HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST:  FERRARI F430 & LAMBORGHINI GALLARDO

Scalextric heeft al eerder enkele budgetvriendelijke slotcars uitgebracht voor op de racebaan.
Zoals de eerder geteste Porsche boxster en de Audi TT. Een initiatief waar we destijds prima over te spreken waren. En nog steeds. Wil je de die test nog eens bekijken klik dan hier.
Met opnieuw een paar exclusieve sportauto's is daar onlangs weer een vervolg op gekomen.
Dit keer de beurt aan de Ferrari F430 en de Lamborghini Gallardo, ook nu beiden in straattrim.
In het echt beslist een duo dat zorgt voor menig gedraaide hals en zelfs de nodige jaloerse blikken. Om dit duo op je racebaan te kunnen gebruiken hoef je beduidend minder diep in de buidel te tasten. Sterker nog, voor de prijs van deze twee slotcars samen koop je van andere merken maar n. En dat is eigenlijk de kracht van deze service van Scalextric.
Voor een leuke prijs een leuke slotcar uitbrengen. Een slotcar met de gebruikelijke en betrouwbare techniek van Scalextric aan boord. Met een uiterlijk dat toch gezien mag worden.
Natuurlijk moet er dan ergens bezuinigd worden, maar op je racebaan valt dat niet eens op.
De body van de Ferrari en de Lambo bestaan uit n stuk en zijn hierna voorzien van zwart getinte ruiten. Hoewel dat vroeger exclusief werd gebruikt voor dure limousines en auto's van beroemde en minder beroemde vips is dat tegenwoordig zeker geen ongebruikelijk verschijnsel meer. Het staat op deze modellen in ieder geval meer dan prima. Hierdoor kan ook gelijk bezuinigd worden op de eerste kosten. Het interieur in dit geval. Dat ontbreekt bij deze auto's. Wat verder ontbreekt zijn de verlichtingsunits voor en achter. Die worden nagebootst door een verfje achter en een sticker aan de voorzijde. Met name dit laatste valt eigenlijk niet eens op. Tot slot zijn er geen losse ruitenwissers aangebracht, maar zijn deze nagebootst door deze in de voorruit te gieten. Zoals op de foto te zien is lijkt dat best echt.
Dan is het eigenlijk ook wel gedaan met de bezuinigingen moeten we zeggen. De rest van het uiterlijk is gewoon zoals het hoort. De kwaliteit van het lakwerk laat ook niets te wensen over en is echt van deze tijd.
De vorm van beide auto's is aantrekkelijk weergegeven en beide lijken dan ook sterk op de 1/1 uitvoeringen. Maar daar staat Scalextric dan ook om bekend.


Waar andere merken nogal eens wat smokkelen met de maatvoering klopt die van Scalextric altijd vrij nauwkeurig met de werkelijkheid. Details als spiegels, deurgrepen, grille en luchtinlaten zijn wel aangebracht of nagebootst. Met name de motorkap (achter!) van de Lambo ziet er dan ook netjes uit. Een extra pluim verdienen de velgen van deze beide modellen.
Hier worden niet om te bezuinigen al bestaande velgen gebruikt. Nee, beide auto's zijn voorzien van de originele velgen op schaal. Die van de Lambo zijn al mooi, maar die van de Ferrari zijn helemaal geweldig! Deze zijn zelfs voorzien van het wereldberoemde logo van dit merk. We brengen ze onderaan dit artikel dan ook nog een keer van dichtbij in beeld.
Tja, met de prijzen die men vraagt voor een licentie zouden wij ook het onderste uit de kan willen halen natuurlijk. Als ze ook in aluminium verkrijgbaar zouden zijn zouden deze velgen beslist een grote hit worden in racebaanland!


 


De techniek kwam al even ter sprake. Daarover kunnen we verder kort zijn. Die is typisch a la Scalextric. Een nog altijd redelijk van deze tijd zijnde korte standaardmotor. En jawel; in sidewinderopstelling. Zoals bekend nog altijd onze favoriet. Hangt zo lekker aan het gas en het geluid blijft heerlijk om voorbij te horen razen. Verder de brede en vrij zware magneet. Hiervoor zijn in beide uitvoeringen twee posities beschikbaar. Net vr de motor, waarmee de auto zeer baanvast is en n net voor het midden van de auto. Hiermee kun je de auto iets meer laten driften en af en toe eens dwars de bocht uitkomen. Daar lenen dit soort modellen zich natuurlijk uitstekend voor. Maar zoals gezegd, met de magneet in de standaard (achterste) positie zijn de twe exoten zeer baanvast. Naast de prijs en de geringere kans op schade nog een groot pluspunt voor het gebruik door kids dus. Toch zullen de kids wel degelijk alert moeten blijven....


 


We hebben beide auto's even getest op "onze" nieuwe clubbaan. Standaard uit de doos. Eerst werd wat opgewarmd met een (gebruikte) Mercedes DTM, ook van Scalextric. Eigenlijk de meest baanvaste auto (met magneet) die op dat moment aanwezig was en daarom populair bij de jeugd. De baanspanning stond op 12 volt, waarmee de standaard motoren best al lekker uit de voeten kunnen en een toch al forse snelheid ontwikkelen. De Mercedes legde de 35,5 meter af in 11.41 seconden, voorwaar een prima tijd. Hierna was het de beurt aan dit nieuwe duo.
De eerste ronden waren even wennen moeten we eerlijk bekennen. Geen reden voor alarm, niets aan de hand met de auto;s hoor. Maar beide auto's lieten een fors grotere remwerking zien dan de Mercedes. Als je het gas los laat komen zo op bijna hetzelfde baanstuk nog tot stilstand bij wijze van spreken. Natuurlijk uitstekend voor een noodstop als de kleine (of jijzelf..) eens wat overmoedig een bocht nadert. Maar voor een goede rondetijd was een kleine aanpassing van rijstijl was dan ook noodzakelijk. Met name de auto in de wat ruimere bochten wat meer laten rollen is hier het advies. Eenmaal gewend verrast het rijgedrag van de auto's op aangename wijze. De auto reageert zeer alert op het gas, remt dus meer dan prima en is zeer baanvast, waardoor hoge bochtsnelheden mogelijk zijn. We eindigden de testsessie met een 10.69 op de klok. Zowat 7 tiende seconde sneller dan de toch al zeer snelle Mercedes. Leuke verrassing!
En dat geluid....mmmmm... heerlijk. Ach, je kent het wel.....

 


Conclusie
Ook dit duo zorgt weer voor zeer aangename verrassingen. Beide uitvoeringen hoeven zich nergens voor te schamen. Niet voor hun wat meer bescheiden uiterlijk, evenmin voor de mooie wielen waar ze op staan en al heel zeker niet voor de prestaties die ze op de baan zetten!
We willen nog even opmerken dat het op de Carrerabaan goed mogelijk was om zelfs met magneet achterin af en toe een kleine drift te forceren. Met wat experimenteren met magneet of lood zal dat beslist nog veel beter gaan. En dat laatste is geen probleem. Plaats genoeg en aangezien het interieur ontbreekt, zijn de wagens met 70 gram voor de Lambo en 72 voor de Ferrari licht genoeg om wat grammen erbij te kunnen verdragen. O ja, de auto's zijn ook voorbereid voor ombouw naar digitaal trouwens. Kortom, het zijn beide kindvriendelijke, prima ogende en betaalbare slotcars, die bovendien ook nog eens uitstekende prestaties op de baan brengen. En we kunnen ons goed voorstellen dat deze modellen aangeschaft worden voor een of andere competitie, al was het alleen maar voor de body...! Scalextric bewijst weer eens dat racebaanpret niet pers duur hoeft te zijn. Het zijn beslist aanraders voor de feestdagen!


De belangrijkste webtips:
Scalextric & Importeur Hobbytime

VOETNOOT
De komkommertijd is duidelijk voorbij. We gaan weer richting feestdagen en alle merken willen daar uiteraard weer iets van meepikken om het maar oneerbiedig te zeggen. Het aantal modellen dat recent op de markt is verschenen, dat momenteel uitkomt of zelfs nog uit moet komen is op zijn minst fors te noemen. Door de grote drukte dreigt er hier bij racebaan.com zelfs langzaam een file te ontstaan...! Op zich natuurlijk een goede zaak, maar een aantal modellen, waaronder ook wat meer bijzondere, dreigen hierdoor nu al onder te sneeuwen...Dat zou toch zonde zijn.
De komende weken gaan we dan ook proberen zoveel mogelijk van deze modellen alsnog aan bod te laten komen. Natuurlijk niet allemaal, dat gaan we niet redden. Maar toch wel een groot aantal. De artikelen zullen daardoor inhoudelijk wat korter zijn dan gebruikelijk en zoals al eerder aangekondigd vaak met tweetallen of zelfs nog meer tegelijk. Via de sitemap zijn de auto's nadien toch altijd terug te vinden. De plaatjes proberen we overigens wel op het gebruikelijke niveau te houden. Iets wat vanwege een haperende ISO instelling in dit artikel helaas even wat kritisch was. Sorry hiervoor, maar kan gebeuren. Techniek h....


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
15 november 2007 - Copyright racebaan.com