HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP

HONDA NSX "TAKATA" van SCALEXTRIC

Tegelijk met de Nissan 350Z brengt Scalextric een tweede model uit de serie uit, de Honda NSX.
Dit model wordt ook al een tijdje door Ninco uitgebracht en werd in het verleden al door ons getest. Nu is hij er dus ook van Scalextric (net als de Toyota Supra trouwens, maar die testen we even niet!) Voordeel dat hij gelijk in de, wat ons betreft tenminste, mooiere uitvoeringen beschikbaar is. In dit geval hebben we het over de wit/groene "Takata Dome NSX uit het jaar 2004. Hieronder zie je de auto in volle glorie in beeld, staand op zijn voetstuk....  OPVALLEND

De Honda NSX is een heel populaire auto voor wedstrijdraces en, voor wie het kan betalen, ook voor de minder legale straattraces. Het groen is beslist een aparte kleur en lastig om te benoemen. Dit vormt, samen met de witte flanken en voor- en achterkant, een mooi geheel. Onder deze auto dezelfde velgen als onder de Nissan 350Z, alleen in een echt gifgroene kleur. Je kunt er bijna niet omheen kijken, het geheel vormt een zeer opvallende auto die je op de baan niet snel uit het oog verliest.
Ook op dit model, net als bij de Nissan, een kleine opdruk op drie van de zes spaken. Voor de rest valt op dat de reclame mooi over de hele auto verdeeld is. Waar je ook kijkt, weinig kale plekjes te ontdekken. Op de kwaliteit van de print is ook hier niets op aan te merken. Aanwezig zijn een antenne, een ruitenwisser en gunstig geplaatste spiegels. De achterspoiler is opnieuw prominent aanwezig. De doorlopende reflectorplaat achter doet denken aan vroegere tijden. Eens zagen we veel "getunde" straatauto's op deze manier rondrijden....
De beide uitlaten tonen heel realistisch. De grote en voor de NSX kenmerkende luchthapper, voor voldoende koeling van de motor, is ook hier prominent aanwezig. Toch iets minder dan bij de uitvoering van Ninco. Misschien omdat de luchtinlaat bij dit model dezelfde kleur heeft dan de geblindeerde achterruit?! Dit alles, samen met de in de body verwerkte en daardoor sterke voorvleugeltjes en weer een metalen rooster in de voorgril, zorgen ervoor dat deze Honda NSX van Scalextric, zeker wat uiterlijk betreft, een waardig tegenstander is voor de Nissan 350Z van dat merk of voor de auto's van Ninco als je die in huis hebt.

drukte onder de kap.....

TECHNIEK

Technisch lijkt deze NSX uiteraard heel veel op zijn broertje 350Z. We hebben nu even het chassis op de foto gezet om te laten zien wat we vorige keer bedoelden met (zoveel informatie hebben we nog nooit op een chassis gezien)...... Ons voorstel, lees zoals we gewend zijn van links naar rechts, beginnend bij het trekoog en eindigend bij het trekoog....
Maar goed, technisch dus vergelijkbaar met de Nissan. De motor en tandwielen in sidewinderopstelling, de platte brede magneet standaard voor de motor gepositioneerd en het ronde schoentje , het is allemaal zichtbaar op deze foto. Zo ook het dus van buitenaf te bereiken vakje voor de eventuele chipset voor digitaal. 
We hebben deze auto verder niet open gemaakt, vetrouwend op hetgeen we bij de Nissan gezien hebben. De NSX zal straks, bij de grote krachtmeting van meerdere bolides uit deze klasse, (eigenlijk net als de andere drie) zo "uit de doos" moeten laten zien wat ie waard is!
Voor wie het nog niet begrepen had, dit keer vergelijken we de auto's trouwens als uitzondering ook even zonder magneet, met wat lood aan boord. 

Deze Honda NSX als achtergrond? Klik hier
SAMENVATTEND
De 24 uur van Le Mans 2006 is inmiddels weer achter de rug. Helaas voor het team van Racing for Holland Holland werd, ondanks goede vooruitzichten op een podiumplek, de finish niet gehaald. Hopelijk volgend jaar een nieuwe poging. Wij weten zeker dat tot die tijd velen van ons met dit nieuwe model weer vele uurtjes raceplezier zullen hebben. De Honda NSX is, samen met de Nissan 350Z, een voorproefje van de weg die Scalextric voor de komende jaren in is geslagen. In ieder geval wat uiterlijk en techniek betreft zeer doordacht.
We gaan ze binnenkort, samen met de Nissan van Ninco en hun "oude" NSX,  eens een avond heerlijk aan de tand voelen. Iets om naar uit te kijken. Door ons, maar zeker ook door jullie! Uiteraard zullen we de resultaten binnenkort in een (foto)verslag uitgebreid bekend maken.
MATEN HONDA NSX

Gewicht: 93 gram!!
Lengte: 140,5 mm
Hoogte: 34,8
Breedte achter: 63 mm
Breedte voor: 63,4mm
Wielbasis: 80 mm!
WEBTIPS

Scalextric
Hobbytime (importeur)
Super GT info & pics
Super GT 2006 films & info
(japans)


Overige tests Super GT;
Nissan 350Z van Scalextric?! klik hier
Nissan 350Z van Ninco?! Klik hier
Honda NSX van Ninco?! Klik hier
Toyota Supra van Ninco?! Klik hier


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
19 juni 2006 - Copyright racebaan.com