HOME | RACEBAANPRAATJE | TESTBANK | VERZAMELEN | REPORTAGES | GULF RACING | LINKS | SITEMAP
TEST: MERCEDES SLR McLAREN
De afsluiter van Scalextric voor het jaar 2005 is een (uiteraard!) zilverkleurige Mercedes. Een  sportwagen in hart en nieren, de Mercedes SLR McLaren. Niet zomaar even een ontwerp, neen, een staaltje hightech van carbon met stijlelementen van de legendarische SLR sportwagens uit de jaren 50 (vleugeldeuren!) in combinatie met de huidige huisstijl van Mercedes. Met aerodynamica uit de wereld van de "zilverpijlen" in de wereld van de F1 (de voorspoiler en neus herkenbaar terug te vinden in grille en motorkap).
Nog even wat wapenfeiten over deze roadcar. Onder de enorm lange motorkap ligt een 5.5 liter V8 motor die zorgt voor de nodige power. Een sprint tot 100 km/h in 3.8 seconden, tot pak 'm beet 290 is 30 seconden en een top van rond de 330 km/h. Cijfers die er niet om liegen......


 
Is you're name Bond...?!

HET MODEL
Scalextric heeft, zoals we tegenwoordig van hun gewend zijn, hun uiterste best gedaan de auto zo natuurgetrouw mogelijk op schaal na te maken. Het resultaat mag er wezen!. Een zeer strakke auto om te zien. Eigenlijk alle details die de auto zijn typische uiterlijk geven zijn ook aanwezig.
De opvallende neus met geintegreerde F1 spoiler, de in elkaar overlopende dubbele koplampen, het in de motorkap ingebouwde Mercedes logo, de vele "kiewen", aan weerszijden de dubbele uitlaten, de bevestiging van de buitenspiegels, de zeer strakke achterlichten ÉN een diffuser onder de achterkant van de wagen. En, het moet gezegd worden, onder deze auto een paar juwelen van velgen! Deze zijn trouwens voorzien van prima (lage) slicks.
We kunnen eigenlijk niet zeggen wat men vergeten is. Complimenten voor Scalextric! Wat ons betreft zou iedere Mercedesdealer dit model mee moeten geven aan de koper van de 1/1 versie!
Voor de geinteresseerden nog wat cijfers. De auto heeft een gewicht van 84 gram. De magneet trekt 182 gram. De wielbreedte voor en achter is nagenoeg gelijk, bijna 60 mm. Dit is ook de breedte van de auto, met een lengte van 146 mm. 

DE TECHNIEK

Alsl we de auto omdraaien zien we het inmiddels bekende ronde schoentje. Verder enkele sleuven aan de voorzijde van het chassis. Tot onze verrassing zien we daar dat de motor in dit model bijna helemaal voorin zit! Zo dadelijk eens even nader bekijken!
Het chassis van deze toch lange slotcar zit met slechts 4 schroeven vast. Er zitten er nog twee. Deze herkennen we terug van de Ferrari 330 P4....
Jawel, ook hier blijkt na openen het interieur op het chassis achter te blijven!. En wat voor interieur! Een nagenoeg geheel afgewerkte cockpit. Je bent geneigd om even de stereo uit te proberen.... Achter het stuur een lekker nonchalant geklede bestuurder.
Als we ook het binnenwerk hebben verwijderd zien we dat Scalextric in deze auto voor een afwijkende wijze van aandrijving heeft gekozen. De motor ligt inderdaad ver voorin. Middels een aandrijfstang naar achteren zorgt deze voor aandrijving van de achterwielen. Techniek zoals die ook vaker door bijvoorbeeld Fly is gebruikt. Menigeen heeft daar mogelijk slechte herinneringen aan. Wij weten echter bijna zeker dat dit toch een bewuste keuze is geweest van Scalextric. Dit om ook op deze manier de echte Mercedes na te bootsen. En vreest niet, het lagertje waarmee de aandrijfas in het chassis zit lijkt prima vast te zitten!
Voor de rest, ook hier weer de hightech verlichting standaard aan boord. Én, het moet gezegd worden, in dit geval prima voor elkaar! De dubbele koplampen worden mooi verlicht, evenals de achterlichten. Al het licht schijnt ook daar waar het bedoeld is!

Heerllijke welvingen aan de achterkantBeeldschone velgden onder deze Mercedes
Je herkent zo de voorpoiler en neus van "die Silberpfeile".....


HET RIJDEN

We besluiten dan ook om de auto in originele staat uit te proberen. Dit betekend dat de brede magneet, overigens aan de zijkanten getrapt, in de achterste positie zit. Deze kan naar wens ook in het midden of zelfs voorin geplaatst worden, drie mogelijkheden dus.
Nadat we alles weer op zijn plek hebben geschroefd  zetten we de auto op de baan.
Om de auto niet gelijk van de baan te laten vliegen beginnen we op 12,5 volt. Even knijpen we een oogje dicht als we gas geven, toch enigszins bang voor wat de aandrijving mogelijk zal gaan doen. Ten onrechte blijkt al snel!
De auto maakt nauwelijks meer of minder geluid dan de andere modellen van Scalextric. Omdat de auto al snel lekker baanvast blijkt te zijn (ook druk genoeg op de achterwielen) zetten we het voltage al gauw op een 15 volt. Op deze manier krijgen we te maken met een bloedsnelle wagen die desondanks in heerlijk rust over de baan gestuurd kan worden. Rijgedrag een Mercedes waardig dus.....
Alleen als je uit de bocht komend wat te fel op het gas gaat zal de auto ook reageren zoals zijn grote broer, een achterwiel aangedreven auto. Uitbreken dus! Maar goed, dan moet je al heel gek doen hoor. Voor de rest doet de auto waarvoor hij gemaakt is. Op hoge snelheden, zowel rechtdoor als in de bochten, lekker gassen!

  
Een flinke motor moet ook flink koelen...Airco en hifi-installatie aan en gaan....!
De coureur zit ondanks de lengte van de auto bijna op de achterwielen.

CONCLUSIE

Voor diegenen die in het begin van het jaar de aankondiging van deze auto hebben zien staan was het lang wachten. We moeten hierbij wel eerlijk vermelden dat Scalextric nagenoeg altijd vooraf aangeeft wanneer welk model ongeveer beschikbaar komt. Belofte maakt schuld. Dat beseffen zij ook terdege. Vandaar dat ze zich, voor zover ons bekend, ook altijd aan de beloftes houden!
Deze Mercedes is beslist een zeer aantrekkelijke slotcar. Ook als schaalmodel staat hij zeer zeker zijn mannetje. Kortom, heel veel auto voor het bedrag waarvoor je eigenaar wordt.  En zeker niet onbelangrijk, een auto waarmee je als beginner standaard uit de doos al heel leuk vooruit kunt!


Motor voorin met aandrijfstand naar achterwielen.....

Plaats genoeg voor een 5.5 liter V8 blok toch...?!interieur blijft achter op het chassis... 


2006

Met deze Mercedes heeft Scalextric het jaar 2005 waardig afgesloten. Men heeft in de tussentijd echter niet stilgezeten. 2006 beloofd voor ons slotracers een heel mooi jaar te worden. Zeker voor de liefhebbers van de GT klasse als het aan Scalextric ligt.
Komend jaar komen er weer heel veel nieuwe en mooie auto's uit; Enkele voorbeelden...?
De Nissan Skyline en 350Z, de Aston Martin DB9, de Jaguar XK8, maar ook de Honda NSX en Totoya Supra. Vrees niet, ook in andere klassen genoeg nieuws hoor!
"Oude" bekenden zoals de Maserati Coupe, Porsche en Mini, maar ook de Ford Escort TC MK1, Seat Leon, Amerikanen, rally en wat te denken van een verzamelaarsbox met een McLaren M23 & Ferrari 312....??!! En verder....? We houden het graag voor jullie in de gaten........!!


            

                  De Mercedes SLR McLaren van Scalextric als bureauachtergrond?!  Klik hier.
 


Profiel

Mercedes SLR McLAREN
Aandrijving: motor voorin,
 aandrijfas naar achter
Banden: slicks
Magneet: breed, getrapt
Referentienr: C2632(A)

Webtips
Scalextric
 Hobbytime (importeur)
Mercedes SLR McLaren 1/1
Mooie plaatjes 1/1Lijkt iets uit een nieuwe batman movie...


Home | Racebaanpraatje | Testbank | Verzamelen | Sitemap | Mail
11 januari 2006 - Copyright racebaan.com