hierboven op de afbeelding te zien. Wie deze mini voor op de racebaan overigens al eens in het echt heeft gezien weet hoe klein maar hoe rap ze zijn, maar ook hoe snel ze tot stilstand komen.
Scheurijzertjes in de ware zin van het woord.
Overigens staat er (in kleine lettertjes) keurig bij genoemd dat deze mini's niet geschikt zijn voor ombouw naar digitaal.

CLASSICS AND LEGENDS
Een groot deel van het programma bestaat overigens uit classic cars en legendes.
Het volgende duo dat aan bod komt betreft wederom een twinpack. Deze, samen met een stel dat nog aan bod komt, zijn eigenlijk een verwijzing naar de auto's waar het voor velen ooit allemaal mee begon. Met een knipoog naar het jubileum van Scalextric. Deze set bevat bovenstaande F1 wagens uit het jaar 1967. Een Lotus Type 49 en een Eagle Gurny-Weslake V-12. Dit lijkt ons een heerlijk duo op de baan.

RETRO
Dat was het nog niet, het wordt nog mooier. Een nog groter "Back to the Future" gehalte hebben de modellen hiernaast. Om het jubileum te vieren worden hun allereerste slotcars, de Ferrari 375 en de Maserati 250 F, opnieuw uitgebracht. Ook nu weer van metaal, maar met techniek die is aangepast aan de moderne tijd. Wat ons betreft echt een prachtig gebaar van Scalextric! Menig liefhebber zal een traantje wegpinken als ze deze auto's (weer) in handen hebben. Vreemd genoeg vormt dit tweetal geen set maar worden los verkocht.


STARTSETS
Hierna is er aandacht voor de startsets, zowel bestaande als nieuwe. Behalve de Bond startset komt er digitaal ook een Porsche set en een zeer grote F1 set beschikbaar. Analoog komt er naast de Bond set ook een Street Sliders (Lamborghini Gallardo) set, een Topgear set (GT40 & Porsche GT3), een nieuwe F1 set, een speed supreme (Aston DB9 en Ferrari 430) alsmede een Full Power ( Porsche Spyder en Audi R10) set uit.
Dat naast diverse al bestaande startsets maakt het tot een zeer ruime keus.
Een aantal sets komen er ook voor 1/64.

SOLO CARS
Naast de reeds genoemde auto's komen ook;
- De 2008 F1 McLaren, Renault en Honda
- Peugeot 908 (2 uitvoeringen)
- Ford Lotus Cortina
- Chaparral 2F
- BMW 320 SI
- Porsche GT3
- Fiat cinquecento
- Peugeot 307 WRC
- Mercedes 300 SLR Coupe 


CLASSIS

De Chaparral is natuurlijk een zeer bijzondere modelkeuze . Hoewel niet helemaal uniek binnen racebaanland zullen daar ongetwijfeld lief- hebbers blij mee zijn. Dat zelfde geldt min of meer ook voor de Cortina natuurlijk. En de Mercedes? Daar kunnen we kort over zijn. Dat model spreekt eigenlijk iedereen wel aan en zal beslist goed verkocht worden. Scalextric wordt langzaam de huisdealer van Mercedes modellen.

NOG MEER RETRO
Via de nieuw Fiat 500, oftewel de Fiat Cinquecento komen we langzaam wat dichter bij 2008. Deze nieuwe kleinste telg uit de FIAT-stallen is na korte tijd al een enorme hit. Ongetwijfeld gaan we hem nog vaak zien, zowel op de openbare weg als op de race circuits. Al dan niet heftig getuned, van buiten of onder het motorkapje. Voor het merk Scalextric op zich een heel logische keuze voor op de racebaan, net als Carrera brengen ze nu eenmaal graag zo af en toe "iets anders" uit....

DE MODERNE TIJD
Met de nieuwe Fiat 500 komen we dichterbij de huidige tijd. Binnenkort kunnen we een BMW verwelkomen. Niet nieuw binnen het wereldje, maar zowel die van Ninco als die van Fly willen nog wel eens wat kuren vertonen. Kijkend naar de ervaringen met Scalextric zal dat hier niet het geval zijn. Dat, in combinatie met sidewinder aandrijving en de bekende verlichting zouden dit model wel eens tot een populair gebruikersmodel kunnen maken. Mochten we er straks over kunnen beschikken zijn we benieuwd hoe dit model presteert zonder magneet....

PORSCHE & FERRARI
Dat laatste geldt eigenlijk ook voor de Ferrari 430 en de Porsche GT3. Ook van de nieuwe Porsche hebben we namelijk hoge verwachtingen. Hoewel nooit heel erg populair geworden binnen de clubscene heeft menig slotracer toch al het nodige racebaanplezier beleefd aan de vorige Porsche van Scalextric. Concurrentie van andere merken zal echter bij deze beide modellen wat op de verkoopcijfers drukken. Toch lijkt ons dit een heerlijk drietal voor een uitgebreide vergelijkingstest.


RIJTIPS, TOEBEHOREN & ACCESOIRES

Natuurlijk staat er nog meer autonieuws in. Nieuwe uitvoeringen van bestaande modellen zoals de American Muscle Cars en Nascars. Maar ook van andere modellen.
Zelf maar eens kijken bij gelegenheid. Daarnaast ook dit keer weer wat rijtips, een overzicht van uitbreidingpakketten, losse baanstukken, tuning-onderdelen en scenery.
Kortom, ook dit keer is er weer veel te zien en te lezen. Het geld zeker meer dan waard. 

Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
26 februari 2008 - Copyright racebaan.com